Kronan på verket

Datum: 2009-08-28 Tid: 13:10:21Älskar dessa! De svarta ska beställas hem till mig inom en snar framtid, hittade dem här.


Kommentera! | 1 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Trees

Datum: 2009-08-27 Tid: 17:33:21

Jag gillar träd, correction : jag älskar träd. Detta kök fick mitt hjärta att slå lite snabbare, hittade (och lånade) bilden här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Äggsjuk höna

Datum: 2009-08-26 Tid: 08:31:13

Jag har sedan i lördags som var beräknad födelsedatum för den lilla parveln som röjer runt i min mage fått en helt ny insikt över begreppet äggsjuk höna! Inte väntat mig denna reaktion överhuvudtaget så det tog mig lite med storm men efter extra besök hos barnmorskan fick jag tillbaks gnistan igen och även om väntan känns absurd, för det är verkligen det den gör av orimliga hormonella anledningar, så känns det inte längre omöjligt!


Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Jum Jum

Datum: 2009-08-21 Tid: 10:36:19

De har fått in en hel del nytt på Pin Up Girl Clothing dessa är mina favoriter speciellt nr 3.

pic-black-jersey-babydoll-dress-15011

pic-bettie-page-paris-dress

pic-miseryboutiquesailordress

pic-black-linen-vintage-dress

pic-vintage-black-and-white-dress
Foton: PinUpGirlClothing.com

Kommentera! | 1 st
Kategori: Clothes & Accessories


Bio date

Datum: 2009-08-19 Tid: 08:26:57


Foto: Goggle

Nu är äntligen bio daten bokad! På fredag sover V hos farmor och vi bänkar oss framför Public Enemies om det inte mot all förmodan skulle vara fullbokat. Är det fullbokat går jag mer än gärna och ser Tarantinos nya film Inglorious Basterds som enligt Tarantino själv är hans livs mästerverk.

Bio date följd av sovmorgon dagen efter är en lyx som kan liknas vid känslan av fantastiska spa paket eller en vecka på en himmelsk strand med god mat och dryck i skuggan av ett träd eller parasoll som tillsammans med milda vindar ger den där exakt rätta temperaturen.

Att vi sen inte ens kommer sova i samma säng den natten när vi kommer hem från bion på grund av mina gravidsnarkningar i kombination med mitt fantastiskt nätta rörelsemönster om nätterna är en hel annan femma och där flög den romantiska touchen ur fönstret på tre röda sekunder.

Däremot är det inget permanent och när man tänker på den där varma lilla kroppen som än så länge fortfarande inte sett dagens ljus så är det värt det.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Feet love

Datum: 2009-08-18 Tid: 08:11:05

Idag ska jag boka tid och iväg på en hel timmes thai fotmassage då jag verkligen känner mig värd en rejäl dos kärlek åt mina svullna fötter. Det ska bli otroligt skönt och skulle allt tryckande, pressande och knådande även hjälpta till att få igång förlossningen så tackar jag inte nej till det heller.Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Good stuff!

Datum: 2009-08-16 Tid: 20:13:43

Sett två stycken otroligt bra filmer på senaste och även en hel del skit.  Först ut var The Wrestler som vann mitt hjärta och så igår Gran Torino, rekommenderar båda två otroligt mycket!

The Wrestler är Mickey Rourkes enorma comeback vilket han blev Oscar nominerad för och Gran Torino är producerad och spelad av Clint Eastwood! Se, se, se, se.. om du inte redan gjort det vill säga!
Bilder: Google

 

 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Namn

Datum: 2009-08-12 Tid: 12:52:23

Att spåna på namn är något som är riktigt kul dock har vi inte gjort det särskilt mycket under denna graviditet och svaret på varför är nog helt enkelt att det inte funnits så mycket tid för det.

Mina förslag för en tjej under månadernas lopp har varit Vilja och Uma men J gillar inte någon av de namen. Hans förslag har varit Mirna och även om jag tycker det är fint så har det inte riktigt känts rätt. Men så igår när vi satt och spåna lite så kläcke jag: Nevada! Jag är inte säker på om J föll för det helt men jag kunde känna igen leendet han får när han gillar något så det kan mycket mycket väl vara något! Blir det en kille har vi i alla fall enats om ett namn för någon månad sedan och det är Milo.

Båda namnen är fina tycker vi och är lagom annorlunda samtidigt som de har lite attityd, precis som vi vill ha det!
Ska bli spännande och få träffa det lilla livet som bökar omkring inuti magen och se om namnen vi tänkt på passar, för så kan det ju också bli att det inte känns rätt när man väl träffat personen och får lära känna personligheten. Längtar så mycket nu!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Mi casa part 1

Datum: 2009-08-10 Tid: 16:10:00

Vi har inte fått iordning helt än speciellt inte vardagsrums/tv delen. Men köket och hallen är i stort sett klara så delar av de tänkte jag visa upp idag!

Jag har ännu inte haft tid att lära mig min nya systemkamera så tills dess får ni hålla till godo med denna bild kvalité.


Foton: Privata
 

Kommentera! | 3 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Tankar runt graviditeten och inför förlossningen

Datum: 2009-08-10 Tid: 09:00:48

Sötaste Linda på Bettie Li kommenterade ett av mina tidigare inlägg och då det är en sån aktuell fråga som väcker mycket tankar och känslor hos mig så passar det alldeles utmärkt att publicera svaret här då jag länge funderat på att skriva ett inlägg om just dessa ämnen.

Fråga:
Postat av: Linda

Jag har haft en väldigt bra graviditet, förutom illamåendet i början och diverse krämpor nu på slutet men det hör ju till saken. Känner mig fortfarande inte så svullen så jag bara går och väntar på att ringar och sånt måste plockas av..är ju i vecka 35 nu och hörde om en tjej som gick upp tio kg i bara vatten de sista två veckorna :P..hur det nu är möjligt...Känslorna går upp och ner här också och jisses vad nervös jag är inför förlossningen..ska JAG klara något sådant..? Du har ju en avklarad redan, är man kanske lugnare andra gången eller är det samma rädsla/nervositet då? Stort lycka till när det väl är dags ;)Kram


Svar:
Åh, vad härligt! :) Ungefär så var graviditeten med V, förvisso mådde jag väldigt illa rätt länge till v. 16-17 men förutom det inte mycket att klaga på förutom vanliga krämpor i slutet. Utöver det mådde jag oförskämt bra och kände mig harmonisk.

Med denna graviditet nästan fullbodad och som facit i hand tror jag att detta välbefinnande uner V´s graviditet mestadels berodde på att jag kunde ta det precis så lugnt som jag ville, vila när jag hade behov av det och mer eller mindre bara sätta mina egna behov i centrum. För det kan man minst sagt inte göra med en liten 2,5 åring i huset ;)

Denna graviditet har varit illamående lika länge som under första graviditeten, grinig, tung och präglats av enorm trötthet trots dubbeldos järntabletter och det har verkligen blivit en utmaning för vår lilla familj då månad efter månad efter månad sätter sina spår. 

Det som är så skönt är att en sådan här jobbig period är något som man inte ens kommer att tänka på i efterhand, eventuellt inte ens komma ihåg, då det på ett magiskt sätt är över när det är över och det är inte mer med det. Likadant med "jobbiga" perioder som V haft, så fort det är över är de som bortblåsta, för det är inget som man väljer att komma ihåg eller älta då det bara är livets gång och inte något som du haft en jobbig upplevelse över för att någon behandlat dig illa etc.


Jag tror att alla mer eller mindre har en skräckblandad förtjusning inför förlossningen. För min egen del, även om den började vädligt långrandig, så är V´s förlossning det mest häftiga och fantastiska jag varit med om. Efter förlossningen så kunde jag höra vår barnmorska tjoa i korridoren "Vilken fantastisk förlossning!" och sjuksköterskan som varit med oss tittade mig varmt i ögonen och sa:
 -Visst är det fantastiskt! Man kan inte förstå att världen bara fortsätter i samma takt utan att uppmärksamma det otroliga som hänt, man vill ju bara att det ska stå på första sidan i tidningen: Therese har genomfört en vaginal förlossning! Och jag håller med henne det var precis så det kändes :) 

Men bara för att man gjort det en gång betyder det inte att man inte går igenom samma känslor och bearbetning igen, i alla fall inte i mitt fall. Det är en sån enormt stor grej att bli välsignad med ett barn, att få barn är en av de största sakerna man kan vara med om och jag hoppas innerligt att det kommer vara en lika fantastiskt upplevelse att föda barn denna gång med.

Men som sagt det finns rädslor hos mig med fast jag har bestämt mig för att endast ha positiva målbilder och ge mig och min kropp och mitt barn de bästa förutsättningarna för att det ska bli en så bra förlossning som möjligt, profylax kursen hjälpte verkligen till att ge oss verktygen för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

Idag vet man med säkerhet att de tankar vi tänker påverkar vår kropp. Negativa tankar påverkar även de hormoner som skapar sammandragningar/värkar och vid andingen kan vi hjälpa till något enorm genom att andas på rätt sätt då vi genom utandingen skapar ett hormon i kroppen som lindrar smärta. Det är riktigt hätfigt tycker jag!

Stort lycka till med din förlossning och livet som tre Linda! Varm kram!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Helg dagbok

Datum: 2009-08-09 Tid: 16:48:51

 • Mycket god mat hos svärmor och vänner. God mat överhuvudtaget och godis i mängd och parti
 • Härliga bad på favorit badstranden
 • V gjorde kullerbytta för första gången
 • Spy på vår gamla hyresvärd och dess inkompetenta besiktningskvinna
 • Äta de första tomaterna från plantan på ballkongen
 • Svettas kolossa mängder i takt med djupa suckar, värmen är enormt jobbig just nu


Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Enormt god kyckling!

Datum: 2009-08-09 Tid: 15:44:12

Vi var bortbjudna på middag hos basisten i J´s band och hans söta gravida flickvän igår och blev bjudna på världens godaste kyckling.

Snodde givetvis till mig receptet och det är lika enkelt som det är gott och alldeles för gott för att inte delas med av!

Så här gör du:

Lägg kyckling fileér i nedan marinad och låt marineras i ca 4 timmar i kylen.

Till marinaden:
Citronskal
Saft från hela citronen
olja (ca 1-1,5 dl)
vatten (ca 1-1,5dl)
salt
peppar

Lägg sedan den marinerade kycklingen i en ugnsform och skvätt på soya, sätt sedan in den i ugnen i 200 grader i ca: 15-20 min.

Ta ut formen och häll på all marinad några minuter innan de är färdiglagade.

Tada!

Serverades igår med en härlig sallad, färskpotatis och tzatziki!

Enjoy!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Snart är det så småning om dax att börja tänka på "Operation: Komma in i mina kläder igen!"

Datum: 2009-08-09 Tid: 15:30:18

När det viktigaste av allt är avklarat och vi blivit fyra så kommer jag att påbörja "Operation komma in i mina kläder igen!" Jag kommer inte att hetsa upp mig som jag gjorde efter att jag fått V eftersom jag trodde det skulle ta mycket mycket kortare tid än vad det verkligen gjorde och komma tillbaks till något som liknade min gamla hydda. Utan denna gång kommer jag ge det minst ett år innan jag hetsar upp mig, hihi, samtidigt som jag ska börjar träna och äta rätt.

Trots att jag gick tillbaks till mina 60 kg igen ganska snart efter V´s gravditet så blev min mage sig långt ifrån sig aldrig lik igen och efter en del investigation så har jag förstått att det berott på att jag hade delade magmuskler efter graviditeten som aldrig gick ihop igen och på så sätt är det omöjligt att få platt mage igen.

30% av alla som varit gravida drabbas av det men med Tupler tekniken som jag sprungit på ska jag få koll på dem igen efter denna graviditet! Läs om det här och mer om det här. om ni är intresserade!

Min plan:

Träning: Tupler tekniken tillsammans med bra kost som så småning när magmusklerna är ihop igen följs av gym och eventuellt pilates!

Kost: När det gäller kost så kommer frukostarna och mellanmålen vara i stil med proteindrink tillsammans med rågknäckemacka eller en skål med keso och frukt, eller en härlig gröt med havre eller rågflingor tillsammans med sesam och solrosfrön!

Jag kommer äta frukost, lunch, mellanmål och middag. Även kvällsmat om det känns som det behövs på kvällen. Regelbundna måltider som håller igång förbränningen, byta ut det som kan mot fullkorn och dinkelmjöl när jag lagar mat.

Godis blir det endast på helgen! En kväll med lite nyttigare godis (så som popcorn, nötter och mörk choklad) och en kväll då det är tillåtet med lösgodis, chips, dipp, you name it!

That´s my plan!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Did I mention...

Datum: 2009-08-08 Tid: 11:49:31


Foto: privat

...att hela min kropp är vattenfylld, åter en bild som säger mer än tusen ord.Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Mellanmål

Datum: 2009-08-07 Tid: 14:25:39


Foton: Google
Keso, äpple och kanel blandat i en skål. Gott och nyttigt!Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Godis!

Datum: 2009-08-07 Tid: 08:38:57

TRUE BLOOD - SEASON 1 (COMPLETE)Dexter: The Complete Third Season

         Bilder: Amazon.com

Min baby fyller år snart och jag har precis beställt födelsedagspresenter till honom som jag kommer njuta av minst lika mycket som han, delad glädje är dubbel glädje!

True Blood säsong 1 och Dexter säsong 3, can´t wait!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Paus läge

Datum: 2009-08-06 Tid: 16:24:47

Jag känner inte igen mig själv när jag tittar mig i spegeln på mornarna när jag stigit upp. Svullen, svettig och 20 something extra kilo plus som jag är. Livet är satt på paus läge -inga kläder passar, ingen ork eller lust att sminka mig eller på något sätt göra mig fin, ingen ork  eller lust att göra någonting alls faktiskt - det enda jag verkligen är inställd på är att föda barn.

Det har inte varit en lätt graviditet med alla humörsvängningar och enorma trötthet samtidigt som familjen och jobbet ska klaras av men det är på alla tänkbara sätt och vis värt det då något så magiskt som ett nytt liv, en ny familjemedlem, en syster eller bror till V vuxit i min mage.

Rädslor, lyckorus, skräckblandad förtjusning, ena dagen redo och lugn andra dagen rädd. Blandade känslor minst sagt inför att föda barn men nu är jag redo, bring it.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


7 mest romantiska ögonblick i mitt liv

Datum: 2009-08-06 Tid: 15:47:33

Inne hos Nio till Fem får man ta del av fantastiska texter, härliga foton ur hennes vardag med underbar mat som radas upp jäms med snygga kläder och mysiga picknickar och fester som gör en grön av avund. Detta tillsammans med otroligt inspirerande inlägg av diverse slag gör denna blogg till en i särklass.

Sandra som den söta tösabiten heter har en Best Of ur hennes blogg och där hittade jag det söta inlägget om: Mina 5 mest romantiska ögonblick  och det fick mig givetvis att tänka på mitt egna kärleksliv genom tiderna.

Det fick mig att tänka på alla kärlekshistorier och ögonblick som berört mig och något som förvånade mig när jag gick igenom mina romantiska bravader var att en del starka romantiska ögonblick upplevts med någon som sen inte betytt särskilt mycket för mig, här är 7 av mina mest romantiska ögonblick.


 •  Min första pojkvän och jag hittar varandra på golvet i ett kök dygnraka en nyårsnatt för länge länge länge sen och jag fick min första kyss. Ja vad mer kan jag säga första kyssen är första kyssen och den följdes av 8 månader tillsammans.

 • Jag och en stor kärlek står framför spegeln och jag är så där löjligt nykär som man bara kan vara när man är tonåring. Han tar tag i mig och ber mig titta in i spegeln och säger: Titta vad fina vi är tillsammans!

 • Jag ger honom lift på min cykel och han (som sen visade sig vara allt annat än romantiskt material - men det är en helt annan historia) kilar oväntat in sina händer under min tröja, det pirrade rejält kan jag säga.

 • Är på en vacker strand och det är morgon (om inte snudd på förmiddag) och jag ligger halvslumrande och njuter av den vackra stranden efter allt dansande och festande under natten. Min vän och reskamrat har ordnat skjuts åt mig tillbaka till vår bungalow då hon själv siktat in sig på romantiskt äventyr på egen hand. Jag går till parkeringen och där står han vid sin hyrda motorcykeln och frågar artigt om jag vill ha skjuts. Självklart hamnar jag i hans hängmatta filosoferande om allt och ingenting följt av att vi spenderar flera månader tillsammans på resande fot.

 • En stor kärlek och jag sitter på en restaurang och äter och han sträcker fram sin hand o tar i min över bordet och tittar förtrollande in i mina ögon, inget märkvärdigt kan det tyckas men det var just det det var, världen stod stil det enda som fanns var förälskelse, jag var hypnotiserad.

 • När jag ringer min make nervöst eftersom vi inte träffats så länge och säger att jag är gravid och bemöts av glädjetårar i telefonen.

 • Min bröllopsdag. Jag har aldrig varit så nervös och J har aldrig varit så fin. Genuin lycka, fotot nedan säger mer en tusen ord. Med J är det inga euforiska lyckorus som efter några år visar sig vara illusion utan det kändes som att komma hem när jag träffa honom och äntligen tillåt jag mig själv att fullkomligt vara mig själv istället för något eller någon som jag trodde han vill att jag skulle vara. Home sweet home there is nothing like it, älskar dig baby.

Foto: Privat. Taget av: Veronica Mazurkiewicz

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


The Work - Prejudice

Datum: 2009-08-05 Tid: 10:06:07

Kursen jag gick för ett tag sen är otroligt häftig!  Med några enkla frågor plockar man isär sina tankar och ser på ett häpnadsväckande enkelt sett hur det endast är just våra tankar kring ämnet som skapar lidnandet i fråga. Titta på hur det går till in progress när hon som grundat tekniken gör metoden på ena skådespelaren ur Fame. Så oflummigt, så enkelt!Kolla in mer här

Kommentera! | 1 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Public Enemies

Datum: 2009-08-04 Tid: 18:44:22

Ordna barnvakt och se till och använda biobiljetterna jag fick av en leverantör på jobbet då de går ut i september är en bra deal i samband med att hyreskontraktet i min mage går ut om 18 dagar, blir de inte använda innan dess finns det nog en stor chans att de inte används alls.

Public enemies har vi siktat in oss på då det inte är mycket  somJohnny Depp rör vid som blir fel! Ser fram emot detta massor, nu måste vi bara fixa ett datum med barnpassning.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Mallemingos

Datum: 2009-08-02 Tid: 16:21:54

Parken Zoo och Nöjesparken, fantastisk middag på mysig tapas restaurang och hotellnatt. Brukar aldrig fota djur på djurparker men flamingos är så övernaturliga att man måste, eller som V säger mallemingos! :D


Foto: Privat
Kommentera! | 0 st
Kategori: Resor & semester