My love

Datum: 2010-11-30 Tid: 10:26:02

Börjat fundera på vad jag ska ge till min älskade i julklapp och har börjat scanna nätet för att hitta något bra. Vore trevligt med något som man gör tillsammans som tex. ett sällskapsspel eller tvserie-box.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Julen nalkas

Datum: 2010-11-30 Tid: 10:24:21

Nu när alla mina och Jens syskon fått barn så är det en ny jul som tar vid. En jul med en ny tradition som består av att vi endast köper julklappar till barnen. Även om jag om någon älskar att köpa presenter så sänker det stressnivån något radikalt och det känns riktigt skönt. 

Hembakade och hemgjorda gåvor av barnen ser jag däremot verkligen fram emot att göra. Så mysigt.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


1:a advent

Datum: 2010-11-29 Tid: 07:29:28

I helgen har vi varit iväg och firat första advent i Borås. För tredje året i rad bjuder mamma och hennes man deras barn och barnbarn på en weekend fylld av god mat, bad och trevligt sällskap. Första året åkte vi till Falkenbergs strandhotell och förra året och i år var vi på äventyrsbadet i Borås och på Scandic.

Vi åkte bil och bilresorna gick väldigt bra efter omständigheter som snökaos. Milo och Viggo är verkligen kungar på att åka bil och jag är så stolt över dem.

Nu är det tillbaks till verkligheten efter en helgs miljöombytte som bestått av hotellfrukostar och fina middagar och lyx som att inte behöva laga mat, städa eller planera. Denna måndag känns med andra ord lite segare än andra.

Hoppas ni hade en skön första advent! Söndagen som kommer är det planerat att vi ska iväg på julmarknad med några kära vänner som vi inte träffat på länge, så det ser jag jag verkligen fram emot.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Resor & semester


Holistic

Datum: 2010-11-18 Tid: 07:01:40

Jag som är känslig mot konstgjort socker och tillsattser borde kanske ha förstått att Proteinpulvret jag köpte inte skulle funka för mig men jag är en sån som måste testa mig fram då jag bara ätit rent soja protein pulver innan och nu vet jag att det inte funkar för mig, min mage gillade inte alls det.

Jag har nu istället inhandlat Holistic proteinpulver som jag varit småsugen på att testa enda sedan jag läste om det på Jennie Hammars blogg. Holistic innehåller inget socker, inget konstgjort socker och inga tillsatser och är sötat med naturliga ämnen och jag valde smaken vanlij och magen reagerade inte alls på det och det smakar väldigt bra för att vara ett proteinpulver.

Som mellanmål de dagar jag inte tränat har jag tagit 3 dl sojamjölk, 5-6 frysta jordgubbar, 1 banan och en dos av vanlilj protein pulvret och gjort en shake i blendern. Tyvärr gick den sönder i helgen då jag försökte göra ett bananmoussé i den med frysta bananer, note to self: inga mer frysta bananer direkt från frysen i blendern trots att receptet hävdar det!

Jag har också provat att ha i blåbär och hallon och det var med gott men slår inte med hästlängder banan och jordgubbskombinationen.

De dagar jag tränar dricker jag det blandat bara med vatten eller sojamjölk och bara med vatten tycker jag personligen inte att det är en hit och bara med sojamjölk funkar.
Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Komma igång med Kettlebells

Datum: 2010-11-16 Tid: 07:23:49

Igår hämtade jag ut min lättaste vikt i Kettlebells från mitt postutlämningsställe och provade att svinga dem lite på kvällen. Har köpte handskar till nu med och de funkade riktigt bra och träna med, valkar är ett snabbt växande faktum annars när det gäller Kettlebells märkte jag när jag gick kursen. Tycker det är svårt att hitta det riktiga peppet och go'et när man tränar hemma men eftersom Jens repar varje måndag så är det ett ypperligt tillfälle att träna hemma och min nya träningstanke är:

Mån: Bålstabilitet + kettlebells hemma

Tors Bålstabilitet + styrketräna hela kroppen på gymmet

Lör: Bålstabilitet + cardio på gymmet

Det känns som ett bra upplägg, ska vi se om det funkar i praktiken bara.

Det var kul med Kettlebells igår men tyvärr kände jag av handlederna lite (har överrörlig bindväv) och tror det beror på att de Kettlebells jag köpte hem har lite större handtag än de på gymmet och man får faktiskt inte lika bra grepp på dem. Ser iaf fram emot nästa måndag och att utforma ett passande program :)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Jens

Datum: 2010-11-16 Tid: 07:14:30

Jens, jag älskar dig så otroligt mycket du känns i varenda cell i min kropp. Tack för att du är du.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


Mötes av en famn med rosor när jag kom hem, tack underbara älsklingar

Datum: 2010-11-15 Tid: 20:11:12

Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Befriande

Datum: 2010-11-11 Tid: 07:33:15

Jag tror jag vet så mycket men jag vet ingenting och de insikten är otroligt befriande. Min världsbild har rämnat och ersätts sakta med en ny. Ytterst tacksam.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Viva le weekend

Datum: 2010-11-07 Tid: 19:54:40

Finaste helgen på evigheter. Rosa små moln tillsammans med min fantastiska familj. Love.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


And you say, just be here now

Datum: 2010-11-03 Tid: 19:37:16

Så tacksam för idag, vi rundar av med denna underbara låt och text.

And you say, just be here now
Forget about the past, your mask is wearing thin
Let me throw one more dice
I know that I can win
I'm waiting for my real life to begin

And you say, be still my love
Open up your heart, let the light shine in
Don't you understand
I already have a plan
I'm waiting for my real life to beginKommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Brrrr... börjar bli kallt

Datum: 2010-11-02 Tid: 21:24:05Price Ariel Braid Polo SEK 199, Rut m.fl. - NELLY.COM

Denna ligger risigt till, riktigt snygg och bra pris med!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


I can't tolerate, the feelings that I feel when I feel. But don't you know? Some feelings never seem to let go

Datum: 2010-11-02 Tid: 20:49:44

 
Idag var jag på gymmet för första gången på 1-2 veckor. Det har varit ett par omvälvande veckor som blåste bort rutinerna och så här i efterhand har det varit skönt att priotera det som var viktigast och även omvärdera en hel del.
 
När det gäller träningen så är jag lite frustrerad när det gäller Tupler övningarna, att det ska vara så svårt att få till vissa grejer! Tror jag ger upp helt på dem nu, det blir till att koncentrera mig på att komma ihåg att dricka vatten (jag är hopplös) framför allt efter att ha läst det här, bälja i mig grönt te, göra min rehab övning för halsen och komma igång med intervall träning ordentligt.
 
Upplägget på gymmet blir nu bålstabilitet + styrketräning och sen varannan gång bålstabilitet + cardio i intervaller och jag började med bål och cardio idag, svettades som en gris! Det var mycket intressant för tjejen bredvid mig gjorde inte intervaller utan hade samma tempo hela tiden med lite olika motstånd. Hon hade hållt på en stund när jag började och min den där kalorieförbrännings räknaren på cross trainern brände förbi hennes med raketfart, så även den visade på att det är mycket mer effektivt med intervaller, häftigt!
 
Jag har däremot de senaste veckorna tagit ett järngrepp om kosten igen och nu är det endast bröd (Rågkuse eller knäckebröder Ryvita) till frukosten, proteindrink till mellanmål de dagar jag inte tränar, de dagar jag tränar blir det kesella eller keso med frukt eller något liknande och på kvällen kesella med nötter och bär. Och självklart lunch och middag med och för min del är det á la GI.

Kul och komma igång igen, det var riktigt tufft men kul på gymmet idag!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt