Bakglädje

Datum: 2011-01-31 Tid: 20:49:06

Bakglädje - kokboken med LCHF bakrecept kom för några veckor sedan och den är fylld av smarriga recept. Sukrin och mandelmjöl är beställt och det återstår bara att införskaffa några få varor som jag inte har hemma så kan jag baka alla godheterna i denna bok och det ser jag fram emot!

Ska bli riktigt nice att ha sötsaker hemma som inte innehåller kolhydrater!

Hittade även dessa Jordnötskakor som jag tänkte vispa ihop i dagarna, mums!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Let´s go!

Datum: 2011-01-31 Tid: 20:42:00

Någonstans mellan en dvala av vinter trötthet och vinterkräksjukan föll jag ur träningsrutinen igen men med mitt nya gymkort ahead och inspiration från nedan har jag verkligen hittat inspirationen igen!

Köpte ett startkit från Stadium.se för att kunna göra övningar i Jointhemovment på idag för 399 kr (som egentligen går loss för 626 kr.)

Kitet innehåller: ett hopprep, en pilatesboll, Exetube (gummiband med handtag) och en vattenflaska som man får plocka ihop mellan lite olika storlekar. Erbjudandet gällde för medlemmar och gäller t.o.m idag. Jag var inte medlem innan men det var lätt fixat, bara att fylla i ens kontaktuppgifter.

Stadiums Jointhemovement övningar är ett kort pass som varierar i 21 dagar. Jag kommer mixa och matcha vissa pass för att få ihop pass efter önskemål dag efter dag de dagar jag gör passet. Jag kommer inte göra vanliga situps uan byta ut de övningar mot olika plankor dock, men om du inte misstänker att du har (eller har) delade magmuskler så är det ju bara att köra på med situpsen. Utförliga beskrivningar och instruktionsvideor hittar du här.

110118-training-start-startkit

Foto: Stadium.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


From top to toe

Datum: 2011-01-31 Tid: 20:19:16



Foton också hittade här

Kittad, macthad och makead till perfection, gaah hon är skit snygg verkligen! Days of match-ing and make-ing are long gone bye i mitt liv now a days kan jag säga. Garderobshäng och långa stunder framför spegeln har bytts ut mot vad som går fort och funktionellt för det mesta - helt i stil med småbarnslivet. Men det finns fortfarande en liten prinsessa inom mig som älskar att klä upp sig och de gånger hon får det blommar hon upp!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Snowflake beauty

Datum: 2011-01-31 Tid: 20:05:53


Foto hittat här

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


h2o

Datum: 2011-01-31 Tid: 10:38:41

Jag har alltid varit dålig på att dricka vatten och dett året har jag gett mig tusan på att sätta nya rutiner med att dricka vatten. Kroppen behöver vatten för att fungera optimalt och fettförbränningen fungerar inte som den ska utan tillräckligt vatten och slagprodukter och annat skit rensas inte heller ut som det ska utan tillräckligt mycket vatten, inte bra!  

Jag har alltid undrat exakt hur mycket vatten man egentligen ska dricka och inne hos Olga hittade jag nyligen en formel på hur man räknar ut hur mycket vatten man bör dricka:

Din vikt x 0,033

Jag väger 60 kg så jag ska dricka 2 liter vatten (60x0,033=1.98), om jag tränar blir det givetvis lite mer, riktigt nice och äntligen veta!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Lovers

Datum: 2011-01-31 Tid: 07:38:34

Jag vet inte hur jag ska börja för det känns som att inga ord gör rättvisa för det jag vill beskriva. Jag vill ödmjukt tacka alla mina fina vänner som jag släpper in i mitt innersta och tacka för att ni är just den ni är och för alla fina stunder jag delar med er. Så många grundläggande insikter som sköljt över mig de senaste månaderna och utan att kunna dela detta med er hade jag gått sönder ännu mer än jag redan gör. Omvärdera, ta itu, bygg ihop igen. Att dela mitt innersta med er gör mig hel. Att dela saker som känns näst intill heligt är skrämmande men samtidigt väldigt kraftfullt att öppna upp sitt hjärta. Tack, ni vet vilka ni är!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Omvärdera

Datum: 2011-01-31 Tid: 07:21:26

Omvärdera är på tapeten hos mig just nu och när jag släppert jakten på lyckan genom en perfekt lägenhet eller radhus, flawless garderob, prestigefyllt jobb eller ett perfekt yttre så ser speclistan väldigt annorlunda ut, med betoning på annorlunda.

Jag har beslutat mig för att inte göra några förändringar i mitt liv just nu men när jag väl kommer göra det kommer de numera vara baserade på vad mitt hjärta vill innerst innerst inne bortom alla föreställningar och illusioner.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Det är lätt att tappa fokus på vad som egentligen är viktigt men nu omvärderar vi, restartar och kör!

Datum: 2011-01-27 Tid: 21:01:47

Om en månad byter jag gym! Ser verkligen fram emot att byta en oinspirerande, nedgången gymhall till ett fräscht gym som både erbjuder gym och pass.

Någonstans på vägen när jag genomförde projektet bli riktigt hälsosam och träna bort oönskade kilon på oönskade ställen tappade jag bort vad som egentligen var viktigt.

Jag är verkligen en allt eller inget person som lätt kan snöa in på det jag företar mig i detta fall på det önskade resultatet borta vid mållinjen och glömma bort det som egentligen är viktigt, det som egentligen betyder något bortom all yta: nämligen det att man ska må bra.

Nu är det bort med: träningsscheman och kontroll med ultimata träningsupplägg som ska se till att jag når resultat så fort som möjligt (som också innebär att glädjen i det försvinner och att jag lätt kör för hårt och tappar gnistan och har svårt att komma igen). In med: varierande träning som framförallt gör att jag mår bra.

Det var det där med yta ja, jag älskar vackra ting (har alltid gjort) och tyvärr dömmer jag the book by it´s cover fler gånger än jag är stolt över och även mig själv och i detta fall min egen kropp.

Visst vi kan köpa oss ett ytligt självförtroende i form av fräscha lägenheter, coola telefoner, ett nytt plagg  och även kroppsdelar om man vill det, men in the end of the day, when it all comes down to it, så spelar ingenting och då menar jag verkligen ingenting av det någon roll. Det som är viktigast är att vi mår bra, älskar oss själva och acceptar oss själva och verkligheten som den är. När man gör det då rör varken bilringar efter barnafödande (som i mitt fall), bad hair days eller annat stuff en i ryggen. Acceptans, närvaro, ödmjukhet och genuin självkänsla det  önskar jag mig inför 2011.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Dubbelt upp

Datum: 2011-01-26 Tid: 14:37:03

Sista veckan har bestått av magsjuka som inte bara slagit till en gång utan två. Första omgången åkte båda barnen med och andra bara minstingen, än så länge iaf.. *peppar peppar* Nog att jag tycker om återvinning men inte när det gäller vinterkräksjukan.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


For it is in giving that we receive, It is in pardoning that we are pardoned

Datum: 2011-01-24 Tid: 21:19:53

Lord, make me an instrument of thy peace.
Where there is hatred, let me sow love.
Where there is injury, pardon.
Where there is doubt, faith.
Where there is despair, hope.
Where there is darkness, light.
Where there is sadness, joy.
O Divine Master,
grant that I may not so much seek to be consoled, as to console;
to be understood, as to understand;
to be loved, as to love.
For it is in giving that we receive.
It is in pardoning that we are pardoned,

and it is in dying that we are born into Eternal Life.


http://www.youtube.com/watch?v=QVvW8iRtYnQ




Francis of Assisi
  Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


La weekend

Datum: 2011-01-16 Tid: 20:57:39

Fantastisk lördag, härlig söndag. Ups and downs men framför allt framåt, framåt med rekordsteg.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


my bro

Datum: 2011-01-13 Tid: 06:04:08

igår träffade jag min ena bror och åt middag. det var riktigt fint. kärlek brorsan!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Ett år äldre

Datum: 2011-01-11 Tid: 19:27:11

Snart fyller jag år och det ska firas tillsammans med familjen och sen ska jag och tjejerna i mitt liv, som jag samlat hop från lite olika umgångeskretser, gå och äta en härlig födelsedags brunch är det tänkt, det ser jag verkligen fram emot!

Hunky husband frågade häromdagen vad jag önskade mig och fick även frågan av en vän idag och förutom att få fira med nära och kära hade det varit mycket mycket trevligt med något utav detta:


Kettlebells Vinyl
Kettlebell vikter i vinyl
 i 8 kg eller 16 kg



Californication s2 & 3


Kosta Boda Mine skålar



Bored To Death s1





Mumin muggar




Dexter s4


Foton: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Önskelistor


Great feeling

Datum: 2011-01-11 Tid: 06:53:23

Ahhh, nu har jag verkligen kommit igång med träningen igen och det feels great. Känner mig riktigt peppad. Kombinerat ihop ett tufft kettlebellspass som jag kör hemma och gjort ett extra tufft bålstabilitetspass också. Nu är det bara cardio intervalls träningen som måste sparkas igång ordentligt med, then I am all set!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


No ordinary family

Datum: 2011-01-09 Tid: 20:16:17

Förra söndagen snubblade jag in på slutet av första avsnittet av kanal 5:s nya serie No Ordinary Family och fastnade direkt. Andra avsnittet har precis börjat och jag ser fram emot nya söndagskvälls avkopplingen med dessa nya superhjältar vänner.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Everybody's talking

Datum: 2011-01-09 Tid: 18:05:15

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


På min topplista just nu:

Datum: 2011-01-09 Tid: 10:12:22



Foto: Google

Galet bra.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Min bästa paj

Datum: 2011-01-09 Tid: 10:09:42

Med en skön helg i ryggen, söndagsjazz i bakgrunden och en god frukost i magen förbereder jag just nu dagens middag med min bästa paj i ugnen. Den kan snabbt kan värmas upp när vi kommer hem från lunchen hos svärmor sen. Life is good.

Prova pajen du med, du kommer inte ångra dig!

Pajdeg:
1,5 dl dinkel sikt
1,5 dl fullkornsdinkel

alt.

1 dl dinkel sikt
1 dl fullkorndinkel
1 dl sojamjöl

+

0,75 dl olivolja
0,5 dl vatten
Lite flingsalt

Fyllning:
Spenat
En riven haloumi
En fetaost
Peppar

Äggstanning:
1 ägg
Lite mjölk

Topping:
Riven ost

Gör så här:

Rör ner pajdegs ingredienserna i en bunke och rör om. Lägg degen i en form och tryck ut den tunt. Förgrädda i ugnen i 200 grader i 15 min.

Värm upp den frysta spenaten, grovriv haloumin och smula fetaosten och lägg allt i en bunke. Peppra.

Bred ut smeten i den förgräddade. Gör iordning äggstanningen och häll över. Ta lite riven ost och strö över.

In i ugen på 200 grader tills den är genomvarm och gyllenbrun. Fantastiskt gott!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Trött kille

Datum: 2011-01-08 Tid: 17:01:10

Hittade precis Milo sittandes sovande på golvet i köket, supertrött kille! Sötnos.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Hallon och nötbollar

Datum: 2011-01-08 Tid: 16:57:49

Tog ett recept på GI godis/snacks/dessert från GI Gourmet kokbokrn jag har och modifierade det lite och det blev riktigt gott.

Du behöver:

1 dl hasselnötter
1 dl mandel
1 dl frysta hallon
1 dl kokos
ca 70 g mörk choklad

Kör ihop det i blendern. Rulla till små bollar.

Smält mörk choklad i ett vattenbad och doppa bollarna och lägg att torka på ett bakplåtspapper, klart!

Jag försöker dela upp helgen med en kväll med godis och chips och allt som hör där till och en kväll med lchf och GI desserter och mörk choklad och nötter som snacks och på den dagen blir dessa perfekta!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Zucchiniplättar

Datum: 2011-01-07 Tid: 18:13:26

Min vän Heidi bjöd på dem här för ett tag sedan och det är sjukt goda och även mycket nyttiga. Perfekta att ha med sig som en lunch i väskan om tillfället krävs.

You need:

2 ägg
4 msk sojamjöl (eller annat mjöl om du önskar det)
75 gram riven ost
1 klyfta vitlök (jag kommer ta 2-3 :D )
Chilli
500 gram riven zucchini (vridna i en handduk)
Salt och peppar

Heidi sa att det var super gott med varm eller kallrökt lax till, mums!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Citronkyckling, fetaoströra och färsk fettuchini

Datum: 2011-01-07 Tid: 18:02:31

Ledig en dag och sen jobba en dag och sen ledig igen med helg, det måste firas med:

* En sallad av fransk sallads mix tillsammans med purjolök, röd paprika, äpple och olivolja och vinäger
* Citronkyckling (kyckling med rivet citronskal och citronsaft från en citron + salt och peppar)
* Färsk spenat och tomat fettuchini
* En ihopsvängd röra bestående av creme fraiche, fetaost, vitlök och peppar.

Sen toppas vi det med fredagsmys!

May the weekend begin!


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Inspiration

Datum: 2011-01-02 Tid: 20:03:59

Under jul och nyårshelgen släppte jag allt som hade med kosten att göra och gick all in när det gäller moffa i några veckor. Skönt faktiskt att släppa på kontrollen och de måsten jag satt upp för mig själv, även om jag inte släppte kostn helt, det skulle jag inte må bra av.

Nu ska det bli riktigt riktigt skönt att gå tillbaka till rutiner. Vi har ett par tunga månader bakom oss och så fort det är motigt tappar jag inspirationen när det gäller mathållningen så jag beställde ett par kokböcker idag för att ladda inför ett hälsosamt 2011!

Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
Foton: Bokus

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Första dagen på nya året

Datum: 2011-01-01 Tid: 19:16:48

Perfekt start på detta år. Sovmorgon, härligt nyttig brunch, slötittande på tv med sovande knytte i famnen, kondition i form av att dra snowracer i snömodd i ca en timma, fantastisk middag som jag väntat på att göra hela julen efter att ha sett Pernilla göra Ingefärs kyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter i Pernillas Jul (REKOMMENDERAS VARMT!)

Och nu väntar lördagsmys i form av mörk choklad och nötter och några avsnitt av Californication, gav s1 av den, Solsidan s1 och Mad Men s1 till hunky husband i julklapp så vi har några härliga kvällar framför oss nu.

Hoppas även ni har en grymt skön start på 2011.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


2010

Datum: 2011-01-01 Tid: 13:19:50

Denna lista är numera tradition och iår blir fjärde året. De förgående hittar ni här: 2009, 2008 och 2007.

ÅRETS PROJEKT
Att börja träna ordentligt och äta riktigt hälsosamt!

ÅRETS PERSON
Min familj!

ÅRETS LYCKA
Att vakna upp

ÅRETS JOBBIGASTE
Alla jobbiga bråk

ÅRETS RESA
Den inre resan som tagit plats denna höst

ÅRETS TV-STUND
Vampire Diaries, Solsidan, True Blood

ÅRETS FEST
Viggos 3-års kalas, Milos namngivning och nyårsafton som spenderades tillsammans med söta Linda och Camilla och deras fina familjer!

ÅRETS FILM
Shutter Island

ÅRETS MUSIK
John Mayer, Mark Knopfler & Emmy Lou Harris, Oscar Linnros, Daniel Adams Ray

ÅRETS BOK
Good Enough av Elisabeth Gummesson

ÅRETS PRYL
Vår fina Nordal byrå/bokhylla

ÅRETS PLAGG
Jensskjorta och jeans från Gina Tricot, min uniform denna vinter!

ÅRETS HÅRPRYL
Jag har fått långt hår!

ÅRETS SKÖNHETSPRYL
Loreal Professonnel Expert Absolute Repair Serum Silikondroppar

ÅRETS DOFT
Bajsblöjor

ÅRETS BLOGGAR
De senaste månaderna har jag slutat följa bloggar faktiskt

ÅRETS FÖRÄNDRING
Det stora som hänt denna vinter - det kan till och med kvalificeras som livets förändring

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


A new year

Datum: 2011-01-01 Tid: 11:46:44

Första dagen på 2011 inleds med sovmorgon till kl. elva! det kommer bli ett fint år det här ni! Tack underbara vänner för igår, en fantastisk kväll! Tusen tack kära familj, släkt och vänner för 2010, jag ser fram emot 2011! All we need is love!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt