Pusselbit

Datum: 2010-05-31 Tid: 19:55:10

Sara Ask, barndietist som skriver för Vi Föräldrar, skrev om det här med att komplettera varandra i en relation och har en liten gnutta mer kontroversiell syn på det hela i alla fall till skillnad från ordspråket.

Jag håller nog med henne i det hon skriver om att komplettering ibland nog har ett pris även om det inte alltid är så, det viktigaste i ett förhållande tror jag absolut är respekt, tillit, kommunikation och en stor mängd kärlek.

Det är verkligen inte lätt att leva tillsammans alla gånger men det är framför allt otroligt utvecklande om man jobbar stenhårt på det tillsammans. Min mamma sa en gång att man slipar av ens hårda kanter i början av en relation och efter det blir det lite lättare men att det givetvis är att ge och att ta, så är det kanske men oavsett hur länge man varit tillsammans tror jag att just kommunikationen är det viktigaste.

Vi, tjejer framför allt verkar det som, verkar ha en naturlig fallenhet för att förvänta oss saker utan att tala om våra önskemål och de förutsättningar som det vi förväntar oss kräver, de flesta av oss kan nog också ha svårt och till och med se att det är så då alla dessa oskriva regler och förväntningar är djupt indoktrunerade i oss.

Det finns en kommunikationsmodell som heter NVC som verkligen visat mig hur löjligt enkelt det kan vara att kommunicera på ett respektfullt och tydligt sätt. Boken jag läser nu tar också upp denna kommunikationsmodell och författarinnan menar även hon att det är den bästa kommunikationsmetod hon stött på.

Modellen består i korthet av fyra delar man ska ha med när man uttrycker sig.

Observation: Man observerar utan tolkningar, bedömningar, kritik eller värderingar.
Ex. "Jag har observerat att du sällan tvättar även om vi har komit överens om att dela på ansvaret om tvätten".

Känsla: Känla skiljs från tankar och handling. Ex. "Det gör att jag känner mig ledsen som i sin tur leder till irritation".

Behov: Behov som inte tillfredställs uttrycks. Ex. "Jag har ett behov av att känna mig respekterad och inte tagen för givet."

Önskemål: Önskemål uttrycks, men aldrig som krav. Ex. "Därför önskar jag att vi delar på ansvaret gällande tvätten från och med nu."

NVC används på individnivå och på företag/organisationer men det är framför allt användbart i de relationer där folk står en närmast och där man känner sig mest sårbar i och då är NVC ett utmärkt verktyg att använda för att inte trigga varandra.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Top notch

Datum: 2010-05-31 Tid: 18:58:48

Jens hämtade Viggo på dagis idag.

-Jag hoppas att min mamma är hemma när vi kommer hem.

-Hon är hemma, det vet jag att hon är, vill du ringa henne?

-Ja, men jag har ingen telefon på mig.

-Du kan få låna min om du vill

Ring, ring, ring

-Det är ingen mamma i telefonen

-Vänta du så svarar hon nog snart

-Ja, det är Therese!

-Hej mamma! Pappa och Viggo är på väg hem, jag saknar dig så mycket!

-Hej hjärtat, jag saknar dig med!

Mitt hjärta smälter till en oidentifierbar massa som aldrig kommer att kunna återställas till samma form igen. Älsk på den ungen!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Fullspäckad

Datum: 2010-05-30 Tid: 21:34:01

Denna helgen har varit fullspäckad och as we speak är även jag fullspäckad, på dinkelpannkakor.

I fredags hängde jag och boysen med våra grannar under dagen och sen kom söta Sandra förbi på en liten visit vilket var mycket trevligt för det var länge sedan vi sågs.

Igår var det dopdags för sötaste Elliot och efter det var det reunion time. Jag och två vänner från högstadiet och gymnasiet träffades för som serious catching up eftersom vi inte setts på 10 år vissa av oss. Mycket trevligt och väldigt intressant att mötas igen!

Idag var det det årliga vårcafét på dagis. Det är öppen dag för alla nyfikna att komma och kika och det är tredje året vi är där och andra året som vi hjälper till och det är alltid lika mysigt. Den vackra herrgården fylls med hembakt, fiskdamm, loppis, smyckesförsäljare, honungsförsäljare, dockteater och mängder av folk.

Nu däckar jag, helt slut, godnatt.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Skönaste låtnamnet

Datum: 2010-05-29 Tid: 10:13:45

Från och med du tycker jag är ett riktigt bra låtnamn, till skillnad från själva låten som handlar om olycklig kärlek ser jag på den frasen på ett positivt sätt, för från och med Jens ja då är det rätt kurs i livet.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Jens Assur

Datum: 2010-05-27 Tid: 21:03:18

Mannen har mycket intressant att säga och hans fotoutställning i sommar vill jag verkligen se. Kommer du upp så går vi och ser den tillsammans Lina?

Han kallar vår konsumtion för bullimikonsumtion och med fem böcker och denna fotoutställning vill han få igång en diskussion om hur vi ska få jorden att hålla några år till.

Han pratade bland annat om att förutom att det tex. står hur mycket kolhydrater och proteiner som en vara innehåller borde det även stå hur mycket energi som har förbrukats för att tillverka den och andra liknande ideér.Kommentera! | 2 st
Kategori: Värt Att Tänka På


My webwill

Datum: 2010-05-27 Tid: 20:15:16

Såg på tv idag om My Webwill, någon som hört talas om det tidigare?

Det är ett testamente för internet där man talar om vad man vill ska hända med all sin internetaktivitet efter att man gått bort.

Idén kommer från USA och det är en väldigt smart idé måste jag säga speciellt eftersom det hänt att det uppstått problem med facebook konton och andra communitys och bloggar efter att folk dött då anhöriga som velat ta bort dessa konton inte kunnat göra det. Det har även förekommit att konton som tillhör avlidna blivit hackade och detta har givetvis stött de anhöriga som då inte kunnat avregistrera dem.

Mindre än 60 sekunder tar det och beroende på vilken tjänst man väljer kan man tex. välja att vid ens bortgång överlåta ens Flickr till någon man känner för att låta ens foton leva vidare, avaktivera konton, ta bort bloggar, skriva sista statusraden på fejan om man väljer att ha den kvar eller skriva ett sista mail som skickas till ens vänner.

Att sitta med testamenten av olika slag och bestämma vad man vill ska hända med olika saker efter att man inte finns mer kan kännas lite olustigt men samtidigt så är det ju med all säkerhet så det kommer gå för oss alla förr eller senare så att bestämma vad man vill med allt sånt kändes bra måste jag säga.

När det gäller bloggen håller jag med resonemanget som en av dem i programmet jag såg om detta hade, hon resonerade så att det var publicerat material och hade det tex. gällt en bok hade inte boken dragits in. När det gäller Facebook är det ingenting jag vill ha kvar efter att jag gått bort framför allt eftersom jag inte ens vet om jag vill ha den as we speak.


Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Inspiration is back

Datum: 2010-05-26 Tid: 10:49:38

Som en blixt från klar himmel kom dessa maträtter efter en snabb inventering i kyl, frys och skåp.

Quornfärs med fullkorn eller dinkelpasta

Chilli sin carne med bulgur

Soppa med rotfrukt och röda linser

Lax med fetaost, quinoa och kall sås av creme fraiche och citron

Wok med kyckling, sugarsnaps, cocktails tomater, morötter och glasnudlar


Skönt med några dagar framöver som är planerade matmässigt så att man slipper att endast se blankt när kylskåpet öppnas.

Heidi, hoppas du hittar lite inspiration du med! :)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Dagens fundering:

Datum: 2010-05-26 Tid: 10:19:38

Vad är en tro eller en övertygelse om den inte tåls att ifrågasättas? Att endast föra diskussioner eller samtal som enbart är en egosmekning och ett stort nickande igenkännande är helt ointressant för min del.

Jag vill dela, jämföra, inspireras, tänka till och utvecklas och det går inte utan att även kunna se saker och ting ur andra perspektiv tror jag.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Well said

Datum: 2010-05-26 Tid: 08:43:40

Enligt min mening så är det här så sant som det är sagt.

Hos mig pågår det ständigt en slags inre kamp eller diskussion eftersom alla dessa delar av Therese och allt vad det innebär inte alltid kommer överens eller rättare sagt inte kan få plats samtidigt.

Då menar jag Bo-på-landet-och-leva-ekologiskt-och-i-harmoni-med-naturen-utan-stress-och-inte-vara-trött-och-orka-det-som-egentligen-är-viktigt-Therese, Storstads-Therese, Jobb-Therese, Mamma-Therese, Yoga-meditation-leva-nyttigt-Therese, Moffa-godis-och-konsumera-tv-kläder-och-allt-annat-Therese unt so weiter unt so weiter.

Om man verkligen lyssnar in så vet jag ju vad som egentligen är viktigt och vad jag kommer tycka vad mer värt när jag ser tillbaks på livets på livets höst så att säga, men ändå så är det alla dessa andra element som drar i en hela tiden.

Det är så härligt med Clara och hennes medvetna val tycker jag, här snackar vi att leva som man lär, det avundas jag, verkligen! Så inspirerande.

kopia_av_nyhus_4123_1200084837_25851655.jpg
Foto: Underbara Clara http://www.folkbladet.nu/?p=174585

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


True, true

Datum: 2010-05-26 Tid: 07:41:27

Ha ha ha

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


This one goes out to Lina

Datum: 2010-05-26 Tid: 07:40:43

När vi blir gamla hjärtat då blir det så här.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Ingen inspiration

Datum: 2010-05-25 Tid: 11:00:58

Är verkligen inne i en inspirationsdipp när det gäller mat och matlagning just nu. Det positiva är att trots detta så har vi lyckats att hålla mathållningen relativt nyttig även om den varit oinspirerad och det känns mycket mycket bra, känns lite grann som ett bevis på att jag verkligen ändrat kosten då det tidigare alltid fallerat vid sådana här inspirationsdippar.

Idag har vi faktiskt bakat bröd hemma i sjukstugan men det brödet går mer på rutin här hemma nu för tiden så det ändrar tyvärr inte det faktum att inspirationen är borta.

Vad gör du när inspiration inte finns? Vad har du för nyttiga enkla recept? HIT ME! Jamen gööö (Göteborska för er från kungliga hufvudstaden som inte förstår) det nu då, om alla lämnade ett ynka litet tips hade jag haft recept som räckte i flera månader and I really needs it.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Mat och Dryck


Klorofyllgrönt

Datum: 2010-05-25 Tid: 08:21:17

Igår kom det ett blomsterbud i form av Viggo med blommor från min hunky husband. Jag tog jag på mig min fina tyllkjol och efter att vår yngsta sov gott i sin säng begav vi oss ut i den vackra kvällen.

Det var verkligen en helt underbar kväll ute, solen täckte hela landskapet i sitt vackra sken och allt det gröna är så vackert grönt så här års.

Middagen var supermysig och maten var absolut god men den var faktiskt inte så imponerande denna gång men sällskapet var desto trevligare så det gjorde inte så mycket. Tack för denna trevliga kväll älskling!


Foton: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


These legs are made for walking

Datum: 2010-05-24 Tid: 16:54:10

Gåvagnen manövras och krypa är inte populärt hos minstingen längre nu ska det helst gås längs soffor, bord, hyllor, luckor, toaletten ja allt som kan kommas åt. Lugn stund, ja det vore skönt! :)

Stora guldklimpen är febrig och hostig och hemma från dagis, förutom en promenad med Linda och Lia konsumerar vi tv idag i mängd och parti, det är tvdispans och vi har redan hunnit med våra vänner Nalle Puh, Händige Manny, Bilar, Firma Fantasiflytt och Specialagent Oso.

Snart kommer kvällens barnvakt farmor och då blir det nog lite liv i luckan ett tag innan det slappas på soffan igen.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Happy anniversary!

Datum: 2010-05-24 Tid: 15:17:49

På dagen för två år sedan blev vi make och fru och ikväll ska det firas med middag ute. Ser fram emot lite quality-romantic-time på tu man hand. Längtar.

Ska man väl klä upp sig ikväll igen då, det är inte ofta det händer nu för tiden och verkligen inte två tillfällen med bara en dag emellan. Till helgen ska vi faktiskt på dop också och helgen efter ska vi ner till Gbg och fira så festblåsan åker fram lite titt som tätt framöver faktiskt.

Helgens namngivning gick jätte bra, det var mycket lyckat och fantastiskt att ha all släkt och vänner samlad. Tyvärr blir det ju alltid så på sådana tillställningar tycker jag att man knappt hinner mingla med folk och det är verkligen synd men till alla som var där tusen tusen tack för att ni kom och delade denn dag med oss :)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Sommarfin

Datum: 2010-05-24 Tid: 11:31:40

Alba Strap Dress SEK 299, Vero Moda - NELLY.COM

Frill Chiffon Dress SEK 499, Elise Ryan - NELLY.COM

Vill ha.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Kylarköping

Datum: 2010-05-24 Tid: 10:07:39

Om du precis som jag är mer än väl bekant med alla i Kylarköping så kommer du och alla Bilar-fanatiska barn bli väldigt glada över dessa Car-toons som finns ute på Youtube som lite variation.
'

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Älskade barn

Datum: 2010-05-24 Tid: 09:14:44

När det gäller att ge våra barn självkänsla så är det nog ganska enkelt i vart fall i teorin, praktiken kan som vanligt vara en helt annan femma.

Först och främst så tror jag att det handlar om det gamla slitna uttrycket att de gör som vi gör och inte som vi säger, det går liksom inte att röka cigaretter och samtidigt säga "rök inte när du blir stor", samma sak med självkänslan det bästa sättet att ge barnen bra självkänsla är att själv jobba på sin egen och att ha bra självkänsla själv.

Det andra är att helt enkelt inte bedömma ens barn utifrån deras prestationer och det är där ordet duktig kommer in som är bra att akta sig från att använda i det avseendet. Istället för att säga "vad duktig du var på att rita/gå på toaletten" så kan man tex. säga "vad härligt att du ritar/går på toaletten". Låter enkelt men då vi själva är programmerade att uppmuntra på det sättet är det inte på långa vägar lika enkelt som det låter.

Här kommer också ord som vad högt du gungar, vad fort du springer osv. allt allt allt ska bedömmas inte bara observeras, inte konstigt att gemene man har dålig självkänsla om man tänker på det ur det perspektivet :)

De flesta ur våra föräldrars generation och de generationer över är inte ens bekanta med skillnaden mellan självkänsla och självförtroende och det är många yngre som inte är det heller för den delen.

Jag tror och hoppas att vår generation handlar om att leva som man lär, de flesta är väl bekanta med de flesta visdomsord (och då pratar jag inte bara just om barn och självkänsla utan i allmänhet) men få lever som de lär. Många förstår inte att de inte lever som de lär utan tänker att om jag förstår insikten så räcker det där, men det är ju endast första steget att integrera den och leva som man lär är den svåra biten och det är den biten som tar tid och kräver hårt slit. 

Om det är något som jag önskar mina älskade barn så är det denna underbara självkänsla. Jag vill att de ska veta sitt egetvärde utan att koppla ihop det med vad de presterar. Se att varje prestation är endast en prestation och att deras självkänsla inte påverkas utav prestationen. Gick något bra ska man fira det och om något gick dåligt är det bara att ta lärdom av det och på´t igen nästa gång, inget mer med det.

Affirmationer är powerfull shiet och väldigt enkelt. Tanke skapar verklighet och utan att definera vad man vill är det svårare att skapa det. Jag skrev ner för några veckor sedan hur jag vill vara som förälder och detta är det jag skrev:

Lugn, tålmodig, ödmjuk, ostressad, tydlig, kärleksfull i överflöd, lätt att prata och anförtro sig till.

Nu kör vi!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Dumburken

Datum: 2010-05-24 Tid: 07:57:53

Igår såg vi sista avsnittet av True Blood på säsong 2 och nu är det mission ny serie att införskaffa. Som tur är har det helt plötsligt dykt upp mängder med serier som jag vill se, listan är lång nu:

True Blood s3
Dexter s4
Dirt
30 Rock
Big Love
Californication
United states of Tara
Bored to death

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Tacksamhet

Datum: 2010-05-24 Tid: 06:57:38

Stormvind av känslor just nu, en förlösande process där one thing leds to another och så fortsätter det på det viset. Klarhet, tillväxt. Ödmjuk och mycket tacksam.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Lady in white

Datum: 2010-05-22 Tid: 22:13:57Jag har burit vitt idag med ljusbrunt bälte och matchande leopardshoes and I like it a lot, vitt kanske kan vara mitt nya svarta? Kanske kanske är jag ur mitt svartkoma som varit i allt för många år nu.


Foton: Privat
Fotograf: Lina Rojzman

Ser ju faktiskt väldans glad och nöjd ut i vitt. Vädligt väldigt fin dag, tack alla som gjort denna dag så underbart!

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Judge Judy

Datum: 2010-05-21 Tid: 16:12:45

Alla människor är dömmande på olika sätt och i olika mängd. Det är vårt sätt att skydda oss vi kategoriserar och lägger i fack och dömmer dömmer dömmer, hjärnan gör allt detta helt automatiskt utan att vi har så mycket att säga till om egentligen och även om det kanske för vissa kan kännas oskyldigt är det negativa tankemönster som ingen mår bra av i grund och botten.

Som tur är går det att omprogrammera alla dessa tankar och de säger att det tar ca 30 gånger att sätta en ny rutin eller tankemönster. Här kommer också självkänslan in, om vi ofta irriterar oss på andra och dömmer så handlar det troligtvis om dålig självkänsla. Vi irriterar oss på personen framför oss i kassan eller bankomatskön som tar lång tid på sig, ja vi irriterar oss på mängder av sorters betéenden osv.

När man stör sig på någon annan så handlar det utan undantag alltid om en själv. Stör du dig på sölisen framför dig som gör att du inte kommer fort fram nog på trottoaren? Egentligen är du nog sur på dig själv för att du återigen är stressad och inte gick utanför dörren i tid, det är ialla fall jag.

Ett annat senario kan vara att helt plötsligt duger inte längre outfiten som du kände dig så fin i hemma framför spegeln när du kommer till festen och jämför dig med någon annan. Jämförelse och denna tävlan med andra är även det ett tecken på dålig självkänsla, utan jämförelse däremot tillåter man sig själv att bli inspirerad istället för avundsjuk och bara glad för andra, härlig känsla!

Ett annat tecken är att snacka skit rent ut sagt, de flesta av oss har mängder av ursäkter som rättfärdigar att snacka skit inför sig själv men i ärlighetens namn gör näst intill alla det, åtminstonde tänker näst intill alla människor sådana tankar och det är ju tankarna vi vill åt för det är där allting börjar.

Ett annat tecken är att du kort och gott presterar för att bli omtyckt istället för att göra det du vill göra. Även att du mäter dig själv och föder din självsäkerhet med prestationer. Så fort man misslyckas med någonting ältar man det och känner sig kass. Här kommer även perfektionister in, perfektionister har oftast väldigt dålig självkänsla, tell me about it.

Jag tycker att det är fullkomligt underbart att det finns så många olika tekniker för att omprogrammera dåliga tankemönster och dålig självkänsla som i sin tur också kan få människor som mår dåligt att må bra igen. För mig är verkligen personlig utveckling och att ta sitt eget ansvar otroligt viktigt, jag menar ju fler sköna människor ju härligare värld!

Företag stora som små tycker jag absolut borde satsa på personliga coacher både för personalgrupper, chefer och enskilda individer. Om jag någon gång sätter mig i skolbänken igen är det nog för att plugga till personlig coach eller något åt det hållet, det och min friskvårdsterapeut utbildning samt reikin och thaimassagen kan kanske vara ett vinnande koncept!

Peace out folks!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Good enough

Datum: 2010-05-20 Tid: 22:18:44

Ikväll var jag iväg på föreläsning av Elisabeth Gummesson på EGO kväll där även Sanna Lundell, Jean Pierre Barda och Babben Larsson och en del andra personer medverkade.

Jag hade aldrig hört talas om henne tidigare även om jag kände igen henne vagt utefter utseéndet och jag visste inte vad jag väntade mig men reklam för kvällen på Sannas blogg lockade med en kväll där man satte sig själv i fokus, lämnade barnen hemma och pratade om självkänsla, självförverkligande, entrepenörskap och begreppet Good Enough och jag kände med en gång att dit ska jag.

För första gången kände jag att jag ville gå på någon sånt här slags event helt själv, visst hade det varit trevligt att ta med en god vän och insupa kvällen och dricka gott och nicka igenkännande och skratta tillsammans men jag kände att behovet av att inte ha någon att gömma mig bredvid eller bakom öppen för nya intryck var större och det kändes uppfriskande och jag kände mig faktiskt också ganska modig måste jag erkänna.

När jag kom dit möttes jag av ett dån av kackel av minglande kvinnor i mestadels 30-40 årsåldern och efter en stunds orientering tågade jag in i den vackra biosalongen där eventet hölls och bänkade mig nästan allra längst fram.

Elisabeths föreläsning var lysande och jag var verkligen glatt överraskad och även om jag som häckat i självhjälpsträskshyllan i många år inte fick höra några nyheter var det mycket hon verkligen satte huvudet på spiken med. Som jag även sa i tidigare inlägg gammal skåpmat kan man aldrig bli nog påmind om för hualigen att leva som man lär det är verkligen en konst. Insikter integreras i omgångar och allting handlar om timing.

Jag känner mig inspirerad till tänderna och haffade tre signerade exemplar av hennes ena bok som jag ska ge bort två av och behålla en till mig och Jens, och ifall jag utgår ifrån hennes föreläsning så rekommenderar jag den verkligen. Började läsa den redan på vägen hem på tåget, återkommer när den är färdigläst!

Efter hennes föreläsning var det en panel som diskuterade en del frågor och sen var det paus som skulle följas av intervju med Babben bl.a och även om jag älskar Babben så styrde min kropp mig hemåt uatn att jag egentligen hade så mycket att säga till om det, jag var helt enkelt färdig för kvällen.


Elisabeth Gummesson
Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Tip of the day

Datum: 2010-05-20 Tid: 21:45:52

This one goes out to alla småbarnsföräldrar! Parmesanrivare i typen den på bilden är perfekt för att riva äpple eller tex. päron i för att göra fruktmos, enkelt och smidigt och inget kladd direkt i burken.


Foto: Ikea

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Gammal skåpmat

Datum: 2010-05-20 Tid: 21:43:01

Gammal skåpmat men att bli påmind är aldrig fel. Orden måste, man och försöka som vi gömmer oss bakom hela tiden, ord är viktiga då de skapar verklighet så välj dem noga.

Måste
Vi måste faktiskt ingenting, vi väljer däremot och får ta konsekvenserna utefter vårt val givetvis. Måste är ett negativt laddat ord som på något sätt sätter en i okonstruktiv offermentalitet. Hädanefter är det -Jag ska/vill/väljer ,inte måste!

Man
När vi pratar i man-form (som vi allt för ofta gör) tar vi inte riktigt ansvar för våra egna handlingar utan gömmer oss bakom gemene man, och det är ju lite uppåt väggarna för vi kan ju faktiskt bara utgå från oss själva. Att säga jag istället för man är lite skrämmande men det sätter saker och ting i sitt rätta perspektiv och gör så att vi inte kan "skylla ifrån oss". Hädanefter är det jag som gäller istället för man!

Försöka
Varför finns detta ord? Antingen så gör man det eller inte. Försöka är liksom dömt att misslyckas från första stund, ribban ligger redan från start på att det antagligen inte kommer funka, att man inte tror på sig själv. När man ska gå och lägga sig så går det ju inte att försöka gå och lägga sig i sängen, antingen lägger man sig i sängen eller så gör man det inte. Hädanefter stryker vi försöka från vårt vokabulär.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


I do

Datum: 2010-05-20 Tid: 10:49:38

Jag fantiserade aldrig om mitt framtida bröllop som varken barn eller direkt senare i livet på det sättet som många små och stora flickor gör men när vi bestämt att vi skulle gifta oss gick jag totaly bananas. Det var så roligt att planera och fixa och dona med allt och så här i efterhand kan jag ju verkligen se att jag borde släppt in Jens lite mer, men som tur var sansade jag mig i sista sekund och vi tog båda del i det men i efterhand kan jag tydligt se att det borde jag gjort från första stund. Insnöad är nämligen en stor underdrift på vad jag kan bli när jag blir exited.

Jag kan ialla fall inte bli annat än nostalgisk, egofanan flaggar rött när bröllop kommer på tal. För många är traditioner viktiga och det förstår jag, för oss kändes det viktigt att denna dag kändes genuin för just oss. Både jag och min man har gått ur svenska kyrkan då vi inte är kristna och på grund av det både ville och kunde vi inte ha ett kyrkligt bröllop. Jag älskar vackra kyrkor och dess magiska känsla så lite tråkigt kändes det utav den enkla anledningen men både jag och Jens kände desto starkare för att gifta oss utomhus och så blev det!

Både jag och min man delar samma syn på att varje religion är olika sätta att se på samma sak och att spegla samma känsla och även om vi inte kallar oss för tex. kristna eller buddister så var viktigt för oss att ceremonin var spirituell fast att det återspeglade vår spirituella tro.

Ända sedan vi satt oss ner tillsammans med vår lokala shaman som vi kallar honom på skoj, Ove, för att skapa vår första sons namngivningsceremoni så har det känts självklart för oss att Ove ska fortsätta att hålla i dessa sorters hyllningar i vår familj och vi är otroligt tacksamma att Ove känner likadant. Ove höll i både en fantastisk namngivning och bröllopsceremoni och jag ser fram emot att lyssna på vad han har att säga nu på namngivningen till helgen.

Dagen innnan bröllopet skrev vi på papper nere i kommunhuset nästan som att ta ett lån med några få vänner som vittne för att få den lagliga biten ur vägen och dagen efter var det strålande sol och bröllopsceremonin hölls uppe på Mariaberget i en magisk trädgård med vackra blommor och fågelbad och vi gifte oss bredvid ett träd med en gunga och fågelholk.

Våra gäster hade en fantastisk utsikt över Stockholms vatten när de gick uppför berget för att komma till tädgården och jag har aldrig (med betoning på aldrig) varit så nervös som när vi öppnade träporten in till trädgården för att tillsammans med vår bestman och brudtärna gå in till all släkt och våra närmsta vänner som samlats där för att fira med oss. Jag började nästan gråta när jag sa I do och jag kommer aldrig att glömma hur fin Jens var, han fullkomligt lyste.


Foto: Lina Rojzman

Kommentera! | 2 st
Kategori: Love


Love is in the air

Datum: 2010-05-20 Tid: 10:15:51

Våren, sommaren, vår bröllopsdag som närmar sig, ja något är det som ger mig denna sköna bröllopsfeeling. Glamours nya bröllopsbloggare Sophia postade denna video på ett sannslöst charmigt par och deras minst sagt personliga bröllopsmarsch som är en glad, härlig, kärleksfulll hyllning! Satt med glädjetårar i ögonen näst intill hela videon.

Sophia tycker inte att man ska gå på trender och att man ska våga vara peronlig och bjuda på sig själv på sitt bröllop och jag kan inte annat än att hålla med henne (och inte bara på bröllop givetvis, utan varje dag).

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Garden Collection

Datum: 2010-05-19 Tid: 14:48:35

Äntligen fick jag tag på klänningen från Garden Collection som jag suktat efter. Den är som klippt och skuren för mig att ha på lördag tillsammans med svart band att knyta under bysten och svarta skor. Priset ska man heller inte klaga på, ynka 199 kr.

Fin klänning från H&M, The Garden Collection
Foto: H&M

Kommentera! | 1 st
Kategori: Clothes & Accessories


Today

Datum: 2010-05-17 Tid: 22:46:57

Shopping till barnen inför helgen, trots, massa kärlek, pizza a la lchf och besök av Bruhn's har denna dag bestått av. Very very trevligt som vanligt med brunt besök.

Mindre trevligt och mycket energitömmande är däremot trots. Jag är så fruktansvärt kass på att hantera det vissa dagar och då det är jag som förälder som har ansvaret och sätter tonen gör det att man känner sig rätt misslyckad vid dessa tillfällen.

Jag kan timmar, minuter eller sekunder innan veta precis hur jag ska och borde reagera i form av avledning, lugn och att inte ge beteéndet någon uppmärksamhet men sen innan man ens hunnit tänka eller reagera har man tagit hårt i armen och skrikit. It sucks big time.

Vissa beteénden är så enorm provocerande och det väcker emotionella blåmärken från min egen barndom (visdomsord från Jesper Juul) och all logik flyger ut ur fönstret. Det suger bara så stenhårt att den föräldern jag vill vara inte går i linje med den som instinktivt reagerar vid alla tillfällen. Det är svårt det här med föräldraskap, verkligen, men man kommer aldrig kunna säga att jag inte gjort mitt bästa för jag har aldrig jobbat så stenhårt på någonting tidigare i hela mitt liv.

Good enough förälder låter bra i teorin men känns inte alltid lika bra i praktiken även om jag givetvis vet att jag inte är perfekt. Det är bara att kämpa vidare! Inspirera, motivera, leda och spinna vidare på de beteénden som är positiva för underbara stunder, skratt och kärlek finns det i överflöd.

Nu avslutar jag dagen med Californication, måste se den serien från början, like it!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Feelings

Datum: 2010-05-17 Tid: 21:43:10

When feelings come, breathe into them, give them space and sounds, but drop the story attached to the feelings.

Såg detta citat på fejan idag, like it a lot.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Housewife

Datum: 2010-05-16 Tid: 21:43:06

I said it before är ni trött på snack om mat och framförallt hälsosam mat så look away, det är all in som gäller och nu är det mat som gäller och det blir ju inte bättre när jag bakar som en galning inför vårt kommande galej.

Well folks, två omgångar chokladfondant down och ingenting mer to go fören dagarna precis innan helgen. Jag börjar bli housewife expert I can feel it, denna Gi-dessert är grymt god och mäktigt mättande och enkel att slänga ihop.

300 gram mörk choklad (minst 70 %-ig)
50 gram smör
4 msk grädde
2 msk kakao
2 msk floursocker
1 dl grovhackade nötter (jag tar alltid mycket mer)


Gör ett vattenbad, smält chokladen och i med resten och rör om ordentligt. Klä en form med plastfolie och häll i smeten och lägg plastfolien runt om.

Kyl ner och skär upp, done and done!
Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Le long weekend

Datum: 2010-05-16 Tid: 16:08:39

Det har varit en skön helg som började med underbara vänner på besök. Carin och Thomas är sådana där människor som man undrar varje gång man ses varför det tagit så lång tid sedan sist, otroligt skönt och avslappnat häng med många skratt och även viktiga ämnen som avverkas. Deras döttrar är två riktiga små sötnötar!

Igår på den heta sommardagen som drog förbi lika snabbt som den kom var vi bjudna att grilla hos grannarna och tillsammans dukade vi upp en buffé sent att glömma, våra grannar kommer från Rumänien och Tyskland så det är alltid intressant och god mat som bjuds på, kommer vara mätt i flera dagar.

Idag har jag lyckats knipa mig en lång sovstund mitt på dagen och när jag vaknade var svärmor här hemkommen från Frankrike och Italien för några dagar sedan.

Film och tv-serier som avverkats denna helg är True Blood i vanlig ordning och sedan The Hangover och Funny People. True Blood rockade som vanligt men The Hangover bjöd i och för sig på en del bisarra skratt och vissa one liners man sent kommer glömma men neeeee den får ändå inget höjdarbetyg från mig.

Funny People
var verkligen en film i min smak som riktigt lyckades att blanda humor med allvar. Enda sedan jag såg en av mina favoriter Reign over me med Adam Sandler har jag totalt ändrat åsikt om honom som skådespelare, han är helt lysande i Regin over me och det tyckte jag även han var i Funny People.

IKväll har jag en date med soffan, längtar redan.


Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Gnistor

Datum: 2010-05-16 Tid: 07:10:21

Vet inte om det beror på sommaren som är här (om än för en stund ialla fall) men det bubblar i min mage och jag är nyförälskad i min man. Njuter! Älskar dig underbara Jens!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


Redemption song

Datum: 2010-05-15 Tid: 20:41:24

Jag har skickat iväg ett par mail till ett par personer som jag sedan länge velat be om ursäkt till. Vet inte hur deras gensvar blir eller om jag ens får ett gensvar men det är verkligen inte det som är det viktiga, det viktiga är att jag sagt vad jag velat säga och att jag fullständigt tagit ansvar över min del.

Let's be honest, det finns massor som man gjort som man är långt ifrån stolt över och det är absolut ingen ursäkt men det är ialla fall en förklaring att oftast har man mått väldigt dåligt de gånger det blivit fel. Man har slitit för att göra sitt bästa men det har inte alltid blivit rätt men min intention har aldrig varit att såra någon eller mig själv för den delen och som tur är lär man sig av sina misstag.

Klyshigt men det är true true true det känns som en tyngd som lyft från en på något sätt. God it feels great.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Tales of passion

Datum: 2010-05-15 Tid: 10:51:27

Vilken fantastisk passionerad, djup och rolig kvinna med vidd! Tack älskade Malin för tipset!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Ananas paj

Datum: 2010-05-14 Tid: 12:30:15

Denna paj har jag gjort tidigare och kan nog även redan ha skrivit om det en gång då den är otroligt god så ett par sådana här blir det även till namngivningen tänkte jag. Hittat det ursprungliga receptet hos Therez.

3dl dinkelsikt
1dl socker
1tsk bakpulver
150gr smält margarin

2dl socker
3 små burkar ananaskross (väl avrunnen)
4tsk vaniljsocker
4dl creme fraiche (Inte lätt det blir inte lika bra!)
3ägg

Blanda de fyra första ingredienserna och tryck ut i pajform.

Blanda de 5 nästa ingredienserna i en bunke och häll över pajdegen i formen. Sedan in i ugnen. 175° i ca 35min.

Låt den gärna stå och svalna till den stelnar till lite. Att ha den i kylskåpet ett tag är att rekommendera.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Oopsies

Datum: 2010-05-14 Tid: 07:53:05

Namnet läste jag någonstans att det kom ifrån att någon råkade göra dessa av misstag när man försökte baka något annat om det är sant eller inte vet jag inte men det jag vet är att de är ett mycket gott LCHF-bröd och busenkelt att göra.

Vi åt det igår med smör, ost och kaviar och tillsammans med pålägg smakar det ungefär som thekakor. De blir väldigt fluffiga i konsistensen och förutom till mackor kan man använda brödet till lite allt möjligt tex. hamburgerbröd, vika den runt korv och på så sätt även få korvbröd, brer man ut smeten över en hel plåt kan man göra pizzabotten, tårtbotten eller smörgåstårta till exempel, som man säger there is no end to the possibilties. 


Du behöver:
3 st ägg
100 g filadelphiaost
en nypa salt
en nypa bakpulver

Dela äggen i gulor och vitor.

Rör samman gulorna med osten, salt och bakpulver.

Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i ostsmeten.

Klicka ut smeten på en plåt med smort bakplåtspapper, då fastnar de inte. Gräddda i mitten av ugnen, 150 grader i 25-30 min.


Foto: http://www.lchf-recept.se

 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Oh ljuva helg!

Datum: 2010-05-13 Tid: 09:41:03

Långledigt med hela familjen, underbart! Vi siktar på mysiga dagar med släkt och kära vänner återkommer med resultatet.

När det gäller baket inför festligheterna nästa helg är det numera två satser kolakakor (och en sedan innan) och fyra omgångar kokostoppar down and more to go.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Bröllopsfeeling

Datum: 2010-05-12 Tid: 07:38:14

Höll på att rota igenom och organiserar i alla skåp och lådor här hemma för några dagar sedan och hittade papper tillsammans med våra pass från vår bröllopsresa som ledde till att jag drog fram pärmen jag samlar allt runt vårt bröllop i som i sin tur ledde till att jag läste talet min brudtärna höll.

Alltså känslan man får när man läser ett tal någon man älskar skrivit till en går inte att beskriva på något annat sätt en som en stor varm kärleksfylld kram. Jag får tårar i ögonen varje gång jag läser det.

Alla tal var magiska och jag minns vilken oerhörd tacksamhet och kärlek som vällde ur en när man fick höra alla dessa ord speciellt skrivna och riktade till oss. Är-detta-till-oss?-Wow!-känslan höll i länge och väcks till liv på ett ögonblick när jag läser talen igen.

Snart firar vi 2-årig bröllopsdag. Detta gjorde vi förra året på vår första bröllopsdag, undra vad vi ska hitta på iår dags och börja tänka på det kanske.
Foto: Veronica Mazurkiewicz och Lina Rojzman

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


Börjar ta form..

Datum: 2010-05-11 Tid: 22:11:46

Det slog mig att namngivningen är redan nästa vecka och det är dags att börja baka på allvar. Mannen i huset övar och plinkar och plonkar på gitarren här bakom inför denna dag och för en stund sedan avslutade jag ett telefonsamtal med min underbara vän Linda då jag beställde ett lass med macarons att bjuda på dagen till ära.

Releasepartyn och mingel på den ena boken till den andra klädkollektionen vad det än gäller är det macarons som gäller now a days och vi ska givetvis inte vara sämre! Röda-mattan-bubbel-premiär eller namngivning well image is everything och det är viktigt att man visar att man är hipp, trendig och down with it så att säga. Sanningen är den att jag aldrig testat en sådan här omtalad godsak och jag är vansinnigt sugen och tog tillfället i akt och klart guldklimpen ska ha det bästa!

Men dessa macarons räcker inte långt och ett enda ynka kolasnittsbak har jag och Viggo lyckats åstadkomma än så länge inför detta så imorgon är det på´t ordentligt. Tur han är hemma från dagis resten av veckan så vi kan kavla upp armarna och ta i degen med hårdhandskarna.

Foto: http://holysweet.blogspot.com

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


This is how love wins

Datum: 2010-05-10 Tid: 08:00:27

This Is How Love Wins [8x10 Print]

...funderar på att införskaffa oss denna tavla du hittar och köper den här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


På tapeten

Datum: 2010-05-08 Tid: 19:10:05

Vi håller på att kolla ut tapet som ska pryda två av väggarna i vardagsrummet. Vi vill ha en varm härlig känsla och det som spontant dyker upp i huvudet är bruna toner. Det vi hittills hittat som känns bäst är dessa två men de är ack så dyra, speciellt favoriten Ikabana så tror vi spanar vidare men något åt detta hållet.


Från Midbec


Från Casadecos Ikabana i den bruna färgen.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


The big apple

Datum: 2010-05-08 Tid: 16:53:44

Idag har vi planerat lite kring Milos namngivning som är inom ett par veckor och vår familjs mycket lokala shaman Ove ska hålla i trådarna som vanligt när familjen Storm ställer till med galej.

Namnet Milo har olika betydelse på olika språk det betyder bland annat den barmhärtige, min kärlek, efterlängtad kärlek och även äpple på grekiska.

Just det här med äpple är lite roligt då alla som spenderade tid med mig under Milos graviditet vet att jag klämde i snitt tre om dagen och aldrig gick någonstans utan ett i väskan (golden delicious skulle det vara, men andra gick också ner om inte den sorten fanns att få tag på).

Apråpå big apples (Milo vägde nämligen 5264 gram när han kom), Sandra hoppas du får en kick as time i NYC!


Denna mössa köpte jag passande nog åt Milo för några veckor sedan...
Foto: Lindex

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Mysuniformen åkte av lika fort som den åkte på

Datum: 2010-05-07 Tid: 22:46:48

Idag hade jag gjort iordning instruktioner åt min man när han kom hem där jag radat upp ett paket som äntligen kommit som han beställt, mysbyxor och kapsylöppnare med instruktionerna: Paketleverans!  Mysuniform!  Helgen är här! Den kommer bli grym!

Han hann inte ha på sig de byxorna länge innan de var tvugna att åka av igen då han och min älskade son fick åka till Astrid Lindgrens. Viggmeister har nämligen pollen allergi, major MAJOR pollenallergi och när ögonvitor blir som gele, svullnar och buktar ut trots medicin då känns det inte roligt längre. Sex kortiosontabletter och annan kompott senare börjar det ge med sig. Personalen på Astrid Lindgrens är grym och min lille grabb likaså, han är en riktig fighter! Löjligt stor kärlek till dig älskade son!

Innan denna kvällsbravad har vi haft en riktigt skön dag då vi varit hemma hos några kompisar och studsat studsmatta, ätit god mat, lekt, busat och även hunnit med en rejäl sväng till en parklek.

Nu är allt under kontroll och helgen kan börja! Mysuniformen åker snart av igen för det är dags för natti natti och med ett par tidiga mornar i bagaget ska det blir riktigt skönt att sussa kudde. Håll tummarna för att morgondagen startas vid human tid visst har morgonstund guld i mund men helst inte före kl. sex, helst inte före sju (och gärna inte innan kl. åtta men det vore nog att push it.)

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Rock like Roxy

Datum: 2010-05-05 Tid: 11:34:51

Kommentera! | 1 st
Kategori: Musik


Travel faster then the speed of light

Datum: 2010-05-05 Tid: 09:46:36

Mammaledigheten börjar närma sig sitt slut är nu inne på sista månaden och i skrivandes stund känns det mycket vemodigt fråga mig däremot om någon timma och svaret kan vara totala motsatsen lite så det är nu upp och ner.

Dagarna fylls med mammaträffar, playdates, shopping och hemmamys i mängd och parti. Igår var vi på Me and I party och träffade massa trevliga mammor och bebisar och bjöds på mycket god mat av Aneta. En liten body till den minsta och en tisha till den största kryssades i på beställningsformuläret.

husvagnar bodygamla bilar
Foto: Me & I

Finns en sak jag måste införskaffa mig också innan back to work verkställs nämligen svarta byxor. Jag har mentalt förberet mig på att gå tillbaks till jobbet med att organisera garderoben slänga det som gjort sitt och lägga undan sånt som inte passar än och kategorisera jobbkläder vs. andra kläder i garderoben, har man dresscode på jobbet så har man, och ett par svarta byxor till jobbet saknas.Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Did you give the world some love today?

Datum: 2010-05-05 Tid: 09:26:50Anna, tack för återupptäckten av Doris! <3

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


This is us

Datum: 2010-05-03 Tid: 16:42:00

Rocking at the barbecue
Yeah, when we said I do
Hand jiving on the Ballroom floor
You in that wedding coat you wore
And you in that amazing dress
I was stoned on love I guess
You and me we were meant to be
This is us


Foto: Privat
Fotograf: Lina Rojzman

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


I win again! Looking forward to see you

Datum: 2010-05-02 Tid: 20:27:56

Kör på säkra kort, gamla hederliga söta burkar som får mig att tänka på min gudmor och våra loppisbravader och frukost i hennes härliga kök.

Klicka för att visa Megabild! Tre små gamla kryddburkar shabby chic

Klicka för att visa Megabild!
Foto: Tradera

Kommentera! | 2 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Money talks and bullshiet walks

Datum: 2010-05-02 Tid: 17:46:20

Säljarens reaktion när jag inte var helt nöjd väckte misstankar i mitt naiva oerfarna miu miu-hjärta. Denna totala surrender och alla pengar tillbaks utan en blinkning ledde till att jag kollade upp väskorna som florerar på Tradera lite mer och jo den är nog with no doubts fejk.

Alla pengar tillbaks, göra vad jag vill med väskan och en lögn om att säljaren inte hade någon aning på det. Money talk and bullshiet walks.

Jag blev en jobbig jävel, feels great.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Det lönar sig

Datum: 2010-05-02 Tid: 14:51:06

Det lönar sig ibland och vara en jobbig jävel och klaga. Eller jobbig och jobbig mera att stå upp för sin rätt i detta fall. Jag klagade på väskan och svaret blev du kan få pengarna tillbaka men det kändes mer rätt att betala 100 kr inkl. frakt för jag gillar ju väskan så nåt är den ju värd så den dealen föreslog jag och så blev det.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt