Måndag hela veckan

Datum: 2011-02-21 Tid: 20:45:09

Varit över i Danmark på möten med jobbet hela dagen och min stund i soffan med Viggo läsande Dinousarie boken han har var värt guld, så tacksam att jag hann hem innan han hann lägga sig. Milo missade jag men ska pussa extra mycket på honom imorgon.
Imorgon fyller en filur år som heter Sandra och det ska firas med paket givetvis. Presenter är det bästa jag vet och gissa vad hon får som gömmer sig i detta paket? Det bästa med att ge presenter är när man känner att man hittat något som den andra kommer tycka om förstås men framför allt när det har någon personlig historia eller anknytning bakom tycker jag.
-
Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


If you can't see God in all you can't see God at all

Datum: 2011-02-20 Tid: 19:15:13

.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Strävan efter balans

Datum: 2011-02-18 Tid: 21:10:15

Nu har det gått några veckor som jag inte tränat på och även om intellektet har en del invändingar åt både det ena och andra hållet emellan åt har det verkligen känns välbehövligt med en restart och att få lite perspektiv på saker och ting och få upp motivationen igen.

Nästa vecka är veckan då mitt gymkort drar igång på nya gymmet och jag ser verkligen fram emot att lägga fokus på det viktiga i livet när det gäller träning  (och alla andra områden i livet för den delen) nämligen det som gör att jag mår bra och som är rolig och givande träning för mig.

Nu släpper jag mina prestationskrav som alltid tillslut stjälper mig istället för hjälper mig och balans är numera nyckelordet.

Detta betyder inte att styrketräning som jag för tillfället är sjukt trött på aldrig kommer att stå på schemat igen utan det betyder att när det känns givande att köra body pump gör jag det, när det känns mest taggande att svänga kettle bells gör jag det och när styrketräning ger mest motivation ger jag mig på det. Tänkte ställa mig på löpbandet också och köra skiten ur mig vilket blir en ny taggande utmaning.

Det betyder helt enkelt att jag ska träna på ett sunt sätt som för mig är där kropp, knopp och själ blir tillgodosett med det som de behöver och där jag ska göra det som inspirerar mig och det som får mig att bli glad.

Min mans vän utbildar sig just nu till medicinsk yoga terapeut och om någon vecka ska jag träffa honom för att få ett individuelt yoga program utformat till mig vilket blir en perfekt komponent i nya upplägget. Livet erbjuder synkronisitet i vanlig ordning när det behövs - det enda vi behöver göra är att lyssna inåt och genomföra det som kommer till oss. 

Meditation, Tupler teknik, gymmet och yoga blir en perfekt blanding för att nå det jag vill komma - balans mellan kropp, mindet och själen. Det enda som känns lite oöverstigligt just nu är mina delade magmuskler men det sista som överger mig är hoppet och motivationen även om den dippat rejält de senaste dagarna så ska jag vända tycka-synd-om-mig-känslorna till motivation.

Sprang på en blogg i dagarna som verkligen inspirerade mig. Rekommenderar er varmt att titta in hos Värsta Feta Bloggen, glöm inte checka in den!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Träning och kost


Mmmm...

Datum: 2011-02-18 Tid: 18:36:21

Fredag, det smakar bra.

Mammi och Bosse är uppe och hälsar på och vi servas med mat, barnpassning och handling.

Ett litet p.s till Sandra och Heidi: Det fanns faktiskt ingen ananas när jag kom hem, de hade tydligen varit för små ;)Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Diastasis recti‏ - delade magmuskler

Datum: 2011-02-18 Tid: 18:10:14

... är ett tillstånd som vanligtvis kallas mamma-mage eller Monny-tummy när det uppstått efter graviditet men som också  kan förekomma hos barn, män och andra kvinnor av andra anledningar

.... det är skrämmande hur lite kunskap det finns om detta, framför allt att det saknas kunskap om det inom vården, gymvärlden och hos naprapater/kiropraktorer/ostiopater

... en del säger att så mycket som var tredje kvinna som varit gravid råkar ut för det - och det är väldigt många som har diastasis recti‏ och som inte ens vet om det och då kan man ju inte göra något åt det vilket är otroligt synd. Stödet som dessa muskler ger när de fungerar som de ska är av central roll för att kroppen ska fungera funktionellt och med diastasis recti‏ får man ont i ländryggen då dessa musklerna får ta hela smällen samtidigt som man inte blir av med mamma magen

Vad är då Diastasis recti‏?

Denna text är tagen från Julie Tuplers hemsida:

Split abdominal muscles is a condition called diastasis recti. This is a condition that most women get after having a baby. A diastasis recti is the separation of the outermost abdominal muscles (rectus abdominis).

When the muscles separate it weakens the support system for the back and the organs causing back pain and a “mummy tummy.”

A diastasis recti can be closed no matter when a woman has had her baby.  If this separation is not closed after the first baby it will continue to get larger with each subsequent baby. That is why women show faster in their second pregnancy.

Hur kan man åtgärda det?

- Använda en splint eller gördel, se instruktion i denna video

-Göra Tupler övningar

Följande text är tagen från Julie Tuplers hemsida:

The first hour of our DVD teaches the 4-step Tupler Technique. The Tupler Technique
is the only  research –based  (Columbia University Program in Physical Therapy) exercise program that can make a diastasis smaller no matter when a diastasis was created. 

Women will learn the three exercises (Elevator, Contacting &  Head lifts), the purpose and how to use the Diastasis Rehab splint, how to check themselves for a diastasis correctly, how to engage the core muscles during their activities of daily living and important body mechanics when getting up and down from a back-lying position.

In the second part there is a total body workout incorporating the Tupler Technique. New moms can do many of these exercises with their baby.

The Tupler Technique is the foundation of all abdominal work. It is crucial that moms of all ages learn the Tupler Technique and then incorporate it into other exercise modalities. Doing abdominal exercises incorrectly can re-create a diastasis.

“By continuing to do the Tupler Technique exercises every day, our Mummy Tummy goes away, and that aching back will disappear as well.” - Elle Macpherson, model and actress

Vad ska man undvika när man har Diastasis recti‏?

-Inga situps eller andra crunches, endast statisk magträning i form av olika plankor

-Lyft eller annan fysisk aktivitet utan att hålla in magen och magmuskulaturen

-Inte resa sig rakt upp ur sängen utan vända sig åt sidan för att komma upp, se hur i denna video

-

Jag har nu beställt Tupler startkitet som innehåller splinten, dvd:n och en guide tillsammans med en Belly Bandit belly wrap som är en korsett gjort av bambuu som ska ge stöd åt musklerna och vara det mest komfortabla material och som ska vara perfekt att ha utanför splinten för att ge extra stöd och hålla splinten på plats. Här är en video om Belly Bandit.

Genom att använda splinten och belly wrapen placerar man musklerna tillbaks på sitt rätta ställe och ger dem möjlighet att jobba och läka ihop. Det är även till fördel när man gör övningarna.

-


Foto:
http://www.figure8maternity.com/Nu ska jag verkligen ge detta en chans - jag är taggad!

Ni kvinnor som är gravida eller planerar att bli det i framtiden, skaffa en Belly Bandit eller annan gördel eller korsett och bind magen efter födseln av er lilla skatt och genomför Tupler övningarna. Ni kommer komma i form otroligt mycket tidigare även om ni inte skulle ha delade magmuskler och om ni skulle ha delade magmuskler kan ni få ihop dem. Ju tidigare man börjar efter förlossningen ju lättare och fortare går det. 

Kommentera! | 2 st
Kategori: Träning och kost


Cuties

Datum: 2011-02-17 Tid: 18:17:36


Foto: Random på Etsy

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Kokosolja

Datum: 2011-02-16 Tid: 20:08:09

Provat den hälsosamma kokosoljan som matfett och kan verkligen rekommenderar den! Vi köpte denna för 79 kr för 500 ml på Bodystore


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Birds, flowers and leafs

Datum: 2011-02-16 Tid: 19:31:52

Dessa flyttar även snart in hos oss och pryder vår vägg, love them!
Bilder: http://www.etsy.com/shop/TheBrickLane

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Fynd!

Datum: 2011-02-16 Tid: 19:25:54

Jag fullkomligt älskar Etsy. Den här vintage pärlan klickade jag hem därifrån idag, happy happy joy joy!


Foto:
http://www.etsy.com/listing/63626720/vintage-ladies-home-journal-recipe?ref=sr_list_32&ga_search_query=box&ga_search_type=category&ga_category=vintage.antique.50_to_75_years&ga_page=10

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Beautiful

Datum: 2011-02-16 Tid: 19:21:17


Bilder:
http://www.etsy.com/listing/59949124/midnight-giclee-print-11x14?ref=cat2_gallery_39

Du hittar den här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Brunch

Datum: 2011-02-16 Tid: 07:13:48

När jag scannade nätet hittade jag denna brunch guide som jag givetvis måste dela med mig av då det är en bra översikt på härliga ställen i Sthlms-området. Däremot så vet jag inte om man ska gå så mycket på poängen för jag har ätit brunchen på Rival som hamnar längre ner på listan som jag tycker är minst lika bra som den på Aqua Vit som har fått topp betyg, anyhow här är den.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Snyggingar

Datum: 2011-02-16 Tid: 07:09:25

Blogg.se:s första sida är verkligen bra där hittar man ofta bra tips på blogginlägg som tex. dessa snyggingarna som du kan köpa här.

I Like to Rock - EAMES RAR  poster blue A3, 12 x 16 Vanilla

Stig Lindberg  Bersa - Swedish Tea Time  A3 poster LIME

We Belong Together -  Stig Lindberg inspired A3 poster print
Foton:
http://www.etsy.com/listing/65865625/we-belong-together-stig-lindberg

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Visit at the doctor

Datum: 2011-02-14 Tid: 21:56:22

Nu vet jag med 100% säkerhet, mina magmuskler är delade och kommer inte att gå ihop då hinnan de fäster på luckrats upp av alla hormoner under graviditeten (graviditeterna). Orsaken är hormonell och eventuell genetiskt och en del säger till och med att det händer så många som var tredje kvinna. 

Jag kan träna i all evigethet men magmusklerna kommer inte gå tillbaks helt. Enligt vissa kan man få ihop dem avsevärt mycket med rätt träning i rätt mängd och enligt andra är operation the only fix. Det som känns riktigt tråkigt är okunskapen inom vården och att det faktiskt krävdes för min del att gå till en plastik kirurg för att de ens ska veta vad man snackar om. Ringde vårdcentralen för några veckor sedan för att boka en tid för att få det undersökt och fastställt av en läkare och sköterskan frågade mig: "Ah ok, har du ont eller?" Suck.
-
Bålstabiliteten är oerhört viktig för hela kroppens funktion och alla rörelser är centrerade därifrån. Att säga att delade magmuskler endast är en estetisk fråga kan mina ryggmuskler flika in en och annan argumentation om. Det är en funktionell fråga i allra högsta grad, även om den estetiska biten givetvis har ett stort finger med i spelet det med. 

What to do now är frågan? Jag måste verkligen smälta detta, även om jag mer eller mindre var säker på det själv känns det på ett annat sätt nu när jag vet det defenitivt. Tupler-övningar får med all säkerhet en ny chans, en rejäl chans, och det blir att börja plöja plankor i mängd och parti igen - är det någon som ger upp så är det inte jag i alla fall!
-
To be continued!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Bio Food´s Lakrits

Datum: 2011-02-14 Tid: 21:10:51

Hett tips: Idag sprang jag på en fullpott när det gäller godis nämligen Bio Foods Lakrits Havrekli som inte innehåller något socker och som smakar precis som lakrits utan några undantag, mums, mums och dubbel mums!

Äta hälsosamt är verkligen vikigt för mig av många anledningar. Det började framför allt på grund av vikten då jag ville gå ner mina kilon efter min senaste graviditet, now they are gone och nu handlar det framför allt om att ifall jag äter för mycket socker mår jag verkligen inte bra - kroppen är mitt tempel och det vill jag ta hand om - så jag är very happy att jag hittade denna idag! Haffade påsen för 45 kr men såg på internet att man kunde köpa den någonstans för ca 30 kr.

Innehåll: Lakritsextrakt, havrekli, salt, vetemjöl, melass, anisolja


Foto: Google


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Alla hjärtans dag

Datum: 2011-02-14 Tid: 20:51:11

Visst är det fint med en dag tillängnad åt kärlek men jag måste säga att personligen tycker jag det är mer charmigt när Jens knycklat ner en kärleklapp i min ficka eller köpt en famn med rosor eller en vacker gerbera som överraskning en dag jag minst anar det.

Man kan debattera alla hjärtans dag i evigheter åt höger och vänster som att det är härligt med kärlek till att det säger katching i många företags kassor denna dag - själv vill jag gärna göra det så okomplicerat som möjligt och köper gärna en liten present till min hunky husband idag, lika gärna som någon annan dag.

Själv fick jag detta lyx te av min kärlek, tack älskling! En viss liten mumin-tös slank ner en söt liten bit choklad i min hand på jobbet idag också, tack sötnos!


Foto: Privat


Till alla mina nära och kära som står mig närmast om hjärtat, ni vet vilka ni är, jag älskar er!

Hoppas ni alla har en fin alla hjärtans dag.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Måndag

Datum: 2011-02-14 Tid: 12:36:11

Jag saknar dig fredag, du är så långt borta.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


How cut can you get?

Datum: 2011-02-09 Tid: 11:30:14

Igår fyllde min älskade Viggo 4 år. På dagis hissar de flaggan för alla som fyller år och födelsedagsbarnet får hjälpa till att hissa upp den. Jag frågade Viggo på kvällen hur det kändes att hissa flaggan för hans skull och han svarar: Det kändes som om mitt hjärta fylldes av kärlek som kom ut i kroppen. Men kom igen, hur söt får man blir! Älskade unge! <3

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Bakmania

Datum: 2011-02-09 Tid: 06:40:08

LCHF-kokostopparna var alldeles för torra så de var ingen hit mer än att ta till när man blir sugen på en vardag så vi kör på gamla hederiga sockerbomber till kalasen i helgen och håller på att baka för fullt.

Jag och Viggo har på de senaste dagarna producerat kladdkaksmuffins (som ska toppas me grädde och bär), kokostosca sockerkaka, äppel och kanel muffins och kolakakor, alla recept från Leilas "A piece of cake".

Nu återstår det att sno ihop en pecan-choklad-med-frosting-cake-som-ag-inte-kommer-ihåg-namnet-på, kokostoppar och fredagsens tårtor som blir kladdkakor med fudgefrosting och godis på, lördagens tårta tar farmor med sig.
Det är så otroligt roligt att baka tycker jag och framför allt när Viggo hjälper till. "Vi är bagare!" sjunger Viggo när vi bakar och jag kan inte annat än att hålla med, de blir inte alltid så snygga men det smakar för det mesta sjukt gott.

Först när jag planerade och satt med kokboken i knät så tog jag i lite lite för mycket och även om prestations-Therese tyckte att det-vore-jätte-roligt-och-detta-ska-nog-inte-vara-så-svårt-att-få-ihop så anade jag ugglor i mossen och när jag bad Jens hjälpa mig räkna ihop hur mycket ingridienser vi behövde köpa fick jag mig ett gott skratt och ugglorna bekräftade då vi kom upp i kvantiteter som 2,5 kg smör och 1,5 kg mörk choklad. Hahahaha.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Snutten

Datum: 2011-02-07 Tid: 12:36:41

Vi åkte till näraktuten igår då det visar sig att vår lilla Milo har öroninflammation. Jag hade öroninflammation jämt när jag var liten så jag vet hur ont det gör, inte roligt. Snutten, först magsjuka sen superförkyld och nu öroninflammation, yepp man kan säga att dagissäsongen har börjat för vår lille snutt. Nu känner man sig som en riktig småbarnsfamilj då vi varit ganska besparade från bacillusker då Viggo tex. inte hade en enda sjukdag första terminen på dagis. Men vinterkräksjukan har hälsat på varje år sen Viggo började på dagis och jag vill bara säga att nej tack du behöver inte komma igen varken iår eller något annat år tack.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


5 feb 1982

Datum: 2011-02-07 Tid: 10:15:38

I lördags fyllde jag 29 år och det har varit en alldeles särskilt fin helg. I lördags morse fick jag sovmorgon och låg och läste bok länge och väl och väcktes sedan med frukost på sängen och ja må hon leva. Fick jätte fina presenter och den finaste av alla måste ha varit när Viggo senare på förmiddagen säger:
-Det har skett en förändring mamma. Det är bara Linda som kommer, Magnus och Elliot stannar hemma. Det är en hemlis.
-Jaha, det säger du :)
Fick sedan lite egentid när resten av familjen gick ut och lekte då jag återgick till min kära bok och läste ut en av de bästa böcker jag någonsin läst. Jens hade sen ordnat det jätte fint med barnvakt, bokat bord på den franska restauraurangen La Dame Noir och sedan gick vi vidare till Orangeriet. Det var en underbar kväll och Creme Bruleén på La Dame Noir var den godaste creme bruleé jag någonsin ätit.
Orangeriet måste vara den finaste bar jag någonsin varit i, Jens hade gått förbi där en dag och tänkt på mig när han såg inredningen. Bilderna nedan gör långt långt ifrån stället rättvisa och Orangeriet kan räkna med fler besök, väldigt många fler besök.
.
La Dame Noir Foto: Alltomstockholm.se

Orangeriet Foto: Orangeriet.se

På söndag fortsatte festligheterna då jag bjudit med mina ladies på brunch på Aqua Vit. Tack Linda B., Linda N.W, Heidi och Lisa för en störtskön förmiddag! Lina, Elise, Camilla och Sandra kunde inte komma eftersom det är svårt när man befinna sig i Indien, jobbar eller är nerbäddat under täcket hemma och är sjuk - men tack för gratulationerna! Tusen tack för att ni finns alla fina vänner! Det hela avslutades med lite shopping som trots nya skor mest tröttade ut mig och gjorde mina fötter trötta, den forna maniska shoppingglöden är gone mina vänner, jag kanske börjar bli gammal på riktigt?
.
image
AquaVit Foto: Aquavit.se

Sammanfattning: En underbar helg! Djupt tacksam!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Omstart

Datum: 2011-02-03 Tid: 11:11:21

Omstart med nya friska vindar på jobbet, varmt välkommet, fullkomligt underbart! Omstart, ready set go!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Baka baka baka baka och baka

Datum: 2011-02-01 Tid: 18:39:29

Viggo fyller 4 år nästa vecka och idag satte vi igång att baka inför alla kalas. Kokostoppar var först ut idag och jag provade ett  LCHF-recept, men eftersom jag inte fått hem sukrin ännu så tog jag två teskedar honung istället.

Provade Jordnötskakorna med, fast inte till kalaset utan till mig själv fast jag mixade inte ingredienserna och de blev helt ok. De är inte söta men om sockersug kickar in så kan man helt klart stila det med en kopp te och några sådana kakor då de mätar bra.Kokostoppar:
2 ägg
200 g kokos
2 tsk honung eller 2 msk sukrin
Skal från en grapefrukt (går bra med en citron eller apelsin med)
55 gram smält smör

Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper och in i ugnen i 12-15 min i 175 grader.Jordnötskakor:
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosflingor
1 ägg
Lite honung eller 3 msk sukrin
lite kanel

Vispa alla ingredienser och gör små bollar som du trycker ut till små kakor på bakplåtspapper. Grädda i ugnen 12-15 minuter i 175 grader.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck