Soundtrack of my life

Datum: 2010-03-30 Tid: 22:04:37Loved this när jag var liten, och gör det fortfarande.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Mera bröd!

Datum: 2010-03-30 Tid: 19:18:11

När man pratar om hälsosam kost med lite kolhydrater är det jag fasar mest för att inte få äta bröd, det är det som jag saknar mest när det gäller kolhydrater jag menar rostat bröd tex. med ost och marmelad och en kopp earl grey till, kan det blir bättre?

Bröder från dagiset är ju ett mer nyttigt alternativ med lågt GI men jag ville även prova på ett LCHF (Low carb high fat) bröd också så det rörde jag och min äldsta son ihop ikväll. Vi provade detta och jag tänkte prova detta imorgon, det som skiljer dem åt är att det är keso i ena och riven ost i det andra annars är det stort sett samma.

Brödet var gott men självklart smakar det inte riktigt som the real thing men ett mycket mycket bra substitut, helt klart!

Här kommer kvällens recept:

1 burk keso (250g)
3 ägg
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl rostade solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan eller på hälsokost)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och keso. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt (försök att täcka nästan hela plåten). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna och skär i rutor.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Can´t beat that feeling

Datum: 2010-03-30 Tid: 12:28:22

Dagen grundades med ett 45 min långt intervall pass på crosstrainern på gymmet följt av ett skönt endorfinrus som tack för mödan. Det känns helt jävla fantastiskt att för en gångs skull ta itu med träning i mitt liv. Jag har sneglat på gymkort och olika anläggningar många gånger i mitt liv och även köpt ett träningskort på autogirering under ett års tid som aldrig användes (ångesten att se varje gång pengarna dragits). Jag har som mest tränat yoga och under en kort period när jag jobbade på postens huvudkontor tränade jag kondition innan jobbet varje dag på gymmet där, men thats it.

Jag ångrar bittert att jag aldrig börjat träna ordentligt tidigare i mitt liv och framför allt innan jag fick barn och för alla er tjejer och kvinnor som inte fått barn än: börja träna innan! Du kommer ha få det tusen gånger åter då din kropp antagligen inte kommer att säcka ihop på många olika tänkbara vis (både estetiska och funktionella) av att få barn eftersom du kommer ha muskler som håller allt på plats bättre och muskler som snabbt återhämtar sig. Utan gym finns det stor risk att kroppen kommer att se ut därefter och det kommer att vara längre väg tillbaks. Själv tog det två graviditeter innan jag fick ordentlig motivation men nu jävlar kör vi!

Förutom hela den estetiska biten som man strävar efter under alla dessa minuter på bandet eller med vikter så mår man ju så mindblowing bra av att träna. Man sover bättre, får ökad ämnesomsättning, får ökad lust och ork och mår bättre generellt.

Ja mina vänner jag är frälst och ni som känner mig vet hur jag funkar när jag väl går in för något, då sker det med besked.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Frökex vol. 2

Datum: 2010-03-29 Tid: 23:02:56

Gjorde frökexen idag igen fast jag hade i kanel, ingefära och kardemumma också och det gjorde jag väldigt rätt i för det blev otroligt gott.

Annika Sjöö bloggade om dem idag och hon hade annorlunda tillagningsätt i ugnen så jag provade det idag eftersom 10 timmar är lång tid som det ursprungliga receptet är på i 70 grader och framför allt för lång tid när slutresultatet blir detsamma!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


And it hurts with every heartbeat

Datum: 2010-03-29 Tid: 21:17:54

Dessa melankoliska toner tillsammans med texten har verkligen fångat känslan av hur heartbreaking det är att göra slut. Även om jag är så långt ifrån att göra slut som det går att komma så kan jag verkligen förnimma den där känslan som sliter tag och urholkar en, hur överjävligt det är att såra någon annan eller hur krossande det är att bli lämnad. En jävligt bra låt helt enkelt.


Kommentera! | 1 st
Kategori: Musik


Lycka

Datum: 2010-03-29 Tid: 20:48:14

Jag har fått berättat för mig att forskning pekar på att om man lever ovan existensminimum så påverkar inte pengar ens lycka. Materiell lycka i alla ära men vi kan inte köpa oss någon inre bestående lycka. Visst fyller vi det det där tomma hålet för stunden men ironiskt sett så gör det hålet bara ännu större i längden. Ju mer pengar vi får in ju högre levnadsstandard skaffar vi oss så på det sättet blir det ju samma problem fast i olika prisklass, problem med gamla Saaben eller problem med lyx yachten liksom.

Forskning visar även att folk som precis plastikopererat sig är mer självmordsbenägna än andra då det antagligen blir uppenbart för många i det skedet i livet att inte de där brösten eller läpparna gjorde en något lyckligare utan antagligen endast ännu mera tom.

Även när vi vinner mycket pengar kan våra liv vända helt åt en riktning vi inte riktigt tänkt oss. Oftast upplever de som vinner mycket pengar först en lycklig period följt av en depression då det uppenbaras att dessa pengar inte gjorde en något lyckligare på djupet.

När det gäller mig själv så tackar jag min lyckliga stjärna för att jag är en av de lyckligt lottade som går och drar med i-landsproblem och inte med mat-för-dagen-problem. När det gäller plastikoperationer har jag alltid sagt att jag aldrig skulle göra någon men insett att man aldrig ska säga aldrig men därmed även sagt att det inte betyder att jag kommer göra någon. Och när det gäller lotto-biten hade jag inte tackat nej till en rejäl bit av kakan, men då borde man först och främst spela och det gör jag inte så det är nog kört.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Obviously I am not alone

Datum: 2010-03-29 Tid: 10:21:17

Jag hade en barndomscrush på Steven Seagal och det spelar ingen roll hur mycket folk hånar hans rollprestationer, hans filmer, honom som person eller mig för att jag tycker om just honom för det kommer inte ändra det faktum att jag fortfarande än idag diggar honom.

Kastade ett getöga på Vakna med the voice imorse där det skvallrades om honom och hans dokusåpa Lawman "For twenty years I have been working extra for the police". Man får följa honom när han jobbar som polis och det är ganska bisarrt att se honom vara med om gripandet på en person samtidigt som the bad guy vill ha hans autograf. Serien är tydligen sågad till tänderna av ameriskanska kritiker men en stor tittarsuccé, så ja vad kan jag säga mer än att obviously I am not alone!

Tv4 börjar sända serien på onsdag och man kan även se den på tv4 Anytime, I gotta see it!Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Slut på lugnet

Datum: 2010-03-28 Tid: 19:06:01

Idag har vår lille prins börjat krypa, äntligen efter att ha kämpat i många veckor! Innan så tog han sig fram på olika sätt i kombination vilket förflyttade honom sakta men säkert från rum till rum men nu är det nog slut på lugnet. Det är stapplande och knaggligt ännu med en del magdyk men kryper det gör han!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Back in black

Datum: 2010-03-28 Tid: 16:06:03

Idag var jag back in black från topp till ankel (svarta träningskläder med turkos/vita träningsskor) på gymmet. Efter den 2 veckors långa förkylningen och beskedet från naprapaten om att jag inte får stryketräna än gjorde jag idag comeback med 1 timmes konditionsträning i form av crosstraining.

Skönt, så fruktansvärt skönt! Cyklade dit också det tar en kvart dit och en kvart tillbaks så jag känner mig mycket nöjd med en och en halvs timmes träning idag.

Hungrig som en varg när jag kom hem och satte tänderna i en rykande nybakt smörgås (min variant av dagis brödet fast med kryddorna: fänkål, ingefära, pomerans) med brie och avokado, GÖTT VAR DET!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


MTV serier

Datum: 2010-03-26 Tid: 23:55:51

Är du en sucker för MTV serier som jag blir du glad av att höra att The City säsong 3 startar 27 april i USA. Förhoppningsvis läggs det upp online på MTV US på momangen för det är där man ska streama deras serier långt innan de lanserats på www.mtv.se!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Oj Oj OJJJ

Datum: 2010-03-26 Tid: 23:28:28

Vilket rabalder det är om en viss artikel i Expressen. Katrin, Linda och Emma bloggar de alla om sina reaktioner om denna artikel och då har jag ännu inte ens gått igenom hela min blogglista som är en brokig skara av allt från storbloggar till små personliga ventiler som skiljer sig vilt åt i både personlighet och framtoning, ändå har ett flertal bloggat om detta och om hur de på sitt egna sätt blivit berörda av Eva Sternberg påståenden.

För er som inte läst artikeln kan jag briefly berätta att forskning som Eva Sternberg gjort visar att hemmapappor är livsfarliga för barnen som headlinern i Expressen provocerande skriker ut (Expressens ägare gnider sina händer och ler stort hela vägen till banken).

I sin doktorsavhandling har ialla fall Eva enligt hennes egen mening vetenskapligt bevisat att barn under ett år råkar ut för fler olyckor under pappaledighet vs mammaledighet, att olyckfallsprocenten hos småbarn beror på att pappor tar större del i föräldraledigheten och på grund av att de bla. är disträ skapar fler olycksfall.

Vad tycker då jag om detta? Jag tycker det är bullshiet med stort b och det enda jag kan tänka på är artiklen jag läste i mama eller vi föräldrar för någon dag sedan som visade att forskning visar att till motsattsen som man alltid trott/sagt så är inte alls bandet mamma och barn starkare än bandet pappa barn utan anknytningen beror helt på hur mycket tid föräldern spenderar tillsammans med barnet.

Jag tror mer att olycksfallsrisken beror på personligheten hos föräldern oavsett kön och på om man är disträ eller ofokuserad och inte på att män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt vs. att kvinnorna är skapta för att ta hand om en bebis.

Visst mycket ligger i våra gener och i våra hormoner men jag känner personligen både kvinnor och män som valt att fokusera på karriär och prioriterat andra saker i livet framför den nya familjemedlemmen och hade någon av dessa, oavsett kön, varit hemma istället för att fullföljt de som de satt sikte på hade det garanterat varit disträ.

Däremot tycker jag att det finns en annan viktigare dimension i denna fråga och det är att många kvinnor inte låter sina män få ta plats i föräldraskapet och självklart kan det skapa en stor osäkerhet som gör våra bisonoxdödande män disträ om något.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Ljust

Datum: 2010-03-26 Tid: 22:45:27

Veckans dos av Skavlan är avnjuten och en en fras sitter kvar i mitt medvetande. Det var Ola Rapace som uttalade sig om sin kärlek till Noomi. Frågan var: Hur har ditt liv förändrats efter du träffat Noomi? Hans svar var: "Innan var det mörkt och sen blev det ljust."

Visst är det fint? och för mig, kanske även för dig?, förstår jag precis vad han menar.

And Skvalan is back intervjuerna ikväll var solklara!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


Följa John

Datum: 2010-03-26 Tid: 09:56:05

John Mayer är en ny favorit här hemma. Sjukt behaglig röst, sköna låtar, fängslande karisma och något som verkar vara en härlig personlighet i en snygg förpackning.

Fick upp ögonen för honom i Skavlan som är min kanal ut till allt populärkulturellt. Även om hans intervjuer inte hållt hans höga mått på sistonde enligt min mening så är hans intervjuer verkligen en konstform, de där obekväma frågorna svarar gästerna i regel på gladeligen och de känns som ett genuint personligt samtal två personer emellan.Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Grandpa

Datum: 2010-03-25 Tid: 14:53:05

Igår fick vi finbesök då barnens farfar var här och jag bjöd på en mycket god middag bestående av ugnsbakad zucchini och lins- och champinjonsallad, första gången jag provade zucchinireceptet och det är absolut en keeper!

Du behöver:

2 zucchini

Röran:
1 paket fetaost
Färsk persilja
Färsk oregano
kesella

Linssalladen:
Linser
champinjoner
vitlök

Koka gröna linser (ca 2 dl tog jag och det blev lite över).

Skär zucchinin i 3 delar på längden och lägg i en ugnsform som du haft lite olivolja i. Blanda alla ingredienser till fetaröran och lägg sedan på zucchinin och salta och peppra.

Sätt in i ugnen på 250 grader i 10 min eller tills de får fin färg.

Skär upp champinjonerna och stek dem tillsammans med vitlök, salt och peppar. Blanda sedan dem med linserna. Voila!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Cute, cute, cute

Datum: 2010-03-25 Tid: 13:19:45Foto: Route66

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Känner du igen dig?

Datum: 2010-03-25 Tid: 13:04:26

Briljanta Popmorsan förgyller min vardag med roliga anekdoter från sin vardag. Hennes humor och sätt att skriva på som alltid är spot ger mig många tysta skratt och igenkännande nickningar framför datorn. I hennes senaste inlägg kändes det som om det var mina tankar och upplevelser hon beskrev, iaf detta stycke:

"I vissa perioder av mitt liv har jag haft en hårt glorifierad bild av mig själv, om vem jag är och vad jag står för. Jag har haft jäkligt höga hästar. I dessa perioder har jag sett mig själv i svart och vitt, och mina åsikter har varit lika stenhårt svartvita. Jag pekar med hela handen, säger "så är det", och menar det fullt och fast. Så småningom har min storartade moral alltid grusats och jag har varit tvungen att omvärdera mig själv, min omgivning och den lilla bubbla jag kallar mitt liv. Det går ett par månader eller ett par timmar, och så utsätts jag för det jag nyss haft en så solklar uppfattning om, och vad gör jag? Jo, jag agerar oftast helt emot den nyss så stenhuggna åsikten. Jag vet inte hur många ställningstaganden jag förr eller senare brutit mot, säkert hundra."

Känner du också igen dig? Eller har du levt i en annan slags tankevärld? Resten av hennes inlägg handlade dock om något helt annat och bjöd på ännu ett skratt.


Ju mer tiden går ju självklarare blir det för mig: världen är långt ifrån svart eller vitt och hur mycket vi än vill kategorisera och diagnostisera så kvarstår det faktum att det finns ingen sanning eller rätt eller fel, endast egna tolkningar och värderingar, no more thats it.

Ju mer tiden går ju mer inser man att allting, precis allting, har för och nackdelar och inte att det är/finns rätt eller fel. Ödmjuk i ordets rätta sanna bemärkning, det smakar bra.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Börja om från början, börja om på nytt

Datum: 2010-03-25 Tid: 12:45:28

Naprapaten var otroligt duktig och jag är så tacksam över att jag hittat henne. Det är dock lite värre med min fysik än jag trott så gymmet får tyvärr vänta tills vi byggt upp det från början helt enkelt, rehabilitering skulle man väl kunna kalla det. De goda nyheterna är att tinnitusen troligtvis beror på spänningar i muskler och att jag en gång för alla tar itu med min spända nacke och onda ländrygg och dåliga bålstabilitet.

Det känns riktigt bra det här, ser fram emot att se kroppen må bättre och bättre.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Psst...

Datum: 2010-03-22 Tid: 21:14:10

Filodegsknytena blev sjukt goda.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Självkänsla

Datum: 2010-03-22 Tid: 21:10:11

Surfat runt på lite mama sites idag och hittat många artiklar om det som man mest av allt vill ge sina barn: självkänsla. Hittat mycket intressant läsning och jag måste säga att det är lite skönt för egot att känna att vi redan gör mycket av det som föreslås men självklart finns det alltid plats för förbättring och det som jag verkligen behöver jobba på enligt mig själv det är mitt temperament.

Suck säger jag bara men intentionen finns där och även viljan så vi kämpar på, det ska gå! Det hade varit skönt och känna sig fulkomligt tillräcklig som förälder men samtidigt hade dert varit rätt tråkigt om allt var perfekt, faktiskt.

Här hittade jag 9 tips bakom en lycklig barndom som beskrivs så här:

1. Älska ditt barn för den det är. De flesta experter är eniga om att det bästa du kan göra för ditt barn är att älska det precis som det är . Barn som växer upp med vetskapen om att just deras karaktärsdrag, talanger, intressen och åsikter är värdefulla får en grundmurad självkänsla, menar Mariaemma Pelullo-Willis som skrivit boken ”Discover Your Child’s Learning Style”.

2. Säg ”Jo, det kan du!” när ditt barn säger ”Nej, jag kan inte!”. Om ditt barn vet att du tror på honom/henne så kommer det att känna att det kan åstadkomma vad som helst. ”Det är idéerna i ditt barns huvud, vad han säger till själv, som betyder mest. Därför är det ditt jobb som förälder att skapa en kör av positiv bekräftelse i hans huvud”, säger Mac Bledsoe som skrivit boken ”Parenting With Dignity”.

3. Sätt upp rättvisa regler och håll er till dem. Barn växer av att veta var gränserna går.

4. Visa ditt barn den ljusa sidan av allting. ”Säg till ditt barn att det inte finns några problem som ni inte kan lösa tillsammans”, tipsar Edward M. Hallowell, författaren bakom ”The Childhood Roots of Adult Happiness”. Lär också ditt barn att vara optimistisk. Det är viktigt eftersom optimistiska barn ofta blir optimistiska vuxna. Missnöjda personer fokuserar på det som saknas i deras liv medan optimistiska personer fokuserar på ljuspunkterna.

5. Skapa ett nätverk åt ditt barn. Lärare, tränare, far- och morföräldrar, annan släkt och vänner är alla viktiga personer i ditt barns liv.

6. Få ditt barn att röra på sig. Grunden för en bra hälsa läggs redan i barndomen. Överviktiga barn har ofta sämre självkänsla och löper större risk att bli deprimerade än normalviktiga barn. Hjälp därför ditt barn att hålla en sund vikt genom att välja sunda mellanmål och snacks och uppmuntra barnet att sporta.

7. Spara glada minnen i en låda. Lägg fotografier, vykort och souvenirer från roliga händelser i en särskild låda som ni kan ta fram när barnet är sjukt eller helt enkelt behöver skratta.

8. Gör mycket saker tillsammans. Se över era jobbscheman för att se om det på något sätt går att få mer tid tillsammans med barnen. Se också över barnens aktiviteter. Försök hitta aktiviteter som ni kan göra tillsammans hela familjen. Involvera också barnen i det vardagliga hemma, som att städa och åka och handla mat.

9. Lär barnen att hantera motgångar. Hur ett barn hanterar motgångar kan ha en avgörande effekt på hur lycklig denne kommer att bli som vuxen. ”Försök inte att skydda ditt barn från alla smärtsamma upplevelser. Hjälp henne i stället att förstå vad som är fel och vad hon kan göra för att fixa det”, säger Naomi Drew som skrivit boken ”Peaceful Parents, Peaceful Kids”.


Här hittade jag en artiklel om hur man kan träna ens barns självkänsla så här:

Visa känslor:
2–4 år: Skapa en skrikhörna hemma. Utse en garderob eller en annan vrå där det är tillåtet att skrika. En plats där man får skrika så högt man vill, tills ilskan tar slut. Tala om att man får bli arg, men man får inte slåss, göra någon illa eller ha sönder saker.
Rita en streckgubbe och be barnet peka var någonstans i kroppen det känns när man är arg eller ledsen. Be barnet rita hur de olika känslorna känns.

4–6 år: Försök att själv vara en känslomässig förebild! Mörka inte när du är ledsen, arg, besviken eller irriterad – berätta för barnet hur du känner och förklara varför. Är du stressad för att du ska ha ett läskigt möte på jobbet? Är du ledsen för att middagen du sett fram emot blev inställd i sista minuten? Arg för att någon har varit dum emot dig?

Ge och ta beröm:

2–4 år: Föregå med gott exempel och sluta säga ”Det var så lite så!” när du får beröm. Säg tack! Och kanske ”Vad glad jag blev när du såg att jag klippt mig.”

4–6 år: Inför uppåtpuffar i familjen. Säg minst en snäll sak till varandra varje dag, kanske vid middagsbordet eller vid läggdags. Leta uppåtpuffar i det barnet gör eller berättar för dig. ”Nu var du verkligen en snäll stora syster när du lät lillebror ta först!” Undvik nedåtpuffar, kritik har sällan önskad effekt. Om du måste kritisera, kritisera barnets beteende, inte barnet. Säg inte ”Nu var du dum” utan ”Det var dumt av dig att rita på väggen”.

Lösa problem kreativt:

2–4 år: Uppmuntra lek utan leksaker, kanske ute i naturen. Välj leksaker som inte är så konkreta – hellre klossar som kan vara vad som helst än en exakt kopia av en mobiltelefon. Lämna leksakerna hemma när ni åker bort och låt barnen leka med det som finns.

4–6 år: När en konflikt uppstår, konstatera att ”Vi har ett problem” och fråga barnet hur han eller hon tycker att ni ska lösa det. Lyssna uppmärksamt, se barnet i ögonen och ställ gärna frågor för att verkligen understryka att du tycker barnets förslag är viktiga. Om ni bråkar kan det vara bättre att fråga i efterhand, när känslorna svalnat. "Hur tycker du att vi skulle kunna ha gjort när vi inte hittade de lila strumpbyxorna i morse?"

Få barnet att se sitt egenvärde:

2–4 år: Beröm och uppmärksamma gärna det barnet gör och presterar, men inte bara det. Tänk även på att uttrycka uppskattning för den fantastiska varelse barnet är, helt utan förekommen anledning. ”Jag är så glad att du finns, tänk vad allt vore tråkigt utan dig, vår familj är bäst i världen för att du är med i den, det blir så mycket roligare att baka/bada när du är med.” Skriv en lapp och sätt på kylskåpsdörren eller ha i plånboken som påminnelse.

4–6 år: Love-bomba ditt barn och uppmana ditt barn att love-bomba andra. Vad är bra med dig? Vad är du bra på att göra? Vad är bra med dina kompisar, din lillebror, med farmor? Skriv en lista. Inled en diskussion om hur man är när man är en bra kompis. Är man snäll eller dum om man skvallrar om någon gjort något de inte får?

Lösa konflikter

2–4 år: Plocka fram din egen humor och kreativitet istället för att tjata och ställa krav. När 3-åringen faller ihop i en hög och inte orkar gå de 50 metrarna till busshållplatsen – hitta på en saga om en 3-åring som var så trött att hon sov ett helt år och inte vaknade förrän på sin 4-års dag  . . . Eller förvandla sträckan till en springtävling.

4–6 år:
Ge efter för tjat ibland, när barnet hittar verkligt bra argument för sin sak. Låt barnet ha rätt, rätta inte alla faktafel. Visa barnet att man kan lyssna på någon utan att hålla med genom att göra det själv. Målet med ett gräl eller en diskussion är ju inte att bevisa att du har rätt och den andra har fel, utan att komma till en gemensam lösning som båda kan gå med på. 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Letar så smått...

Datum: 2010-03-22 Tid: 18:18:13

Jag letar så smått efter en snygg lösning för nycklar och post. Denna kanske hade varit nånting för mig som gillar mörkt trä!...och denna nånting för den som gillar ljust trä:


Foton: Bluebox.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Kusmi

Datum: 2010-03-22 Tid: 18:12:00

Dessa har jag haft mina ögon på i flera år men på grund av priset har det aldrig blivit av att jag köpt någon men nästa gång jag stöter på dem och plånboken tillåter det blir de mina en efter en.

 
Foto: Bluebox.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Like a mighty Buddha

Datum: 2010-03-22 Tid: 14:53:21

Min lille sol sitter! Han började briljera med detta förra veckan som en mighty Buddha sitter han nu och iaktar världen, det är strålande!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Genialt

Datum: 2010-03-22 Tid: 09:02:33

Jag tittar tillbaks utan att sakna och jag ser framåt utan att längta,
jag vill bara vara där jag är

Hela dikten hittar ni här
 skriven av Michaela Forni


Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Lately

Datum: 2010-03-22 Tid: 08:19:56

Helgen har spenderats hos naprapaten, hos svägerskan och söta Elliot, på Sandras försenade födelsedagslunch, på soffan, på Willys och i köket.

I köket har det lagats mycket god mat plus att vi avrundat helgen med att baka bröd och göra filodegsknyten. Brödet vi bakade var en modifierad version av receptet från vårt dagis, i min version använde jag:

6 dl dinkel fullkornsmjöl
4 dl rågsikt
1,5 dl bovete
1 dl rågkross
1 tsk havssalt
5 kryddmått krydda, hälften anis och hälften fänkål
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
0,5 dl sirap

Jag bröa ena brödet med boveteflingor och det andra med sesam + att jag hade i russin i det ena de blev gudomligt goda!

Filoknytena gjorde jag efter inspiration av dessa.
Istället för smördeg använde jag filodeg och hade även i mynta i dem. Hur de blev? Det vet jag inte ännu ska grädda de ikväll.Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Sweetness

Datum: 2010-03-19 Tid: 16:20:30

Idag har vi haft playdate med en superskön mamma och hennes barn som är i samma ålder som V och M. Vi träffades på busshållplatsen utanför vårt dagis för några månader sen då hon också har sin ena där i en annan grupp och idag hade vi vår första playdate och det var verkligen supertrevligt!

När vi kom hem från promenaden efter att ha följt dem till bussen och V vaknat till i soffan sa han plötsligt "Min flicka är inte här!"  "Menar du A?" frågade jag "Mmm, jag saknar henne!" fick jag till svar.

Så sött så det räcker och blir över. Har varit en dag med fullfart med några närstrider då båda två är två små rivjärn men tydligen inga sura miner för det, tvärtom.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


All you need is love

Datum: 2010-03-19 Tid: 16:11:47

Min man håller på att gå en ledarutbildning som han äntligen fått beviljad via jobbet som fokuserar på ledarskap där man ger positivt beröm och han går just nu fortsättningskursen. Kursledaren tog fram en del litteratur som har samma tänk och bland de böckerna fanns bland annat boken 5 gånger mer kärlek som handlar om barnuppfostran.

Denna bok har vi velat köpa länge då det var en artikel i DN om den boken för ett tag sedan som vi läste men sedan har tiden bara gått, som med mycket annat, men nu fick vi tummen ur arslet och beställde den från Adlibris idag!

De pratade även om forskning som mätbart visar att beröm och kärlek får oss att må bättre och klara av fysika åkommer bättre osv och det är inte att få beröm och kärlek som hjälper oss mest utan det är att ge kärlek och beröm.

Alttext
Foto: Adlibris

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Fangtastic

Datum: 2010-03-18 Tid: 20:17:57

Dubbelt upp med vampyrdos idag. Först Vampire Diaries och sedan True Blood på svt play. En kväll i min smak.
Foton: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Ett av världens godaste bröd?

Datum: 2010-03-18 Tid: 17:50:07

Min äldsta son håller på att skolas in i stora gruppen på dagis och denna vecka har jag haft privilegiet att spendera ganska mycket tid inne i deras kök där det jobbar en otroligt trevlig tjej som lagar all deras fantastiska mat. Förutom att det är hemlagat är alla produkter de använder biodynamiskt eller ekologiskt odlade och maten smakar alltid ljuvligt!

Fick med mig några recept hem idag och ett av dem var på deras fantastiska bröd och självklart delar jag med mig av det till er mina vänner!

Det är ett sådant där enkelt bröd som inte behöver jäsa utan som man bara häller i formar och stoppar i ugn, så fram med ingridienserna!

5 dl dinkel fullkornsmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
(1 dl vetegroddar) valfritt
1 tsk havssalt
5 kryddmått blandade brödkryddor, förslagsvis anis och fänkål
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
0,5 dl sirap

Blanda alla torra ingridienser, rör ner fil och sirap

Smöra och bröa två st 1,5 liters avlånga formar

Grädda i 100 min alt. gör halva smeten och håll i en form och grädda i 60 min i 175 grader

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Mekonomen Karin

Datum: 2010-03-18 Tid: 17:41:18

Varje gång jag ser reklamen från Mekonomen blir jag påmind om vilken fantastisk profylaxkurs vi gick och framför allt vilken fantastisk profylaxlärare vi hade. Varför? Jo för att skådespelerskan även jobbar som profylaxkursledare och hon är otroligt grym på det.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


You´ve been a very bad girl. A very very bad bad girl Gaga.

Datum: 2010-03-17 Tid: 18:28:27

Hos herr Strandberg kan ni kolla in hennes senaste video till mästerverk som har en känsla som är en slags fusion av Lynch, Burton och Tarrantino, ja den är helt grym! YOU GOTTA SEE IT!

Jag och fröken Heidi funderar på om vi ska gå och se henne när hon kommer till Globen, vad säger du Heidster ska vi gå eller?

Kommentera! | 1 st
Kategori: Musik


Mersmak

Datum: 2010-03-17 Tid: 16:00:01

Inägget om Elevens service har gett mig mersmak. Tittat igenom mina gamla inlägg från tiden då smink var mer som ett beroende och hittade detta inlägget, redan sagt exakt samma saker om Eleven för flera år sedan men det tåls ju verkligen att upprepas.

Själv är jag nöjd med de produkter jag använder och inte på jakt efter någonting just nu, det enda jag är riktigt sugen på är lösögonfransförlängning med den tekniken som man gör med frans för frans. När jag var på Skönhetsmässan för något år sedan sprang jag på en kvinna som var lärare i denna teknik och sedan dess har jag funderat på det och förr eller senare kommer jag slå slag i saken. Förutom att det hade varit extra fint så hade det framförallt sparat mängder av tid för mig då jag har hopplösa fransar som jag minst måste lägga en kvart på om de ska bli bra så jag väljer oftast att inte sminka ögonen nu under dessa hemmadagar för om jag gör det är det eyeliner + mascara som gäller (bara mascara blir inte bra, och tro mig jag har försökt i flera år) och det känns ibland lite to much vissa slödagar.

När jag tittade igenom gamla godbitar blev jag påmind om mängder av bra webshoppar när det gäller beautydelen så jag tänkte samla ihop dem här i ett inlägg för er alla som inte redan är webshopshajar.

Eleven Svensk grym webshop för skönhet. Fraktavgift 55 kr, fraktfritt på beställning över 600 kr.

Inezza Svensk sminkshop som jag gillar. Fraktavgift 19 kr, fraktfritt om du beställer över 700 kr.

Satine Svensk sminkshop som jag diggar. Minimum för beställning är order för 200 kr. 39 kr frakt, fraktfritt om du beställer för över 500 kr.

Strawberrynet Kära jordgubben som får in stora partier billigt i asien och skeppar runt deras produkter och säljer dem mycket billigare världen över. Om du skulle få en tull och momsavgift står de för kostnaden i efterhand ifall du skickar dem kvitto på det. Fraktfritt.

Head2toe Nagellack and so much more. Alla dyra märken får du tag i här billigare. Fraktavgiften beror på vikten.

Essentialdayspa Här köper jag all min hudvård. Här får du tag på inprincip alla dyra märken för en billigare peng. Skriv att det är "a gift" på additional comments så slipper du betala tull och momsavgifterna om du beställer inom rimliga gränser. Fraktavgiften beror på vikten av paketet.

Baresso Här köper man märkes hårvård för en billigare peng, svensk sida. Förut var det fraktfritt nu tar de 29kr som en exp.avgift för ordrar under 300 kr annars fraktfritt.


Ett axplock av alla fantastiska webshoppar där ute! Vart brukar du handla på nätet?

Foto: GoogleKommentera! | 2 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Uj uj uj

Datum: 2010-03-16 Tid: 21:02:39

En snabb tripp tillbaka längs memory lane fick jag verkligen när jag snubbla förbi den här låten i en blogg idag.

Denna låt får mig att direkt tänka på en väldigt speciell person för mig. Trots att vi inte hörs så ofta utan att det går i perioder är hon otroligt viktig för mig. Elise, tack för att du är just du och för att vi alltid hittat tillbaks till varandra trots bitvis trasslig terräng i de stormiga tonårsåren. Tack för att jag alltid får rum att vara mig själv med dig och för att det inte handlar om kvantitet i vår relation utan kvalite. Älskar dig vännen, och saknar dig.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Mulen prognos

Datum: 2010-03-16 Tid: 17:34:19

Mitt lilla solsken på 6 månader har haft en mulen prognos på senaste som består av gnäll gnäll och åter gnäll vilket troligtvis beror på hans långdragna förkylning plus att han håller på att lära sig att krypa och sitta samtidigt just nu. I sådana tillfällen tackar man Gud för Le Duck.

Le Duck som fått sitt namn bara av sig självt är en present från hans farfar och mina vänner det som finns dem emellan, alltså ankan och min son, det är kärlek! Kärlek som besparar mina öron från gnäll 24/7. Har ni mulen prognos hos er? Prova ankan for God sake!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Tack

Datum: 2010-03-16 Tid: 16:49:00

Tack moder jord för den fantastiska ekologiska blodapelsin jag precis satt tänderna i kort efter att ekolådan levererade idag. Jag har aldrig med betoning på aldrig ätit en sådan god blodapelsin om inte säga citrusfrukt i hela mitt liv. Ut och köp folk, ut och köp!


Foto: Google

Kommentera! | 2 st
Kategori: Mat och Dryck


T R Ö T T

Datum: 2010-03-16 Tid: 16:45:16

Shiet nu är jag trött alltså. Vaknar varje morgon den senaste tiden med känslan "Vilken dag är det?" "vart är barnen?" "vad händer?"Totalt slutkörd av denna förkylning vilket den enorma plätt nare på min överläpp påminner mig om varje gång jag tittar i spegeln.

Kom igen nu hälsoguden jag vill bli frisk så jag kan hoppa på träningen igen, snälla kan jag inte få bli frisk? pretty please with sugar on?

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Bakduk

Datum: 2010-03-15 Tid: 13:49:12

Astic Shirt SEK 299, Object - NELLY.COM

Perfekt att täcka degiga magar med, me want it. Vill du veta mer om den? Klicka på bilden.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Tinnitus

Datum: 2010-03-15 Tid: 13:26:35

Jag har skrivit några gånger om det men endast som ett pip i öronen detta därför att jag inte velat skriva ordet tinnitus än. Det tog helt enkelt emot ibland kan det kännas lite för verkligt att sätta ord på något så där svart på vitt.

Jag har ialla fall fått tinnitus och förhoppningsvis beror det på stress för då går det att bota då det isåfall inte är en struktuell skada utan då beror på muskelspänningar. Har även haft tillfällig tinnitus tidigare.

Jag har varit hos en öronspecialist och örat såg perfekt ut och hörseltestet visade inga problem det heller (man kan nämligen få tinnitus i samband med hörselnedsättning också) så det tillsammans med att ljudet flyttar sig från öra till öra lite och även skiftar i volym gör oddsen ganska goda.

På lördag bänkar jag mig hos en naprapat som är specialiserad på sådana här problem, tacka gode Gud för naprapater! Läkare är ju helt hopplösa på att förklara många gånger, de flesta gånger jag råkat ut för dem i ärlighetens namn. Man undrar om de hört talas om att vara pedagogisk? Nee, trodde inte det. Efter besöket hos läkaren var jag nämligen ett stort frågetecken och efter ett telefonsamtal med naprapatkliniken var allt helt glasklart.

I vilket fall som helst så känns allt ok, jag somnar utan problem och hör det inte hela tiden heller, acceptans är nyckelordet och det är faktiskt bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Det är inte själva problemet som får oss att må dåligt, det är våra tankar om det. 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Stylist javisst

Datum: 2010-03-15 Tid: 13:07:25

När vi hade min födelsedagsmiddag tillsammans jag och mina vänner så skrattade vi gott då alla kunde konstatera att de flera gånger om kommit hem från mig med lappar på vad de ska köpa i beauty väg och listor på webshoppar och andra tips.

När jag började skriva den här bloggen -07 hade jag ingen speciell inriktning och det har jag aldrig haft vilket det ursprungliga bloggnamnet Allt och lite där till syftar på men kort efter att den startats så var den väldigt beauty inriktad ett tag på det sättet att det näst intill endast handlade om smink och hudvård etc. Det säger ganska mycket om mig själv också då de som känner mig vet att om jag börjar intressera mig för något så är inte måtta nyckelordet.

På den tiden letade jag igenom internet med ljus och lykta efter de bästa och mest prisvärda produkterna och lusläste de flesta beautybloggar och hängde mycket på forumet Pret-ty (som tyvärr inte har kvar sin bloggportal längre men själva forumet finns kvar, å andra sidan förstår jag varför de valde att stänga ner bloggdelen då det på slutet tyvärr var mer kvantitet än kvalite). På grund av mitt intresse så föll det sig naturligt att jag satt inne på en massa info när man började prata om smink med sina vänner och jag menar om man vet att någon köper en viss produkt av ett dyrare märke och vet att de kan köpa den mycket billigare på tex. Jordgubben och personen inte hört talas om den webshoppen, då håller man ju inte tyst?! Speciellt inte när det är fri frakt och de står för tullavgifterna om det blir någon.

Förutom det så ligger det verkligen i min natur att om jag vet att jag kan hjälpa någon med något så måste jag verkligen göra det, vet inte hur många cv´s tex. som jag skrivit till vänner och kollegor. Samtidigt är det nog något slags kontrollbehov, kan inte sätta fingret riktigt på vilket sätt men antagligen på samma sätt som en stylist har ett kontrollbehov.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Sunshine

Datum: 2010-03-15 Tid: 12:08:31

Satt och mediterade i solskenet en stund idag och fågelkvitter var soundtracket, alldeles för länge sedan jag mediterade nu och varje gång man börjar igen påminns man så starkt om varför man gjorde det förut.

Här och nu, inte då-tid, framtiden eller krångliga tankar om allt och ingenting, utan endast närvarande i det enda som existerar, den enda sanningen: nuet.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Sometimes you get lucky

Datum: 2010-03-14 Tid: 20:22:13

Fick ett mail av söta Karin som meddelade mig om att jag vann en provomgång av Ekolådan!:) Jag får en Lilla Mixlådan skickad hem till mig inom en snar framtid! Woohooo!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Fina fisken

Datum: 2010-03-14 Tid: 19:14:35

Efter tips av Heidi rörde jag ihop chevre och creme fraiche och la på lax tillsammans med salt och peppar innan jag la in dem i ugnen. Serverade med haricoverts och sötpotatismos bestående av sötpotatis, liten klick creme fraiche, vitpeppar och salt. Helt klart en ny favorit! Alla i familjen åt med stor aptit!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Söndagsjazz

Datum: 2010-03-14 Tid: 17:07:05

För varje söndag sätter sig traditionen lite djupare och varje gång känns det lika ljuvt, det är som om eventuell stress och rastlöshet sköljs av. Jazz, den perfekta söndagsmusiken indeed.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Musik


Le weekend

Datum: 2010-03-14 Tid: 15:22:44

I fredags jobbade min man så jag och äldsta sonen bunkrade upp för ordentlig fredagsmys, det var riktigt gött!

Lördagen spenderade jag och äldsta sonen mestadels inne i stan tillsammans med vår vän Heidi. Först åt vi lunch och sen begav vi oss in i biomörkret för att se Prinsessan och grodan, en riktig Disneyfilm med alla tillbehör. Det hela avrundades med några timmars fika över en kopp latte och en chai. Mycket mycket trevligt, Heidi är en av de personer som ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag blir alltid lika glad av att träffa henne.

Denna härliga söndag börjades med brunch med några vänner som kom på besök. Resten av dagen kommer spenderas hemma och vi ska försöka gör så lite så möjligt (iaf så lite som det går med två busar till barn).

Ivkäll ska vi bränna av första avsnittet på Band of brothers boxen, jag har enbart hört gott om den så det ser jag fram emot!

Slutligen vill jag ägna några rader åt den fantastiska vårsolen som tittar fram titt som tätt den sista tiden, jag har saknat dig otroligt och dina strålar värmer upp varenda vinterfryst cell i min kropp! Så jag har längtat efter dig, välkommen tillbaka!


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Eleven.se

Datum: 2010-03-12 Tid: 22:26:59

Eleven.se måste nog vara en av de mest service minded webshoppar jag någonsin handlat av. Varje gång man handlar något är det snabb service och väl tilltagna varuprover som följer med ens order. Vill man ha ett prov på någon produkt skickar de ett på momangen utaN problem, no hastle, free of charge. Trots deras relativt dyra frakt you gotta love them! Fullpott till Eleven.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Grymt sa grisen

Datum: 2010-03-12 Tid: 07:35:45

Min stackars näsa är alldeles söndersnuten så igår tog jag ett ganska tjockt lager Locobase Repair under näsan innan jag gick och la mig och när jag nu vakna är det nästan helt borta! Grymt!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Tidsoptimist

Datum: 2010-03-11 Tid: 09:52:46

När det kommer till min fritid är jag verkligen tidsoptimist (men när det gäller jobb så funkar jag inte så av någon anledning) och det visade även gårdagen. Det fanns ingen rimlig chans att vi hann äta någon fisksoppa innan bion så det blev att grabba en burger med in i biosalongen. Filmen? Jo den var jätte bra tyckte jag, mycket fin symbolik och vacker scenografi.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Lägesrapport:

Datum: 2010-03-10 Tid: 16:41:59

Snorförkyld (mina vänner känner inte igen mig i telefon)

Pipet i örat blev mycket bättre ett tag men eskalerade igår till att bli värre igen efter att min lilla guldklimp skrek i högans sky (hoppas att förkylningen gör det värre med svullna öron och svalg och att det försvinner igen, I don´t wanna go insane!)

Min stora guldklimp håller på att inskolas på stora avdelningen på dagis och ha är en riktig liten fighter (klart det är tufft och lämna sin älskade första fröken). Härligt och se hur deras längtan och lust för lek övervinner rädslan

Ikväll är det bio med bästa svägerskan i världen Linda och vi ska se en av mina favoritskapare nämligen Tim Burton och hans Alice in Wonderland, längtar!

Jag intygar att MAX´s har Sveriges bästa hamburgare, åt deras GI-mål där idag fast med chicken, valde bönsallad till, mmmm, mmm, MMMMMM.

Ikväll blir det lax, torsk, räkor och selleri soppa som mannen slänger ihop innan bion, gott!

 

Hoppas allt är bra med er!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Note to self

Datum: 2010-03-10 Tid: 14:43:45

Packa ner solbrillorna i skötväskan för första vårsolen är här och bländar med sin värme! Yey!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Ekolåda

Datum: 2010-03-07 Tid: 21:15:19

Hos Vacker & Underbar kan man tävla om en provomgång av en ekolåda hos Ekoladan.se och vi som länge länge snackat om att skaffa en så självklart tävlar jag!

Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas!


Foto: vackerunderbar.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Tävling


Jag har blivit en av dem

Datum: 2010-03-07 Tid: 14:52:46

Jag har blivit en av dem som ursäktar sig om det är stökigt när någon kommer över även om det ser rätt hyggligt ut, en som står och plockar och fixar med disk och annat när man har besök, när hände detta? Om det inte är spotless blir jag stressad, för inte allt för många år sedan bodde jag i en lägenhet och hade inte ens dammsugare for Christ sakes, eller iofs det är många år sedan nu men innan vi flyttade till denna lägenhet var jag inte sån.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Details

Datum: 2010-03-07 Tid: 10:41:34

En liten husesyn så här på söndagsförmiddagen erbjuds det här idag, ja i alla fall på de detaljer som gör míg allra mest glad.Vi börjar med köket, den delen där all underbar mat lagas (och en del oinspirerat), där man vispar välling och slänger ihop babygröt, bakar kakor och annat gott. hjärtat av hemmet.


En liten närmare titt.


Kökshyllorna som rymmer både den ena och andra favoriten.


Nu går vi vidare till saker och ting som pryder väggarna, detta är en av mina favoriter som hänger i hallen.


...tillsammans med sin underbara kompis.
..som precis fått sällskap av dessa två älsklingar.


Vår wall of fame!


En annan av mina favoriter, en plansch från en Yogafestival som jag gett thaimassage på.


En närmare titt på min favoritlykta som jag köpte till mig själv i julklapp.

Det var allt för den här gången. Vad har ni för favoriter? Kom igen, gör mig glad knåpa ihop ett inlägg och länka i kommentarerna, yepp just du! Nyfiken är mitt förnamn.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


The power of now

Datum: 2010-03-07 Tid: 09:50:03

Dont look back into the past, what was fire now is ash, let it all be dead and gone, the time is now, for movin´on - for movin´on.

En av mina bästa vänners mamma skrev detta på fejan och jag kan inte annat än citera henne, det slog an någonting i mig.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Tomt

Datum: 2010-03-06 Tid: 06:46:38

Jag lever verkligen efter filosofin att det är otroligt nyttigt att sakna varandra emellanåt i en relation och att det endast kommer positiva saker ur att vara från varandra några dagar ibland, Men igår kväll när kidsen hade lagt sig och jag satt här själv i lägenheten kunde jag inte känna mig särskilt positiv, usch, det kändes urtrist och näst intill meningslöst. Tvutbudet var tomt, min favorit mörkchoklad med tranbär smakade ingenting och tankarn bara snurrade.

Det är lustigt det där med egentid när man har familj, när det inte finns möjlighet att få den kan det kännas som man kan spricka vilken sekund som helst, men när man väl får det kan det ibland kännas enbart tomt.

Nu är det morgon, a new dawn och livet smakar bra igen.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Frökex

Datum: 2010-03-05 Tid: 17:30:34

I en av de kokböcker jag köpte senast, GI Gourmet, finns det ett recept på ett kex som är gjort av 100% fröer + lite salt och vatten. Det är supergott tillsammans med ost och marmelad tex. näst intill inga kolhydrater, perfekt kombination!

Receptet:

ca 40 st

4 dl hela linfrön
2 dl sesamfrön
1 del solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk havssalt
6 dl vatten

Blanda allt och låt stå i minst 20 min, bre ut massan så tunt som möjligt med en slickepott på två plåtar smörjd med rapsolja och grädda sedan i ugnen på 70 grader i 10 timmar!


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Last Bounce

Datum: 2010-03-05 Tid: 17:00:05

Bokat och klart! Det kommer blir tredje gången vi ser dem tillsammans min man och jag och det känns lite extra som vi då vi i början när vi träffades såg Gökboet tillsammans (nostalgi) och förra året såg vi Caution. Ser fram emot The last bounce och hoppas verkligen inte att det är allra allra sista gången man ser något utav dem utan att det dyker upp någon senare show i framtiden i form av någon reunion av något slag.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Blivande bagare?

Datum: 2010-03-05 Tid: 16:51:08

Sportlov och hemma från dagis denna vecka och imorse frågade jag sonen vad han ville göra idag, baka bullar var svaret. Sagt och gjort! Som den moderna kvinnan jag är googlade jag fram det recept som verkade smaskigast och bullbaket var i full fart.

Hittade detta receptet och det är råsocker i vilket har bättre GI än vanligt socker och jag använde dinkel sikt istället för gamalt hederligt vetemjöl (vi använder inget annat än dinkel sikt här hemma faktiskt). Övrigt är det endast GI-vänliga råvaror i detta recept, förutom pärlsockret till dekoration men det bytte jag ut mot hackad mörk choklad, så mitt modifierade recept är ordentligt mycket nyttigare än vanliga hederliga kanelbullar!

Betyget av bullarna är: 4,5 bullar av 5 möjliga

Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Potty training

Datum: 2010-03-05 Tid: 13:44:03

De sista dágarna har det verkligen tagit fart med pottträningen, förutom på natten har familjemedllemmen som tränar på detta (och nej, det är inte jag) inte haft blöja och det har inte varit ett enda missöde utanför pottan eller toaletten de senaste dagarna. Victory! Nu hoppas vi på fortsatt trend!
Foton: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Tävling


Rockänka

Datum: 2010-03-05 Tid: 12:38:29

Rockänka alternativt boggieänka är vad jag borde bli denna helg enligt Wikipedia. Mannen är ivägflugen på miniturné denna gång till Italien och jag är kvar med våra guldklimpar. Självklart är det min tur att ta igen äventyrstid senare och jag håller på och drömmer mig bort till tänkbara alternativ. Besöka min vän som numera bor i Rom känns väldigt lockande framåt vårkanten.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Wohoo!

Datum: 2010-03-05 Tid: 08:38:16

På en vecka har jag gått nr 1 kg! Me very very very happy! Nu är det 5,5 kg kvar ner till 60 kg, resan är ju givetvis inte färdig där då vi har some serious toning to do, men helgen kunde inte börjat bättre!

Förstår att detta inte är särskilt intressant läsning för de flesta, men för mig är det mycket just nu! Och ni som känner mig vet att för mig är det allt eller inget mentalitet som råder! (Om min gamla svenska lärare ser att jag börjat en mening med och får jag smisk, let´s hope she doesn´t read it.)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Andra passet

Datum: 2010-03-04 Tid: 18:45:01

Andra passet på gymmet avklarat och njuter just nu av mitt endorfinrus som kickat in. Fy fan vad det känns bra att för en gång för alla tagit itu med träningsbiten.

När jag kom hem vankades det wok med lax och kräftskjärtar serverat med glasnudlar, mmmmmm.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Aj

Datum: 2010-03-03 Tid: 11:26:55

Introduktionspass på gymmet igår i mina nya sköna träningsdojor och träningsvärken finns med besked igen, ser inte fram emot hur den kommer kännas imorgon men känslan av att ha kommit igång ordentligt är helt oslagbar!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost