Bargain

Datum: 2010-09-30 Tid: 21:32:13

Cheap monday's jeans har varit de som gällt de senaste åren för mig. Snygg passform, skönt material, töjer sig lagom mycket och bra pris.

Idag tor jag dock att jag kan ha gjort ännu ett fynd i jeans djungeln och detta på Gina Tricot. De heter Perfect Jeans Silvia och har även de skönt material, snygg passform och till och med ett ännu bättre pris än Cheap Monday då de är löjligt billiga och bara kostar 199 kr.

Det som återstår att se nu är hur de töjer sig, det eviga dilemmat. En halv storlek sa butiksbiträdet att de töjer sig och hon tyckte jag skulle ta en storlek för små som varje butiksbiträde alltid tycker. Själv vill jag gärna behålla mina inre organ intakta när jag sätter mig ner så jag behöll mina 29:or.

Två par ett par grå och ett par mellanblå fick följa med hem tillsammans med en snygg figursydd jeansskjorta och vad gick kalaset på? Jo 598 kr, som jag sa löjligt billigt. Återkommer med recention om hur de töjer sig dock, men jag håller tummarna!


Foto: Ginatricot.com

Kommentera! | 3 st
Kategori: Clothes & Accessories


And so are you

Datum: 2010-09-30 Tid: 21:11:57


Hittad här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Antony and the Johnsons

Datum: 2010-09-30 Tid: 20:51:37

Antony and the Johnsons är soundtracket till en av de perioderna i mitt liv då jag tidvis knappt visste var upp eller ner var för en stund, ljusår sedan känns det som idag samtidigt som jag verkligen kan smaka känslan av den perioden när jag hörde en av mina favoritlåtar från Antony and the Johnsons framföras på Idol idag av den söta jazz sångerskan Linnea. Musik och  det är otroligt vilka minnen och känslor det kan framana.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Mamas night

Datum: 2010-09-29 Tid: 22:07:15

Nyss hemkommen från ännu en trevlig middag med mina homies från mammaledigheten. Det diskuterades friskt både det ena och det andra och det bjöds på mycket god kycklingpaj.

Mitt bidrag till middagen var pajdegen men den ska jag inte ta någon cred för då min hunky husband svängde ihop den medans jag var på gymmet då jag kom hem lite senare än vanligt då jag fick kedjehopp på cykeln på vägen hem, tack snälla älskling!
Passet på gymmet gick mycket bra!

Som tur var fick jag kedjehopp mitt framför en man som stod och meckade med sin bil som snällt hjälpt mig att lappa ihop gamla bettan igen, och inte bara lappa ihop henne utan hon fick sig en rejäl dos med kärlek då både växlarna blev ompysslade och även kedjan ordentligt insmord.
Världens finaste man som verkligen gjorde mig glad i hjärtat, så på vägen till gymmet svängde jag förbi blomsteraffären för ett blomsterbud. Jätte fin dag, hoppas du haft det bra du med!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


You brought it on yourself

Datum: 2010-09-27 Tid: 22:21:28

Träningsvärken idag har inte varit nådig och så ett Kettlebells pass på det, ajeliajaj, men som min kära vän Sandra brukar säga med glimten i ögat: You brought it on yourself! och det är så sant som det är sagt och träningsvärk är ju framför allt en välkommet kvitto på att det gick bra helt enkelt. Imorgon blir det välbehövd och välbetjänt vila och sen på´t igen på onsdag är planen.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Guldkant på vardagen

Datum: 2010-09-27 Tid: 22:12:00

Monster truckar You-Tubas i mängd och parti här hemma och El Toro Loco och Grave digger here we come! Eller inte jag och lill prinsen men resten av familjen. Blir det extas eller blir det extas? Kanske överhettning till och med? I början av nästa år är Disney on Ice bokat och klart med. Frågan är om det är roligast för barnen eller föräldrarna! ;)


Foto: Monsterjam.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


We are not our minds, we are just experiencing our mind

Datum: 2010-09-27 Tid: 22:00:51

Who made the Maker?

Only a mind can ask a question like that...

For the rest of the universe the answer is self evident and the question itself irrelevant.Spotted på en väns Facebook sida, väl valda ord.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Sweet as Sunday

Datum: 2010-09-26 Tid: 16:13:01

Söndagen är här och den där sköna söndagsfeelingen kommer som ett paket på posten, underbart. Var på gymmet imorse och har en gång för alla tagit itu med magträningen som ironiskt sätt inte riktigt hänt än på allvar även om det är magen som behöver sig en omgång mest av allt. Tror det beror på att det inte fallit sig naturligt att köra specialövningar på gymmet och dels har jag haft dem efter gympasset vilket varit strategiskt fel har jag upptäckt då jag varit alldeles för trött i armarna för de övningarna då.
Idag körde jag i alla fall igång ordentligt och kör dem nu innan gympasset och dessa övningar blir det:
  • Plankan 1 min
  • Plankan 15 sek, vila 10 sek x 5
  • Plankan med fötterna på en pilatesboll (där man för bollen mot sig och bort från sig) x10
  • Plankan mot en Pilatesboll: i cirklar x 10 åt höger och x10 åt vänster och x 10 fram och tillbaks
Och så utökar jag givetvis detta allt eftersom jag blir starkare men just nu är detta perfekt. Det gick grymt bra på gymmet idag, lovely feeling!
Haft en del besök denna helg och mycket god mat, jätte mysig helg! En GI Ostkaka står i ugnen nu bland annat som jag ser fram emot att avnjuta. Chokladmoussét var superbt, really recommend it!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Fixardag

Datum: 2010-09-25 Tid: 12:54:11

En to do och städlista har suttit på kylskåpet ett bra tag.

Städa:
Inuti och utanpå kylskåpet
Skåpet under diskhon
Inuti och utanpå micron
Fönstren
Alla skåpsluckor
Alla dörrar
Barnstolarna
Förrådet
Mycket har betats av på denna lista idag och mycket tack vare min man. Puss på dig. Själv har jag tagit hand om den återkommande veckostädningen, it feels good och känna sig produktiv.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Buuhuu

Datum: 2010-09-25 Tid: 12:48:22

Min datorn, min kära lilla laptop har kastat in handduken verkar det som?!! Hade virus som var satt i karantän som jag tog bort men en liten ruta var kvar som jag inte fick bort och när ajg stängde av den och satte på den inge så startade den. But why?

Tror ändå det inte har med viruset att göra då den beter sig precis som den gjort en gång tidigare, hm. Då startade den inte heller först, samma story efter svarta skärmen med Windows symbolen så kommer man inte vidare till den sektionen där man väljer vem man vill logga in som. Förra gången började den fungera tillslut med en liten klausul sen dess då man behövt trycka på space en gång before your in.
Anyhow, bara alla foton går att rädda spelar det ingen roll hur det går med resten *hoppas hoppas*
Jag köpte den inom 2 år så garantin gäller ju fortfarande med. Ja, ja tills dess är det surf på hunky husbands dator och denna gången ska jag verkligen köpa en extern hårddisk att ha som backup, att jag aldrig lär mig.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Hej helgen!

Datum: 2010-09-24 Tid: 17:48:17

Helgen är här och arbetsveckan som gått känns bra då jag fick åositivt besked på jobbet äntligen efter lång väntan men väntar med segerropen innan allt är helt klart.

Vägde mig tidigare i veckan och nu är det bara 1,5 kg kvar tills första målvikten! Kettlebells träningen i måndags gick bra och igår var jag på gymmet och fick ett nytt träningsprogram och det känns idag kan jag säga, hej träningsvärk!

Tupplerövningarna har jag inte kommit igång med igen denna vecka trots att det var planen men glädjer mig för det andra och omstartar på måndag med dem igen, det blir 3X300: morgon, lunch och ef/kväll.

Boysen är på kalas just nu och jag förbereder älsklingens och min mat ikväll, det blir getost quesadillas och choklad och hallon mousse, allt GI i vanlig ordning.

Ikväll är det Svensson position i soffan framför en bra rulle eller True Blood eller Dexter och gott att äta, I love Fridays!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Ugnspannkaka

Datum: 2010-09-23 Tid: 18:09:53

Lisa, denna är till dig. Detta har jag i när jag gör ugnspannkaka:

1 dl dinkelsikt

1 dl dinkel fullkorn

1 dl sojamjöl

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

6 dl mjölk

3 ägg

Smör att smörja långpannan (30x40cm) med

Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg

Servera med Dafour marmeladen/sylten eller färsk frukt och keso eller kesella.


Foto: Google


Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Rädd

Datum: 2010-09-20 Tid: 21:09:00

Jag är rädd för si så där 5,7% av Sveriges befolkning. Det värmer dock att MP numera är Sveriges tredje största parti.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Biggest Looser

Datum: 2010-09-20 Tid: 21:02:22

När jag sätter på TV efter att ha kommit hem från ännu ett tufft kettlebellspass hinner jag se slutet av Biggest Looser och tårarna börjar bränna i ögonen. Vilka sötnosar, vilka kämpar. Det är fint när man har bestämt sig och motivationen driver en, men det är också många känslor som måste ut.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Tempo tempo

Datum: 2010-09-19 Tid: 12:45:41

Kommit ur mitt träningstempo de sista veckorna då jag varit lite sjuk hit, superförkyld dit tillsammans med sinnesjuk träningsvärk från Kettlebellsträningen. Imorgon är det på't igen med nystart av 1000 tupler om dagen och Kettlebellsträning på kvällen. Har knappt besökt gymmet in my hoods de senaste veckorna så hoppas på besök där med i veckan som kommer.

Jag längtar tills dagen jag nåt mitt mål och jag kan hålla träningen under ett mer avslappnat grepp istället för detta järngrepp. Missförstå mig rätt jag tycker det är kul med all motivation och detta projekt i helhet allra minst att ha upptäckt att träning får en att må så bra men jag gillar inte den där gnagande känsla av dåligt samvete när dessa veckor blivit som de blivit trots de "giltiga" anledningarna.

Den känslan ska bli skön att slippa för jag ser framför mig att denna press inte är av samma kvantiet när målet är nåt utan att jag mer kan unna mig några veckors bortfall då jag vet med säkerhet att jag hittar tillbaka, nu känns det som om jag inte har råd med det på något sätt.

Anyhow, på't igen som sagt och jag ska inte vara så hård mot mig.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Stockholm i mitt hjärta

Datum: 2010-09-19 Tid: 11:58:32

Göteborg, ja jag kallar det inte bästkusten för ingenting men det är i vår kungliga hufvudstad som jag valt att plantera mina rötter. Emma gör mig alltid glad när jag tittar in hos henne och idag blev jag extra glad då hon gjort en Stockholmguide med loppisar, caféer och resauranger samt uteställen.

Den ska betas av och jag såg att många guldkorn redan finns på min egen favolista among with hak jag länge varit sugen på att besöka så nu känner jag att jag fick lite härlig inspiration och eld i baken.

Jag älskar hösten det är lugnet efter stormen och inget slår den krispiga luften, det är som om lungorna kan fyllas på med syre igen för första gången på länge länge. Mmmm jag ser fram emot en mysig höst med restaurangbesök tillsammans med min love eller med mina vänner som ger en känsla av lite guldkant på tillvaron. Ni vet man har gjort iordning sig lite extra fin, känner sig extra fin och avnjuter en förhoppningsvis härlig middag, dricker gott och babblar på om allt som känns viktigt just då.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Oro i lägret, niet, I choose else

Datum: 2010-09-19 Tid: 11:35:00

Jag hade hoppats på att denna speciella sorts confusion som rådit sen jag började jobba igen skulle come to and end i fredags men istället verkar det näst intill tvärtom (eller ja det beror på hur man ser det, eller ja vad fan vet jag.)

Lite oro i lägret inuti mig nu känner jag men jag har redan bestämt mig hur jag ska hantera den här situationen och jag tänker inte lyssna på deras klagosång bestående av cumbanja runt lägerelden där inne.

Facts: verkligheten ser ut som den gör oavsett vad jag tänker om den, att analysera och tolka gör inget annat än att förvirra en. Jag har gjort mitt bästa och gjort vad jag kunnat och vet hur jag kommer att agera i följetången oavsett hur den blir, nu ska jag brassa på med söndagsjazz och vila i den tanken, peace.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Two can play that game

Datum: 2010-09-19 Tid: 11:22:01

Bezzerwizzer går varmt här hemma på våra spelkvällar som är ett frågesportsspel som innehåller allt från de enkla frågor till riktigt svåra vilket gör det roligt för alla att delta och man kan slänga in en bezzerwizzer vid det andra lagets fråga för att få chans att ta poäng på den om de inte kan svaret. 

Det är verkligen ett jätte roligt spel men det är dags för lite variation så jag gick in på Designtorget och beställde hem Oggachacka och Hur fan visste du det? I smell succe's, låter verkligen som roliga spel som båda fått mycket uppmärksamhet och utmärkelser. Ser fram emot mysiga spelkvällar i höst, ni kommer väl?Spel OogachakkaSpel Hur fan visste du det?
Foton: Designtorget.se


Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


I valet och kvalet?

Datum: 2010-09-19 Tid: 10:32:44

Idag är det time för att rösta och själv står jag inte i valet o kvalet om vilka jag ska rösta på utan röstar på samma som förra gången och mitt val är Miljöpartiet. För vissa är det känsligt att prata om vilka man röstar på men jag tillhör verkligen inte en av dem, varför skulle man inte kunna prata om det när man fläker upp allt annat för varandra? När det gäller ens lön kan jag förstå varför de äldre generationerna inte vill prata om den eftersom det anses lite ofint men för de flesta av oss från de yngre generationerna har vi kommit ganska långt ifrån det tänket.

Jag är långt ifrån insatt i politik men jag vet vad jag tror på, jag röstar inte på ett parti på grund av de sakfrågor de tar upp utan röstar på dem på grund av deras grundideologi.

"Utan miljön och klimatet har vi ingenting att bygga vår välfärd på. Det är dags att sluta leva som om vi var den sista generationen på jorden. Det finns en annan framtid."

Moder jord måste tas hand om om våra barn ska ha en att bo på i framtiden, det går hand i hand med resten av min filosofi och den är enkel, den är love.

Glöm inte att rösta idag!


Bild: Alex Grey (en av mina favoritkonstnärer, som ni som läst bloggen ett bra tag redan vet om)

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Family Time

Datum: 2010-09-18 Tid: 16:49:47

Fullt hus med mor -och svärföräldrar, god mat, gott att dricka och mys med tända ljus. Life is good.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Strike

Datum: 2010-09-18 Tid: 11:13:34


Foto: Privat

Middag och bowling med jobbet igår. Det gick som vanligt när jag bowlar: börjar dåligt utvecklas till att gå ganska bra till att total vända och endast gå downhill med eventuellt en liten peak igen, men jag var glad ändå då det var Helens avtackning då hon dessvärre ska börja på annat jobb och kvällen innehöll god mat, trevligt sällskap och gott att dricka, det kunde inte gå fel helt enkelt.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Springer iväg

Datum: 2010-09-15 Tid: 19:01:36

Besök från Neuss på jobbet denna vecka och dagarna springer iväg, är det verkligen redan torsdag imorgon?

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Debut

Datum: 2010-09-15 Tid: 18:52:07

Oskar Linnros psykosen fortsätter och jag säger bara texterna!! Jag kan verkligen känna det där speciella stinget av att se sitt ex för första gången efter att det tagit slut när han målande beskriver det med några enkla rader, eller som i låten nedan där han beskriver en tonårings debut med sin första kärlek, sött mycket sött.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Food & friends

Datum: 2010-09-12 Tid: 20:51:43

Helgen kan kort och gott beskrivas som trevligt sällskap och god mat, ett perfekt sätt att tillbringa en helg på om du frågar mig.

Restaurangbesök med Lisa i fredags och igår skönt häng med underbar buffé hemma hos Heidi och Mattias tillsammans med Sandra och Kristoffer.

Trött idag och känner mig lite hängig, hoppas det går att sova bort det mesta tills imorgon då det är ny vecka och nya tag. Hoppas ni haft en härlig helg!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Le frenchy chocolate cake á la GI

Datum: 2010-09-12 Tid: 11:11:27

Min svägerska brukar göra en sinnesjukt god chokladkaka som förutom att den är god även är GI, hade man inte vetat om det hade man aldrig anat det och självklart ska jag dela med mig av receptet som hon mailade till mig igår:


Kaka:
250g Mörk choklad
150g Smör
5 Stora ägg
125g (175 ml) fruktsocker
2 Tsk Vaniljsocker
 
Chokladglasyr:
1 dl Visp el. Sojagrädde
125g Mörk blockchoklad
 
Gräddas i ugn 160 grader 50-60 min.
 
Så här gör man kakan:
Smöra formen och täck botten med smörpapper.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsamans med smöret på svag värme.
Rör kraftigt tills chokladen och smöret blir till en jämn massa.
Låt svalna till rumstemperatur. 
 
Dela äggen. Vispa en tjock och ljus äggsmet av gulorna och hälften av fruktsockret och vaniljsockret.
 
Vispa äggvitorna till ett stelt skum och rör ner resten av fruktsockret till en tjock marängsmet.
 
Rör samman choklad och äggsmeten och vänd ner marängsmeten.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen.
Ställ formen på ett galler och låt kakan svalna i formen.
 
Så här gör man glasyren:
Koka upp grädden, bryt chokladen i små bitar och rör ner den i den kokande grädden så att chokladen smälter.
Häll smeten över kakan och bred försiktigt ut den.
Ställ kakan kallt så att glasyren svalnar.
 
Ät.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Beautiful blogger

Datum: 2010-09-09 Tid: 21:35:44

Sötaste Heidi har gett mig en Beautiful Blogger Award och det värmer i höstkylan som börjar smyga sig på, i alla fall på mornarna när jag cyklar till jobbet för då har vantarna börjat åka fram.

The rules? Berätta sju saker som ingen vet om dig. Sist jag blev nominderad gällde samma sak så jag ska försöka hitta sju saker som jag inte nämnde då.

[beautiful-blog-award_84080800[2][2].jpg]

1. Jag är galen i ost, men mögelostar står inte på hitlistan, annars charmar du mig med de flesta ostar framförallt Brie.

2. När jag och min hunky husband träffades förbrukades vi mängder med värmeljus framför allt på höst och vinter halvåret. Har inte blivit lika mycket av det på senaste åren men det ska jag ta igen i år igen, mys på hög nivå.

3. Jag har varit med i en bullen brevfilm när jag gick på  gymnasiet, gick teaterlinjen och det hölls audition på min skola och på den vägen var det.

4. Äventyr var det som gällde för mig i äldre tonåren och jag såg min närmsta framtid framför mig fylld av resor i varje kontinent men det stannade vid Indien och Thailand sen ville livet något annat, for now.

5. Jag älskade skräckfilmer förut, jag och min kärlek tittade på en del japanska nagelbitare tillsammans framför allt, men sen efter att jag fått barn går det inte jag skiter på mig av rädsla har blivit en sån räddhare.

6. Jag har haft ganska många piercings men har inte en enda kvar, den mest orginella var nog smileyn, en piercing i flärpen under överläppen och själva piercingen kallas smiley för att den helt enkelt syns när man ler.Foto: Google

7. Jag vägde runt 2800 gram när jag födds har min kära mor berättat.

Jag tycker jag är ganska duktig på att länka till och uppskatta alla härliga bloggar som inspirerar och gör mig glad så jag vill genom att säga detta skicka kärlek till alla bloggar som jag läser.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


GI tips

Datum: 2010-09-08 Tid: 19:16:58

Marmeladen från St. Dalfur innehåller endast ren frukt och är sötad med koncentrerad fruktjuice istället för socker och är ett perfekt GI-val på mackan eller som sylt på pannkakorna som vi hade ikväll tex. Hittas i de flesta matbutiker och finns i massa smaskiga smaker.Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Hej akuten

Datum: 2010-09-08 Tid: 17:55:53

Halva dagen spenderad på akuten efter rekommendation av sjukvårdsupplysningen eftersom de var oroliga att det var någonting med njurarna. Det verkar vara ett fall för dr House då varken kirurg eller gynavdelningen förstår vad det beror på. Mår mycket bättre nu i varje fall, så imorgon blir det jobbet.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


On top of that

Datum: 2010-09-07 Tid: 20:43:20

En mördande träningsvärk börjar träda fram då igår var första passet av Kettlebells träningen.  Jag kände mig lite svag under träningen och hade från lunch haft en molande värk i ryggen fast efter passet cyklade jag hem och mådde hur bra som helst. Det var den finaste kvällen på länge, himlen hade börjat mörkna det var en perfekt sval temperatur och det kändes som cykeln flög fram utan ansträngning.

Anyhow med tanke på att igår var en genomgång och vi endast provade på några övningar så kan jag konstatera att kettlebells kommer kick som Therese ass bokstavligen. Aj.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Rapport från sjukstugan

Datum: 2010-09-07 Tid: 17:49:54

Det finns något positivt med idag och det är att efter att jag somnat om några hundra gånger sov jag nästan ända fram till lunch och det är några år sedan det hände sist om man inte räknar med min och Milos sovmornar när han var nykläckt.

Mår bättre nu faktiskt men har en difus känsla av illamående och influensakänsla light light light och inte att förglömma den molande ryggvärken.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Love

Datum: 2010-09-07 Tid: 15:09:22

Planerar du att gifta dig, drömmer om att gifta dig eller har gift dig och vill återuppleva den genom andras igen en smula? Ja då rekommdenderar jag verkligen dig att spana in Glamours bröllopsbloggare som jag även bloggat om tidigare.

Ett urval av all härlig inspiration därifrån:I can go on forever, men titta in där själv istället vetja.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Love


Urkramad

Datum: 2010-09-07 Tid: 14:30:03

Urkramad ja så känner jag mig. Toaletten fick se mycket av mig inatt och det som fortfarande finns kvar är illamående och en otrolig molande värk i rygg och mage. Trodde jag kunde samla ihop mig först imorse för att ta mig till jobbet men det var ett mission failed to succed.

Min bästa vän idag är min värmande vetekudden för att inte glömma nyponsoppa, alla vet ju att nyponsoppa är en beprövad huskur för alla sjukdomar.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Remember

Datum: 2010-09-07 Tid: 14:04:46Hittad här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Sugen på platt mage?

Datum: 2010-09-07 Tid: 13:52:14

Inne hos Olga hittade jag länken till denna mycket informativa och pedagogiska video om varför crunches och situps inte kommer ge dig en platt mage eller stärka bålen så att du får bukt med din onda rygg eftersom den djupa muskulaturen måste kopplas in och tränas för det.

I videon visar de hur de olika lagerna av muskler fungerar och de poängterar hur viktigt det är att suga in naveln för att aktivera den djupa magmuskulaturen både när man tränar och inte tränar.

Kolla in viden och läs nedan text som kommer från samma sida.

Understanding your stomach corset
Your stomach muscles are like an old fashioned corset, with three different layers of muscles lacing in different direction. Covering these layers is a layer of abdominal fat. When most of us look down the first thing we see is the creamy layer of fat on top. Women have a genetic predisposition to storing fat in this area. However, the problem with a spreading tummy is not just the fat, it is also because the elastic in our muscular corset is letting go as a result of incorrect exercises and poor posture. As a result the whole thing spreads! If you want to flatten your tummy, you need a three pronged attack. First, work on the reducing the creamy layer with a combination of diet and aerobic exercise. Secondly tighten the corset and get the elastic going with some a combination of the right exercises, finally work on your everday posture.

Different layers do different things

  • The outside layer of the stomach is your sit-up muscle. It runs straight down the front of your tummy from the bottom of your breastbone to your pubic bone. Doing lots of sit ups may make your stomach harder but don't necessarily flatten the stomach wall. In fact too many sit ups without activating your deeper stomach layers may result in your stomach actually bulging instead of getting flatter.
  • The middle layer is made up of the oblique muscles, which run diagonally at the front and sides of your tummy. They will help strength the front of the stomach wall but if activated without your deeper layer won't change the circumference of your tummy or make it flatter.
  • The deepest layer has had a lot of press over the last few years after University of QLD research found it has a dramatic role in relieving low back pain. It is called the transverses abdominus and runs horizontally around your waist. When it contracts it actually makes your stomach corset tighten, a bit like pulling in the laces.
  • In a perfect world, this muscle should turn on a few milliseconds before the other layers so that the stomach flattens and hardens as you work the whole wall. Unfortunately, years of bad posture and back pain have often made this muscle a little slow to respond, so instead of the stomach wall going flat and hard as you do a sit up or Pilates exercise, it bulges. This is why people often get really disappointed that they are doing lots of stomach exercises but they don't see their stomach getting any flatter.

Tips for a flatter tummy
1. Burn off the creamy layer
You really need a combination of diet and exercise to work on getting rid of this fat storage.

2. Zip up your hipsters!
When doing any stomach exercises first take a breath in then slowly breathe out. As you do this imagine you are wearing a pair of hipster jeans (I know no chance!!!) and zip up your imaginary zipper from your pubic bone to the top of the jeans. This will switch on your deep corset which will flatten the stomach wall as you strengthen the outer layers. Keep that zipper up as you do your other exercises and don't forget to keep breathing!

3. Boobs off Belly
Every time you slump down with your boobs on your belly, that deep layer of stomach muscle crashes and your tummy corset elastic spreads. You can be exercising at the gym or in classes a few times a week, but if the rest of your day is spent slumped, that corset will never get any stronger and your stomach will never get flatter.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Träning och kost


Anger managment

Datum: 2010-09-05 Tid: 19:46:28

Jag tror jag måste skaffa mig lite managment, orkar inte gå i taket när trycket blir för hårt. Innan jag blev förälder och alldeles för trött och helt utan ork föraktade jag verkligen föräldrar som var som jag var en stund tidigare idag.

Well, som jag sagt tidigare ingen kommer kunna säga att jag inte kämpade på så hårt jag kunde, gjorde mitt bästa och ville så väl som det kan gå, men (det rungande men:et) den bistra eftersmaken av mitt egna skrik och tjat tjat tjat tjat that tjat tjat sitter kvar i munnen ändå. Det är tur att jag fångar upp situationen och är så pedagisk som jag önskar med allt som hör där till när jag slänger fram alla ess i ärmen i form av pedagogik. Jag älskar er så mina guldgossar, jag önskar jag orkade mer än jag gör ibland helt enkelt.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Full house

Datum: 2010-09-05 Tid: 15:50:07

Denna veckan har verkligen varit fullproppad av vänner och bekanta. I måndags var det middag med mammorna in the hood som jag umgicks med under mammaledigheten och det var jätte kul att se alla igen. Senare i veckan kom kära Sandra på besök och igår kom en annan Sandra som inte kunde följa med på middagen i måndags och timmarna bara swischade förbi och vips var klockan närmare tolv. Hon fick sig en rejäl redovisning om hur jag haft det på jobbet sen jag började jobba igen och nu väntar jag mig en psykolog räkning på brevlådan i veckan, tack Sandra supertrevligt att du kunde komma!

Sandra tränar också på som en blå och när jag sprang på henne förra veckan för första gången på länge kände jag knappt igen henne eftersom hon gått ner 10 kg sen jag såg henne sist! Bra jobbat!

Idag har Heidi och Mattias varit på besök och det var lika trevligt som vanligt och vi tackar Mattias för barnvaktstjänsten eftersom Viggo lägger rabarber på honom så fort han sätter foten innanför dörren, väntar mig en räkning på lådan för det med helt enkelt. Snart knackar det på dörren igen då vi avrundar inte bara dagen utan veckan med ett besök av Lisa och Liam, de är sångaren i Jens bands familj och det ska bli jätte kul och ses eftersom det var i våras sist om jag inte minns fel och en portion Lisa borde alla få då och då.

I fredags såg vi en fantastisk regnbåge utanför fönstret, en stark klar och nästan hela vägen, regnbågar är verkligen magiska.


Foto: Google


 

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Mitt namn är mycket och jag vill ha mer

Datum: 2010-09-05 Tid: 09:17:13

Min äldsta son har tidigt visat att han är väldigt musikalisk till min mans stora förtjusning of course, han sätter tongångar spot on och gårdagens Oskar Linnros på repeat har uppenbart satt sina spår då han idag sjunger med klockrent i delar som jag själv blir imponerad av och tycker skivan är minst lika bra som jag. Jag tror den lilla är med på samma tåg, hans dans tyder på det i alla fall.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Så är det

Datum: 2010-09-04 Tid: 15:03:56

Jag kommer nog aldrig sluta få celebrity crushes så är det jag blir helt enkelt aldrig för gammal för det, det där fantasilandet av perfekt layout, talang och airbrushad yta slår an någonting.

Just nu är det Oscar Linnros tillsammans med halva svenska folket. Min vän Heidi har Oskar på repeat hela dagen och jag hakar på. Texterna, känslan, beatet, det är så jävla bra. Jag tycker att han genom hela sin karriär (Snook, Maskinen, solo debuten) har förmedlat en sorts självkännedom som är en blandning av ironi och ren jävla ärlighet, ja låt oss kalla det äkta.

Har du mot förmodan missat fenomenet Vilja bli? Vänta inte längre.


Foto: GoogleKommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Taking over

Datum: 2010-09-04 Tid: 09:45:10

Hunky husband har inte varit borta mer än någon timme och de har redan tagit över och börjat möblera om vardagsrummet med soffkuddarna på golvet.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Lyssna

Datum: 2010-09-04 Tid: 09:37:20

Denna vecka har jag lyssnat på min kropp och jag är oerhört stolt över mig själv eftersom detta är den svåraste biten när det gäller träníng tycker jag. För mig blir det lätt att jag kör på på den plan som jag bestämt och lagt upp för mig själv eftersom det är svårt att sakta ner när jag kommit igång vilket lätt resulterar i man istället blir slutkörd.

Denna vecka har jag varit trött tillsammans med en difus känsla av att jag börjar bli förkyld så förutom att jag cyklar strax under 2 mil varje dag så tränade jag inte förren jag kände mig piggare och bättre vilket var igår. Viva la mig själv.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Le weekend

Datum: 2010-09-04 Tid: 08:38:28

Alldeles nyss åkte maken iväg och kommer inte hem förren imorgon kväll, de har spelning på Gotland och jag blir gräsänka i ett och ett halvt dygn. Jag och mina små grabbar ska göra så lite som möjligt, ha på oss pyjamaser och morgonrockar i mesta möjliga mån och fortsätta fredagsmyset som vi grundade med igår med lördagsmys.Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Trevligt

Datum: 2010-09-02 Tid: 21:28:45

Mads Mikkelsen har plötsligt gjort reklaminslagen trevliga att se på, ja du vet livet är inte dagarna som passerar utan dagarna du minns, jajamen Mads I am right behind you on that one.

Fritidsresor talar till och med om en "Mads Mikkelsen effekt" Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Skolfröken

Datum: 2010-09-02 Tid: 18:05:13

Synundersökning tidigare idag för första gången på en evighet och jag ska bli med terminalglasögon då fröken är lite närsynt och ser väldigt mycket sämre med högra ögat än vänstra.

Känns mycket vuxet på något sätt att se sig själv i glasögon. Lånat hem några par och ska bestämma mig tills imorgon vilka det blir och valet ligger efter utgallring från tre till två emellan dessa:Vilken tycker du är finast? Jag har nog nästan bestämt mig för par nummer ett, de kändes bra från start.

Hälsn. Skolfröken Storm

Kommentera! | 3 st
Kategori: Allmänt Om Allt