Live your life

Datum: 2009-03-30 Tid: 09:15:17

Med en orolig själ så ser jag på livet med mycket positiva och tacksamma ögonen, men med några tuffa månader bakom mig som en strandad dreggladen val i soffan och nu ett stukat finger, utdragen visdomstand som blivit infekterad och ett lönesamtal som inte blir av på grund av den ekonomiska situatuonen världen över (första lönesamtalet som jag verkligen hade kunnat argumentera upp lönen rejält på med givetvis) får jag trösta mig med innebörden i denna låt!Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Skepp o hoj!

Datum: 2009-03-30 Tid: 08:54:57Surfade runt och hittade denna underbara bild som blir en underbar bild att starta veckan med!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Darling with a capital D

Datum: 2009-03-24 Tid: 19:34:47

Min underbara son har ett nytt trix för sig vid nattningsproceduren för att man ska stanna en liten liten stund till innan natten träder in, och detta är:

-"Pussas mamma!"

Ja ni förstår, mission accomplished och man smälter och han får en stund till. Stunder som dessa är de som gör att det känns som hela ens själ ler.Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Om..

Datum: 2009-03-23 Tid: 19:35:54

Om jag hade kommit i denna klänning hade den klickats hem kvickare än kvickt, men det kommer dröja ett bra tag innan jag tar på mig ett sådant fodral igen.


Foto: Asos

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Några av mina senaste inköp...

Datum: 2009-03-23 Tid: 19:30:17

Klickat hem på senaste bland annat dessa:
Foton:H&M

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Skön söndag!

Datum: 2009-03-22 Tid: 19:44:51

Mamma och man var på fikabesök i förmiddags då det varit på besök i den kungliga hufvudstaden för att se Buddy Holly, mycket mycket trevligt! Innan det hann vi äta god frukost och jag i min tur sandpapprade de resterande prylarna i hallen som skulle betsas och min kära make betsade dem sedan ute på taket (vi bor i en charmig vindsvåning med sunkigt badrum där det finns möjlighet att gå ut på taket) och jag hjälpte även till med slutfinishen då jag inte kunde hålla mina fingrar i styr.

Efter fikat åkte vi och storhandlade på Coop Forum och svängde även in på Coop Bygg och fick med oss nytt munstycke till duschen och perfekta väggdekaler till hallen, ska visa bild sen när allt är klart!
Hittade även den blivande tapeten som ska pryda väggen i hallen som stått omålad i allt för många år nu, även innan vi flyttade in och J´s bror och min svägerska härskade här mellan väggarna stod den omålad under lång lång tid, så nu är det äntligen dags!

Tacos till middag och skön stämmsång á la familjen Storm avrundade dagen med låten En liten kyckling som är en barnvisa jag lärde mig när jag jobbade på dagis i Oslo för många år sedan, en av V's favoritsånger :) Han rockar den fett!

Lite synd har det varit om mig ocjså, och är fortfarande, då en lagning på ena visdomstanden längst upp gick sönder förra sommaren och jag har ännu inte fått tummen ur att laga den. Nu så har hållet blivit större och hålets form ändrats vilket resulterat i att ena kanten är as-vass och har skapat ett litet sår i mungipan under dagen :( Har tid till tandläkaren om några veckor men får nog skjuta fram den och be dem dra rackarn lite tidigare än planerat!

Snart blir det Mia och Klara och tråkiga måsten så som packa matlåda till morgondagens arbetsdag.

Hoppas ni haft en skön avslutning på veckan!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Man och barnfri lördag dag

Datum: 2009-03-21 Tid: 18:49:47

Tvätta - Check!
Somna spontant på soffan och sova allt för länge! - Check!
Plocka med disken och lägga leksaker på rätt plats - Check!
Förbereda vällingen för wonderboy som anländer med pappi any minute now! - Check!
Se fram emot myskväll med hunky husband! -Check!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Hahahaha...

Datum: 2009-03-21 Tid: 14:40:18

Lipgloss bitch bjuder på denna gamla reklam goding i sin blogg och givetvis måste ju även ni kolla in den om ni inte redan läst inlägget!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


GET IT!

Datum: 2009-03-21 Tid: 14:32:07

Har du inte provat dessa innan så har du verkligen missed out. Min kära vän Heidis bidrag till tjejkvällen igår var dessa chips och jag är sänkt och såld, love them!


Foto: Goggle

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Snart halvvägs...

Datum: 2009-03-21 Tid: 13:39:26

Om två veckor har halva tiden av graviditeten redan gått, helt otroligt vad tiden går fort! Med V gick allting verkligen med snigelfart men nu när vi redan lever livet á la småbarnsfamiljs-modell så finns det knappast inte lika mycket tid för att begrunda, fundera och analysera, på både gott och ont då det hade varit skönt att kunna lägga sig på soffan och pusta ut lite oftare än vad det nu är möjligt.

Vi har bestämt oss för att bo kvar i vår 3:a och väntar med att flytta tills efter att våra föräldradagar är avklarade och detta av ekonomiska skäl. Vi vill inte leva på marginalen och planera varje inköp in i minsta detalj så det får bli ett upplyft i vår kära lägenheten istället, vars skavanker har fått vänta alldeles för länge på att bli omhändertagna, men nu så!

På listan: klickgolv i vardagsrummet, måla eller tapetsera väggen i hallen i vit kulör eller fondväggsvariant, betsa alla möbler/ramar i hallen i samma färg (brun), hitta någon slags sittdel till hallen vid sko/korg hyllan, nytt köksbord och stolar, fixa provisorisk babyhörna i ena delen av hallen för de första månaderna tills Canneloni och V kan dela rum.

Kände de första sparkarna nu i veckan! Sån otrolig känsla första gången man med säkerhet vet att någon rumlar runt där inne! Har nästan varit helt säker på att jag känt fosterrörelser i ett par veckor tidigare men precis som jag nästan misstänkt då rörelserna inte gick och jämföra hur det kändes med V´s graviditet så konstaterade de på ultraljudet att moderkakan ligger i framväggen vilket gör att många rörelser dämpas.


Bild: http://se.babycenter.com

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


The secret is out...

Datum: 2009-03-21 Tid: 09:13:15

Det har varit torftigt med inspirerande inlägg här första kvartalet av året och det har varit många kryptiska inlägg som innefattar suck, stånk och stön. Anledningen är livets mest magiska under då det växer ett nytt litet liv inuti min mage.
V kommer att få en syster eller bror i slutet av augusti om allt går enligt planerna :) Dagen innan julafton fick vi ett plus på stickan och det var en oväntad välkommen julklapp utan dess like!

Illamående och sänkt liggande i horisontall läge i soffan har dessvärre varit en mer ovälkommen vardagsmat från annandagen tills strax för 3 veckor sedan. De första månaderna av detta år har varit tunga och ju längre och längre tid som gick ju mer började det tära på min kära lilla familj då jag mer eller mindre mestadels av tiden legat okontaktbar i soffan och bokstavligen dregglat.

Nu är det över och äntligen kan vi verkligen glädjas i ordets rätta bemärkelsen över att vi blivit välsignade med en blivande fjärde familjemedlem :D

Igår var vi på ultraljud, en milstolpe under graviditeten, och även om vi mest fick se en otroligt söt rumpa så var allting välskapt så långt deras tränade öga kunde se! Vid V´s ultraljud fick vi med oss några klockena profil bilder men Canneloni (arbetsnamnet på bebisen) verkade ha hitta en riktigt skön vinkel som den inte ville ge upp så den eftertraktade profilbilden blev av en mer suddig kvalité, men vad gör det när man väl fått se hjärtat slå och att alla ben och armar är på plats!


Foto: Google


v.18

"I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den hela 150 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.


Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra."


Taget ur: www.blimamma.se

Kommentera! | 2 st
Kategori: Att vara förälder


Sugen..

Datum: 2009-03-17 Tid: 19:30:16

Är sugen på dessa hyllor, antingen måla om dem så att de passar med de andra bruna möblerna i hallen och placera de där, eller om man behåller den vita färgen och gör en vit hörna någonstanns, hm...

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


The heart of the home

Datum: 2009-03-16 Tid: 19:03:04

Vi har enda sedan infyttningen i vår lägenhet sen höst -06 haft provisoriska lösningar i köksväg som avlöst varandra, och då syftar jag på bord och stolar.

Nu ska vi äntligen få tummen ur och prioritera dessa köp.

Jag har tänkt mig en blandning av nedan grejer:

Svarta stolar, vitt matbord, svart och brun vas i högre modell tillsammans med vit vas i lägre modell + svarta borstabletter.

Foton: Ikea

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Exuviance

Datum: 2009-03-16 Tid: 07:36:08

Var hos min hudterapeut i lördags och fick en rejäl dos med kärlek till huden och en trevlig pratstund med duktiga och trevliga Johanna på Hudsalongen.

Efter en djungel av produkter (med allt från Deceleor, Dermalogica, DermaNord, Juicy Beauty, Elemis etc. etc.) har jag äntligen hittat de produkter som gör att min hud slipper utbrott av plitor och finnar, och som verkligen gör det med, inte bara på ett nyhetens-behag-vis.

Min bästa vän har kämpat med envis acne sen tonåren och provat allt som kommit i hennes väg för att få bukt på det, först när hon kom i kontakt med Exuviance via hennes hudterapeut har hennes acne slutat och idag ser man inte, förutom något enstaka ärr, ett spår av acnen som härjat i hennes ansikte och det var hon som tipsade mig om dessa produkter.

Själv hade jag aldrig problem med acne i tonåren men efter en tuff och jobbig period i mitt liv har de envisats med att bryta ut och framför allt i pannan. Ju mer produkter jag provade ju sämre blev det i perioder, antagligen även för att de flesta produkter var för starka för min känsliga hud.

Sen i början av året har jag nu använt Exuviance (sensitive serien) och jag kan inte nog lovorda dessa produkter som gjort att jag inte fått en enda finne i pannan sedan jag använt serien i några veckor. Om du inte provat Exuviance och kämpar med plitor och finnar, prova denna serie, för mig är den en lifesaver och sparar mig många stunder av ångest studerande och pillande framför spegeln.

Utdrag ur Exuviance hemsida:

"Exuviance är ett medicinskt dermatologiskt företag som forskar och utvecklar nya produkter för att förbättra hudvården. Det är detta företag som uppfann Alpha Hydroxyacid teknologin (AHA). Ägare till företaget är de världsberömda professorerna Dr Eugene Van Scott och Dr Ruey Yu. De har mer än 100 världspatent på sina produkter.

Många kosmetiska företag "leasar" företagets patent, t ex L'Oreal, Avon, Estee Lauder, Elizabeth Arden, Md-formulation och Murad. Nu lanserar Exuviance en helt ny generation av AHA genom en exklusiv Poly Hydroxy-Acid (PHA) som passar till alla hudtyper, även känslig hud. PHA är en revolutionerande uppfinning för Din hud som bara finns hos Exuviance.

Eftersom Exuviance är ett medicinskt företag finns det inget "Hokus-Pokus". Allt är vetenskapligt utvecklat och dokumenterat.Tryggt och effektivt. Det är inte styrkan på AHA-syran som avgör resultatet. Tvärtom kan en för stark syra ha negativ effekt. Det är kombinationen av Exuviance skonsamma syror som ger resultat. T.o.m. personer med ömtålig hud kan använda produkten och få ett fantastiskt resultat. Och huden blir inte torr av PHA, som av de flesta andra AHA-produkter på marknaden. Dessutom innehåller Exuviance dagprodukter solskyddsfaktor 15, för att skydda huden mot de farliga UV-strålarna som hela tiden förstör vår hud."

Läs mer på: http://www.exuviance.eu/sv/

Jag kan inte nog prisa dessa produkter! De är otroligt prisvärda också i jämförelse med andra produkter som man köper hos hudterapeuter (så som tex. Dermalogica) och de har även ett prova-på-kit för de olika serierna (sensitive, grundserien/fet hud, anti-age m.nm) som kostar omkring 200 kr och ingen av deras produkter ska innehålla mineraloljor. LOVE EXUVIANCE!Kommentera! | 2 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Raincheck utkasserad

Datum: 2009-03-15 Tid: 19:40:19

Igår packade vi weekend bagen och åkte hela vägen till andra sidan av Stockholm för att ta ut vår raincheck efter alla hjärtans dag och checkade in på hotell för en natt. På vägen dit åt vi på mysiga Bistro Boheme och imorse efter frukost passade vi på att som småbarnsföräldrar få en extra dos med sömn.

Ahhhhh, är det jag har att säga, egentid är hett.

Vi bodde på Connect Hotell i Älvsjö, enkelt fräsht och mycket mycket prisvärt hotell som jag rekommenderar om man ska till Stockholm o inte vill lägga allt för mycket pengar på boendet, eller om man sitter i samma sits som oss och bara vill komma bort från alla måsten i nästan ett dygn.


Foton: http://www.connecthotel.se/

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Torftigt

Datum: 2009-03-09 Tid: 07:20:39

Jag vet att de varit torftigt här på bloggen på senaste med inlägg efter inlägg utan någon som helst möda att hitta passande ochinspirerande bilder och illustrationer till. Men det jag kan säga är att det har sina förklariga skäl.

All is good, so no need to worry, men vi har i familjen fått lägga första delen av årets energi på annat än de vanliga.

Sooner or later så kommer det läggas mera krut här igen, var så säker!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Monday morning

Datum: 2009-03-09 Tid: 07:17:17

Helgen är över och den erbjöd många underbara stunder! Middagen med the girls var helt otroligt mysig och rolig. Vi sov över hos S och låg pch pratade tills inpå små timmarna. På lördagen lökade vi i hennes soffa hela dagen och avrundade med lite shopping och en fantastisk pasta som vi slängde ihop hemma hos mig och J samtidigt som vi indoktrunerade Sandra med Eddie Izzard, då vi allihop i skaran var stand-up freak.

Igår var det mer mediokra saker som avklarade så som städning och storhandling.

Hoppas ni hade en skön helg! Puss!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Freeeedaaaag :D

Datum: 2009-03-06 Tid: 16:49:09

Idag ska jag ut på middag med tjejerna och ser fram emot det otroligt mycket! Länge sedan nu. Är lite trött dock då jag vaknade 3.15 imorse och kunde inte somna om. Låg och vände och vred på mig och förstnär klockan ringde vid 5.30 så kändes ögonlocken tunga igen.

Men, men trött eller icke trött, ikväll är det god mat, god dricka och framför allt gott sällskap!

Önskar er en underbar helg :)

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Inte så värst glammigt...

Datum: 2009-03-02 Tid: 20:35:26

Det är inte så glammigt just nu, mest påsar under ögonen, fett hår alldeles för lite timmar på dygnet för att hinna orka.
Men det är ingen misär för det, tvärtom, livet och dess gåvor är underbara och jag är mycket tacksam för det jag har.

Man får inte glömma bort att uppskatta det som man oftast tycker är självklart här i livet, för ingenting är självklart, allt är bonus.

Puss på er!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt