Time after time

Datum: 2009-12-31 Tid: 12:41:19

Ett nytt år börjar ta slut och för vår familj har det varit ganska turbulent med en tung graviditet som genomsyrat det mesta under den första delen av året. Detta toppades med en flytt och även jobb som tar mycket energi och i allt detta ska man vara en bra (ja helst perfekt) förälder, maka/make, vän och kollega och det vet vi alla att det inte alltid är så lätt som det låter alla gånger.

Vi blev i slutet av aug välsignade med vår älskade lille Milo och denna lilla humoristiska kille förgyller våra liv kolossalt tillsammans med sin storebror! Vi är givetvis på banan igen som alla gånger tidigare och även de som komma skall. Denna jul har varit ren och skär soulfood och den har läkt allt som legat kvar och skavt och som behövts läkas.

På vårt bröllop spelade min fantastiskt musikaliska svåger gitarr och sjöng. Vi fick bland annat varsin låt i gåva av honom och min present var Time after time och på sista dagen av 2009 vill jag dela med mig av Eva Cassidys fantastiska version av denna låt till er då det var ett liknande arrangemang som spelades på bröllopet, det var så vackert att jag fick tårar i ögonen! 

Denna låt kan också beskriva detta året på många olika sätt och Jens om du läser detta, jag älskar dig av hela mitt hjärta tack för allt detta år, lets make 2010 magical!



If you're lost you can look and you will find me
time after time
if you fall I will catch you, I'll be waiting
time after time.

Jag hoppas att alla har någon i sitt liv som tar emot er när ni faller och att ni alla får ett gott nytt år och ett fantastiskt 2010!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Pulkatur i skogen rocks

Datum: 2009-12-29 Tid: 14:34:32

Införskaffande av ny pulka, montering av babybarnstolen på ena och utflykt i skogen dragandes på var sitt barn i varsin pulka toppat med lunch och fika under vår alldeles egna kojgran kan beskrivas med två ord: harmoni och glädje.

Nu måste jag hitta recept till nyårsmenyn som intas hemma hos oss med bästa familjen Wermeling-Nielsen.
Tror eventuellt det blir den här till varmrätt, visst låter det gott!!

Vad gör ni dessa dagar? Fill me in, jag är ju nyfiken.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Att vara förälder


På villospår...

Datum: 2009-12-28 Tid: 22:13:07

Någonstans mellan magsjukan och julen tappade jag den hälsosamma tråden och moffar nu i mig all julmat och alla kakor och drycker som hör till som aldrig förr, efter nyår är det nya tag igen.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Träning och kost


En mycket god jul!

Datum: 2009-12-26 Tid: 20:22:12

Precis ätit en pastarätt som jag lagade med ruccolakrämen som vi fick i julklapp och till efterrätt svängde mannen i huset ihop en fantastisk fruktsmoothie i blendern som även den ficks i klapp. Skönt med mat som inte är julmat.

En av de bästa julhelgerna jag någonsin haft med skön stämning, skön mat, sköna människor och sköna klappar. Är överväldigad av alla fina julklappar, stort stort tack alla!

Försökte oss på ett besök i pulkabacken idag men trots och gråt tog död på det försöket efter bara tre åk så vi förflyttade oss till närmsta vindskydd och fikade istället utan trots, mycket mysigt.

Saknar redan mamma som åkte hem imorse men imorgon fortsätter denna underbara julhelg hos svärmor med middag!


God jul till er alla!


Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Rockpappa

Datum: 2009-12-22 Tid: 11:48:38

Någon av besökarna på konserten de spelade i Paris har lagt upp lite klipp på Youtube, rockpappa rockar hårt i vit skjorta och väst.



Du hittar ännu en låt från den spelningen här och en tredje här.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Musik


Dressed for christmas

Datum: 2009-12-21 Tid: 11:16:53


Pinup Couture Dorothy Dress In Red And Black
Limb Roses And Skull Dress
Foton: http://daisydapper.com/

För att hitta till den svenska skönhetens blogg som bär första och sista klänningen klickar ni er vidare hit.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Leggings

Datum: 2009-12-20 Tid: 14:56:55

ASOS Laddered Slash Leggings

Foton: Asos

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Fjärde advent...

Datum: 2009-12-20 Tid: 13:36:56

Fjärde advent idag och inte många dagar kvar tills julafton och långt ifrån alla klappar, mat och städ är klart men det är inga problem det fixar sig i veckan.

När V kommer hem från oncle sen så ska vi tända fjärde ljuset och adventsfika. Ser verkligen fram emot att ha alla samlade här hemma imorgon igen, det är som jag alltid sagt, det är mycket nyttigt och sakna varandra ibland men nu känner jag att jag har saknat färdigt för den här gången, kom heeeeem nuuuuu, båda två.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Saknar...

Datum: 2009-12-19 Tid: 21:50:06

Nu saknar jag min baby! Natten till måndag kommer han hem efter näsan en vecka borta, ser verkligen fram emot en familjekär måndagskväll tillsammans.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Morning has broken

Datum: 2009-12-19 Tid: 08:42:08

Uppe med tuppen, min äldsta son kommer upp vid halv sju och jag lägger tillbaks honom i hans säng då halv sju är alldeles för tidigt för att gå upp, han somnar snällt om på momangen problem är bara att lillkrabaten blir väckt när jag kommer tillbaks till sängen. Tidigare har man bara kunnat amma honom så har han somnat om på två röda men det verkar som om lillkillen börjar växa till sig och sådana här trix inte riktigt funkar längre, detta följs av ëtt spy och bajsinfernot så vem vet kanse var det där skon klämde?

Man vet ju aldrig med bebisar det enda man kan göra är att spekulera och det gör vi gladeligen. Ena bröstet var mycket större än det andra imorse och jag kan inte komma ihåg att han ätit mer än en gång inatt, det pekar på att jag borde fått mer sömn inatt men problemet är bara det att jag inte känner mig mer utvilad, well vi kan som sagt endast spekulera.

Igår var min söta vän Sandra här och hälsade på, länge sen sist så det var mycket mycket trevligt! Idag ska storfisen iväg på äventyr hos oncle och svägerskan (pepparkaksbak och kanske bio ryktas det om) och sen även sova där så här blir det lite mindre liv i stugan idag, känns nästan som lite semester med bara ett barn efter denna vecka ;)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Passivitet

Datum: 2009-12-18 Tid: 08:55:06

Inte varit utanför dörren på några dagar och skafferiet behövas fyllas på och en nypa frisk vinterlandskap hade inte heller suttit fel men en rejäl dos passivitet hänger i luften här hemma i lägenheten.

Kommer hon samla ihop sig och barnen (plus alla nödvändiga ting som måste tas med på en tur) och snösanera vagnen och komma iväg? The story will continue.

Mannens bravader i Frankrike går bra, spelningen igår hade varit en succé och tagits emot av både publiken och branshfolk med vidöppna armar, en annan kul grej är att en av deras nya låtar är med i franska Rolling Stones, bra jobbat guys! Spännande, spännande ja även där will the story continue!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Seg jävel...

Datum: 2009-12-16 Tid: 10:20:23

Jadå, igår natt började man må illa, ha ont i magen och allmäna jämna plågor samtidigt som min kära make tidigt på morgonen åkte iväg till Frankrike på turné, perfect timing!

Är evigt tacksam att jag har en ängel till svärmor som om över och räddade situationen då jag inte gjorde många knop igår och det behövs ganska många för att ta hand om två småbarn. All singel mothers out there, you got my respect, big time!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


E-G-E-N TID

Datum: 2009-12-14 Tid: 18:43:40

Ett enormt behov att egentid tog över mig för någon halvtimme sedan vilket nog delvis kan bero på att min make åker på en kort turné i viva la France imorgon tills på söndag och jag blir kvar hemma med ungarna själv, det och det faktum att jag inte haft så mycket egentid sedan den minsta kom. Vid sådana här tillfällen blir man extra påminnd om att ens släkt inte finns i närheten då de inte kan komma över smidigt och hjälpa till lite extra, det är trist att man inte kan dela vardagen tillsammans men på jul kommer mamma över apråpå släkt, det ska bli underbart.

Framåt våren vill jag åka iväg på en spa helg med girlsen, redan kollat med Sandy och hon var på, vad säger du Heidi? En riktig tjejhelg det ser jag verkligen fram emot.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Hej jeans, jag har saknat dig!

Datum: 2009-12-14 Tid: 11:19:18

Långa promenader och hälsosam mat och enbart snask på helgen börjar ge resultat. Kampen mot mamma kilona går sakta framåt började på 12 kg + efter förlossningen nu nere på 68,4 kg och 8,4 kg kvarstår. Efter min första graviditet gick det betydligt fortare att bli av med alla kilon men det går i alla fall i rätt riktning!

Hej byxor! (inte kunnat ha byxor innan utan att spräcka inre organ när jag satt mig ner)
Hejdå enbart leggings och ett stackars par mammabyxor!
Sweet!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Träning och kost


Bjällerklang, bjällerklang...

Datum: 2009-12-13 Tid: 09:24:51

Behovet av att göra julklappsönskelista igen tar över so here we go, senaste versionen ok santa!!


1. EcoTools Bamboo 6 Piece Brush Set

ecotools

2. Böja lampa (ger fantastiskt mönster på väggarna när den är tänd) 
BÖJA Bordslampa

3. Heroes säsong 3

front cover


4. GA.M.A CP1 Ceramic platttång
GA.M.A CP1 Ceramic (Ord  895:-)

5. Presentkort på Exuviance (världens bästa hudvård som verkligen räddat min hud totalt från stressplitor och finnar i pannan som inte gick bort med något märke jag testade till att inte ha en endaste, har du inte testat det DO IT!)



Kommentera! | 1 st
Kategori: Önskelistor


LBD

Datum: 2009-12-12 Tid: 08:49:38

pic-micheline-dress-black-pinup-couturepic-queen-of-heartz-black-miranda-dress
pic-vintage-dress-full-circle-skirt
pic-bettie-page-clothing-katherine-black
Foton: PinUpGirlClothing

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Rollip.com

Datum: 2009-12-11 Tid: 13:55:59

Oh, ooh, ouuhh... Titta titta titta vad jag hittat jag är helt lyrisk och provar det ena fotot efter den andra effekten. Lätt som en smäck är det med bara att välja effekt (vintage, styled lenses, black and white, glows m.m) och ladda upp fotot.
Rollip heter tjänsten som är gratis och det är gott gott gott!

Använt mig av Picnik innan för att göra mina foton svartvita m.m och den sidan är också kanon om man inte har photoshop att använda sig av för att beskära bilder och så men Rollip det är helt klart min nya gadget, sjukt kul kommer jag ha!

Effect5-small
Effect4-smallEffect17-smallEffect24-smallEffect32-small
Foton: Rollip.com

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Favs

Datum: 2009-12-11 Tid: 10:53:53

Tänkte tipsa lite om bloggar jag tycker särskilt mycket om.



NioTillFem





I nöd och lustI Nöd & Lust





Therez Garderob




Lindas sminkblogg
Linda Hallberg





Need help dressing? Elsa Billgren - Elle





Sanna Lundell - mama 





According to Jennie - Glamour





Vintageportalen.se - vintage, second hand & retro
Vintageportalen



























Popmorsan

 





Vänner och familjs bloggar:

o´holy sweet![mulle+meck+102.jpg]
Linda - Holy Sweet





Heidi - Mizz Pink




Sandra - Lantistjej i storstan






Linda - En ödmjuk kvinnas bekännelser

Kommentera! | 2 st
Kategori: Underhållning


Lägesrapport:

Datum: 2009-12-11 Tid: 09:30:04

Än så länge inget mer spy och resten av familjemedlemmarna är fortfarande friska *knock on wood*

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


God Jul Therese

Datum: 2009-12-10 Tid: 11:07:03

Klickade hem dessa julklappar till mig själv igår från Nelly.com, fast tunikan jag beställde var svart.

Det är jag värd.


 
Foton: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Suprise, suprise!

Datum: 2009-12-10 Tid: 09:28:43

Vid två tiden i natt väcktes min man av att vår äldsta son, snart 3 år, står vid sängkanten och kräks på honom. Välkommen vinterkräkan? Nee, det hoppas vi inte det är, än så länge inga fler kräksessioner och ingen av oss andra verkar insjukna.. än så länge iaf! Spänningen är olidlig!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Absolut lycka!

Datum: 2009-12-09 Tid: 21:13:31

Är när ens bebis skrattar och framför allt för första gångn det smittar av sig och bubblar fullkomligt över inuti en. På vår familjs senaste roadtrip brände vår yngsta son av sitt första och på några sekunder var hela bilen fylld av allas skratt, precious!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Den där Elsa

Datum: 2009-12-09 Tid: 20:30:03

Den där fröken Billgren får en alltid att lämna hennes blogg med ett leendé på läpparna, hur fint är inte detta skrivet?


Foto:
http://elle.se/bloggar/elsa-billgren.aspx

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Oh my!

Datum: 2009-12-09 Tid: 19:49:10

Oh my vilka smarriga bullar jag bakat ikväll, hittade dem här och det är jag mäkta glad för. Tveka inte, fundera inte ens på det, hämta receptet och bara gör dem du kommer inte att ångra dig dom är utöver det vanliga!



Saffransbullar med mandelmassa, det blev så vacker färg på dem!

Foto: Privat


Det är ett väldans bakande och knådande dessa dagar igår gjorde vi julgodis igen och denna gång la jag även i torkade jordgubbar och även torkade aprikoser i samma recept som här om dagen, supergott blev det. Förra veckan klämdes det även in ett pepparkaksbak hos svärmor plus lussebullarna tidigare den vecken så iår kan jag verkligen tänka på julbak med gott samvete :)


Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Vivistyle

Datum: 2009-12-08 Tid: 09:06:35

Inne hos Therez blev jag länkad vidare till Vivistyle.se en ny online butik, konceptet är ännu en webshop med kläder importerade från Japan och priset är som vanligt på sådana kläder mycket bra. Vad sägs om dessa godbitar?

---Mandy Dress
Clock necklaceHOT! Wanginspirerad handväska
Studded Bag
Foton: Vivistyle.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Julgodis in the make!

Datum: 2009-12-07 Tid: 10:25:50

Igår gjordes det busenkel och mycket mumsigt julgodis som ska ges bort i julklapp! Jag improviserade ihop ett recept som är mycket barnvänligt att knåpa ihop, let´s call them Chuncks of love för jag känner mig riktigt cheesy idag :)

Ni behöver:

1 påse nötmix (i vår fanns det cashew, valnötter, jordnötter, hasselnötter, pumpafrön, solrosfrön)
Mandelmassa
Choklad

* Grovhacka nötmixen

* Smält chokladen i vattenbad eller i micro

* Ta en del av mandelmassan och jobba in nötter i den

* Rulla eller skapa sedan valfri form

* Doppa den i choklad


Done and done, färdigt på tre röda!


Foton: Privata

Tidigare på dagen var vi på Millesgårdens julmarknad på Lidingö så andra advent gick verkligen i julens tecken, mysigt! Har ni inte varit på konstnärsgården Millesgården tidigare så ta er dit och njut, underbart ställe!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Sonia Rykiel for HM

Datum: 2009-12-05 Tid: 22:54:13

Om min kropp var i skick för att bära upp heta underkläder hade denna klickats hem direkt, love it. Nu är så inte fallet och klickfingret får vila samtidigt som det bes en stilla bön om att denna kroppshydda någon gång liknar sitt gamla jag igen.
Nä så illa känns det faktiskt inte då jag faktiskt aldrig har känt mig så bekväm i min kropp som jag gör nu vilket bevisar att det inte har någonting med hur den ser ut att göra.



Foto: Hm.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Nya influensan: Vaccin eller inte det är frågan!

Datum: 2009-12-03 Tid: 23:00:34

Eller var frågan rättare sagt för min del då jag tog den igår och vägen fram till det beslutet var inte så lätt men nu är det gjort. Det som tillslut fick mig att bestämma mig var barnen, dessa underbara fantastiska små guldknippen vad gör man inte för dem?! Jo allt, bland annat vaccinerar sig. 

Kommentera! | 1 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Lucy in Wonderland dress

Datum: 2009-12-01 Tid: 15:06:39





Foto: Dangerdame

Kommentera! | 1 st
Kategori: Clothes & Accessories


Morgonrocks dagar

Datum: 2009-12-01 Tid: 14:59:01

Oduschad med fortfarande morgonrocken på vid tre-tiden så ser mina dagar ut just nu and I love it! Har stora guldklimpen hemma från dagis denna vecka, började med att jag höll han hemma igår pga av lussebaket och så tänkte jag att det kan vara rätt mysigt och ha några hemma dagar.

-Vill du gå ut till lekparken hjärtat?
-Nee, vill vara inne och leäka!!

Denna konversation ledde till att det gjorde det ganska enkelkt för en hemmakär mamma som inte är alltför förtjust i lekplatser att ta beslutet att vi stannar inne idag, speciellt när blötsnö yrde ner utanför. Imorgon ska vi dock ta en promenad med grannen så då blir det utgång, kanske till och med en promenad när hunky husband kommer hem sen ikväll? Vem vet.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder