Walk the talk

Datum: 2010-08-31 Tid: 21:34:17

Jag vill inte ha denna drama som utvecklar sig framför mig. Hör du det universum?! Nej tack, jag tackar nej jag tänker inte delta. Tur att det hör jobbet till så att jag kan hålla en så kallad yrkesmässig distans.Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Even a broken clock is right two times a day

Datum: 2010-08-31 Tid: 18:33:10

.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Machosallad

Datum: 2010-08-28 Tid: 22:37:06

Klockren, you got to see it. Hittade den här.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Vart tog tiden vägen?

Datum: 2010-08-28 Tid: 22:21:33

Imorgon fyller min yngsta kärlek 1 år! V:s första år gick fort men det här året: wow, när hände det?

Vi har en förmåga att fylla år klumpvis i den här familjen och idag fyller även världens bästa svägerska år, Linda om du läser det här: hoppas du haft en fantastiskt dag! Hurra för dig!

Jag gillar verkligen att baka och det är framförallt roligt eftersom V oftast vill hjälpa till och sen älskar jag den hemtrevliga bullmamma feelingen helt enkelt, men nu finns varken kraften eller orken så ett lass kakor cyklades hem från Willys i fredags.

Tidigare idag gjorde jag den busenkla GI foundant som blivit lite av ett paradnummer och Milo har en kärlek till kärleksmums så tidigare idag pratade Jens om att göra en plåt sån som tårta imorgon, det vore fint. Ballonger och ljus måste inhandlas imorgon annars är vi all set.

Well, ju mer jag tänker på det ju mer förbluffad blir jag, vart tog detta år vägen? Älskade Milo liten börjar bli stor. Han säger mamma, pappa, titta och tack (dta) och har tagit busig till en ny nivå i den här familjen och det säger inte lite, det är en fin början det.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Ingen vanlig dag

Datum: 2010-08-28 Tid: 21:45:19

Hipp hurra för igår var det ingen vanlig dag det var älsklingens födelsedag. För att väga upp för småbarnslivets gnäll och dalbana ansträngde jag mig ordentligt för att visa min kärlek och att han verkligen betyder otroligt mycket för mig och att jag uppskattar allt han gör.

Dagen började med frukost på sängen innburen kompanjerat med sång av mig och Viggo. Presenterna gavs och ett litet kort med kärlek och grattisönskningar och som även innehöll instruktioner för dagen.

* Nu: Puss och kram kalas - jag och Viggo kastade oss på honom och Milo stod bredvid i sängen och hejade på

*Direkt efter: Presentöppning - min love har det senaste året byggt upp en brinnande kärlek för gamla rakhyvlar i både användnings och samlarsyfte så under denna tid har jag budat på nätet som en galning på dessa vintage prylar och ursäktat alla små paket som kommit hem som sminkleveranser till mig själv.
15 rakhyvlar och ett gäng rakblads förpackningar + en skinnnecessär hann den lilla samlingen komma upp till och Jens öppnade paketet och inspekterade innehållet noga med glansiga rörda ögon (tårar skulle vara att ta i, men det var definitivt fuktigt)

* Efter det: förtäring av frukosten på sängen

*och sen var det nästan för varje timme en instruktion han skulle följa med små surprises hela dagen. I en mapp på skrivbordet på datorn hade jag kirrat intruktioner för honom då det överallt i huset hade gömts hans favorit grejer: hans favorit godis, favorit dricka etc, etc.

Som pricken över i:et visades hans favoritfilm från hans barndom på kvällen så instrukiton att bänkat sig framför den när den börja fanns även med.

En servis han velat ha hade jag även fixt några delar av så en länk till den fanns även de i ett av dokumenten samt instruktioner att han skulle ringa mig och berätta vad han ville få för mat lagad på kvällen. Massage stod även på schemat (eftersom jag är massör så var den biten lätt att fixa.)

En annan fyndig grej var att mums mums fanns att hitta på ett gömställe med instruktionen: Du är mums, titta i skåpet bla bla bla, den är jag riktigt nöjd med måste jag säga!

Dagen blev succé och en mycket nöjd och rörd man gick och la sig på kvällen, bredvid en sjukt nöjd fru och mission accomplished <3


Foto: Privat
Toast massakern i köket när smörgåshjärtan producerades

Kommentera! | 0 st
Kategori: Love


Müsli pÿssli

Datum: 2010-08-28 Tid: 16:58:19

Gjorde egen müsli häromdagen, tog ett recept som grund som jag utgick ifrån och så frilansade jag lite grann.

Jag hade i:
Dinkelflingor
Rågflingor
Havregryn
Kokos
Torkade tranbär
Russin
Torkade aprikoser
Nötter (macadame, cashew m.m)
lite vatten
lite rapsolja
lite honung
Sesamfrön
Linfrön

Rosta i ugnen i 200 grader i ca 20 min.

Nyttig blandning och mycket god och mättande.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Yes

Datum: 2010-08-25 Tid: 21:28:56

Då var det bokat och klart! En Kettlebells kurs på sex gånger på Sats som börjar i september. Velat prova kettlebells länge och tror det kan vara en perfekt träningsform för mig och jag är otroligt tacksam att just det Sats som ligger nära mitt jobb kör en introduktionskurs och att jag kan vara med trots att jag tränar på en annan gymkedja i vanliga fall. Woohoo.

Gym 1-2 ggr i veckan, kettlebells 1 ggn i veckan, cykla fram och tillbaks till jobbet 5 ggr i veckan och 1000 tupler övningar per dag. JAG ÄR TAGGAD!!!

See you at the gym Sandra mi compadre!

Kommentera! | 4 st
Kategori: Träning och kost


Sudden urge

Datum: 2010-08-25 Tid: 21:03:27

Om lusten faller in att ge mig en present trots att det varken är födelsedag, namnsdag eller julafton så skulle ett säkert kort vara Gossip Girl säsong 1, 2 och 3, jajamen.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Inferno

Datum: 2010-08-22 Tid: 20:07:28

Operation tömma förrådet, sätta upp hyllor och omorgaisera har utvecklats till ett inferno. Gah, jag som verkligen inte är en samlare, vad kommer alla grejer ifrån?

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Nytt träningsfokus

Datum: 2010-08-20 Tid: 22:02:39

Idag börjat min nya challenge som min träningsguru Olga skulle säga. Jag har inte någon deadline på min challenge och det är mer nytt fokus igen efter semestern än challenge men från och med idag är det gymmet 2 ggr i veckan, 100 tupler övningar x 10 per dag, GI-mat i veckorna med frukost-lunch-mellanmål-middag-kvällsmat, götta utan socker på fredagar så som mörk choklad och nötter, fridag på lördagar och back to routine på söndagar.

Om en månad vill jag öka träningen till tre gånger i veckan och förhoppningsvis blir en av de gångerna med kettlebells då min söta arbetskamrat Sofie antagligen hookat upp mig med en sån kurs förhoppningsvis, berättar mer om det sen om det blir av.

Målet: ner till 59-60 kg och bli av med den översvällande magen. Jag förväntar mig inga mirakel jag vet att jag aldrig kommer att se ut som jag gjorde innan mina graviditeter, det jag vill är att inte se gravid ut och enda vägen dit är att stärka bålen, få ihop mina delade magmuskler och samtidigt stärka hela styrkan i kroppen och få bättre förbränning i och med mer muskelmassa och samtidigt bli av med min värkande ländrygg (ett resultat av min horibla bålstabilitet pga de delade magmusklerna).

Jag är så pepp på kettle bells träningen, blir den inte av där jag siktat in mig nu måste jag hitta den någon annanstans! Nyfiken på kettlebells? Läs denna intervju.

Godkväll gott folk!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


What if the stories you told came to life?

Datum: 2010-08-20 Tid: 21:05:08

Fredagsmys med hela familjen förutom det yngsta tillskottet framför Bedtime Stories en supersöt film proppfull med kändisar,rekommenderas!


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


First week done

Datum: 2010-08-20 Tid: 18:39:03

Första veckan tillbaka från semestern avklarad och även första träningspasset sedan innan semestern, känns skönt i dubbel bemärkelse.

Let the weekend begin! <3

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Take pride of what you do

Datum: 2010-08-20 Tid: 18:14:54

.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Wow

Datum: 2010-08-19 Tid: 21:34:33

Cindy Bernhard heter konstnären och här är hennes hemsida.

Jag hittade hennes målning i denna söta blogg jag tror jag nämnt tidigare.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Monroe

Datum: 2010-08-19 Tid: 20:28:22

Marilyn_monroe_quote

Hittat här <--mycket fin blogg för övrigt


Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Wildlife

Datum: 2010-08-19 Tid: 18:48:43

Efter en mycket trevlig middag på Mamas & Tapas i onsdags fick jag uppleva lite wildlife här ute i området på vägen hem. Jag encountered en gigantisk grävling och innan jag hämtat mig från mötet med detta stora och även tjocka när det iaf gällde detta exemplar av djur mötte jag även två stora paddor på två olika ställen.

Jag hade ingen aning om att grävlingar sportar den sizen, men nu vet jag med besked.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Jag har blivit med telefon igen

Datum: 2010-08-16 Tid: 19:00:28

Om några dagar dimper denna godbit ner i brevlådan. Kollat runt lite grann både innan och efter semestern och då jag inte vill lägga så mycket på en telefon (tekniknörd är mycket synd och kalla mig) men samtidigt vill ha en så kallas smartphone blev en Nokia C5 det perfekta valet.
 
Alla recentioner jag läst om den lovordar den och säger att man får mycket för pengarna så jag hoppas att jag blir nöjd.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Mindre lyckat

Datum: 2010-08-16 Tid: 18:55:31

Öppnade precis tvättmaskinen och geléklumpar misstänksamt likt de som finns inuti blöjor ramlade ur. Ja men visst i packningen från semestern la jag även lite blöjor och en hade åkt lite tvättmaskin.

In med tvätten igen och gör om gör rätt.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Att vara förälder


Smack

Datum: 2010-08-16 Tid: 18:54:01

Smack och så var man satt på plats med något som i alla fall kändes som en rejäl avhyvling på jobbet idag. Att jag aldrig lär mig, ens starka sidor är verkligen även ens svaga.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Semesterfynd

Datum: 2010-08-15 Tid: 21:50:01

Fyndat och shoppat lite på semestern har vi gjort, här är highlightsen.


Foton: Privata

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Ett litet kap

Datum: 2010-08-15 Tid: 21:42:03

Innan semestern började fick jag hem den här skänken eller vad man ska kalla det från Nordal. Det var ett litet kap då den från början kostat 4000 kr men detta exemplar hade blivit nersatt till 2000 kr på grund av sprickan i träet (som ändå är en del av charmen) och sen prutade jag ner den till 1500 kr, hurra! Fick den av min mamma, stort tack kära mor. Man kan fälla upp den och då blir det en en byrå/bokhylla, älskar den.
Foton: Privata

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Ny kandidat att hamna på väggarna

Datum: 2010-08-15 Tid: 14:52:18


Foto: Rusta

...och ett betydligt billigare alternativ än det förra.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Avishai Cohen

Datum: 2010-08-15 Tid: 11:48:10

Idag är det söndagsjazz i vanlig ordning här hemma och jag vill dela med mig av Avishai Cohen. 
Min underbara Jens har visat mig mängder av bra musik under de åren vi delat tillsammans och Avishai Cohen är en av dem.
Dessa låtar är mina nuvarande favoriter.
Melankoli, den ena en kärlekshyllning till en gammal kärlek, så som jag tolkar det iaf, fint. Den andra en mer vemodig historia om en pågående misslyckad kärleksrelation, innan jag läste texten på den klingade låten av hopp och kärlek för mig men nu när jag vet vad han sjunger om känns den lite mer vemodig helt enkelt, anyways fina låtar som jag hoppas du tycker om du med.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Swimwear

Datum: 2010-08-14 Tid: 21:16:49

Denna goding är för stor så jag är sugen, mycket sugen på att köpa en ny baddräkt men egentligen behöver jag ingen eftersom jag har ett svart halterneck badlinne och svarta hotpants som funkar finfint.

Är ändå bra bra sugen på nr.2 eller nr.6 om inte nu till sommaren så till nästa.

pic-retro-swimsuit-red

pic-classic-retro-swimsuit

pic-vintage-swimsuit-marilyn-swimsuit

pic-vintage-swimsuit-white

pic-cherry-swimsuit-retro-one-piece

pic-leopard-print-marilyn

Foton: Pinupgirlclothing.com

Kommentera! | 1 st
Kategori: Clothes & Accessories


HOPE

Datum: 2010-08-14 Tid: 07:58:41

Hope is not the conviction that something will turn out well but the certainty that something makes sense, regardless of how it turns out.

Vaclav Havel

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Skattjakt på stranden

Datum: 2010-08-12 Tid: 11:48:59

Förmiddagen spenderades på stranden där det byggdes kanaler och fördämningar och där vi var på jakt efter vackra snäckor och små små små små bebiskrabbor. Need I say more? Det var en fantastisk stund och vädret skiftade mellan perfekt mulet väder för skattjakt till strålande sol

Snart är semestern slut och det känns som vi varit hemifrån i en evighet. Samtidigt som det känns lite vemodigt att semestern lider mot sitt slut ska det bli riktigt skönt att komma hem igen.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Daily affirmation

Datum: 2010-08-11 Tid: 21:38:45We can all do it, skapa verklighet ur våra tankar, vis liten flicka indeed.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


True so very true

Datum: 2010-08-10 Tid: 19:33:15

Worrying doesn´t solve tomorrows problems, it only drains the strength out of today.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Bästkusten

Datum: 2010-08-08 Tid: 11:09:21

Tjörn, Göteborg med omnejd och sen Orust, vår roadtrip i västkusten börjar lida mot sista veckan och sista veckan ska njutas i stuga nära havet. Oerhört vacker natur här ute.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Resor & semester


PS I love you

Datum: 2010-08-05 Tid: 13:56:21

Jag hade helt dömt ut PS I love you för att vara en av de romantiska stories som vanligtvis inte tilltalar mig och efter att jag högg tag i boken hemma hos mamma och läst ut boken på några få dagar fullständigt klistrad (de stunder som var lämpliga som småbarnsmor i vart fall) så måste jag säga att det är ett klassiskt exempel på att verkligen missa något för att man har förutfattade meningar.

Kärlekshistorian är väldigt vacker och ögonen tårades ett antal gånger igenom boken. Jag är glad att jag fick chansen att läsa boken innan jag ser filmatiseringen samtidigt som jag verkligen ser fram emot att se filmen, men efter att ha sett trailern är jag ganska säker på att boken och min fantasi slår den med hästlängder, men vem vet kanske blir jag överraskad igen!Foton: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


Journeys

Datum: 2010-08-04 Tid: 20:32:34

Min kärlek hämtade min käre far på flygplatsen igår då de kom hem från en veckas flygfiske på Island. De har haft en guide och besökt sjöar och åkt på vägar som "egentligen inte finns" då lokalbefolningen har valt att inte ha med dem på kartan på grund av att de inte vill att alla turister ska åka till dem.

Bilderna de visat från detta underbara landskap är otroliga och även om jag alltid velat åka till Island har en helt ny nivå av längtan efter att få uppleva denna fantastiska och skiftande naturen väckts till liv.

Andra platser att bocka av som jag vill besöka innan resan i detta liv tagit slut är (utan rangordning):

1. Island
2. Usa
3. Australien
4. Azorerna
5. Nya Zeeland
6. Sydamerika
7. Japan

Kommentera! | 0 st
Kategori: Resor & semester


Semesterlunken

Datum: 2010-08-03 Tid: 21:53:21

Semesterlunken är riktigt nice även om den aldrig infinner sig på samma sätt när man är småbarnsfamilj så är det ändock semester, lunken har fått en ny betydelse bara.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt