Stating the obvious

Datum: 2010-07-29 Tid: 13:41:28

Vad är en kalsong mamma? medans han tar på sig kalsonger. -Ja, det är det du tar på dig hjärtat.

Vad gör man när man går? säger han när vi går. -Man tar ena benet framför det andra och går, så gör man när man går.

Vad är ett uterum? medans vi sitter i ett uterum -Jo det är ett sådant här inglasat rum som vi är i just nu älskling.

Vad är en verkstad? säger han efter att ha sagt att leksaksbilen måste till verkstan. -Det vet du sötnos, det är där bilarna lagas.

Vad gör man när man dricker mjölk så tänderna blir starka mamma? låter det när jag precis berättat att mjölk är bra för då blir tänderna starka.

Stating the obvious är riktigt hett i familjen Storm just nu, det är verkligen på tapeten och man kan inte kalla det annat än cute.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Västkustluft

Datum: 2010-07-24 Tid: 16:40:20

Saltstänkt efter båttur i bohusländska hav är som pricken över i:et när det gäller sommaren. Mina barndomsår personifierade och så även denna dag.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Ljuvligt

Datum: 2010-07-22 Tid: 18:47:02

Semestern är här, tre härliga veckor och en dag, välkommen!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Fasta

Datum: 2010-07-17 Tid: 20:53:11

Igår fredag började vi med juice fastan vi har köpt ett färdigt kitt som räcker i fem dagar om man vill själv hade jag med viss reservation siktat in mig på 3 dagar men eftersom jag inte hade upptrappningsdagarna in mind när jag resonerade om det så blir det 2 dagars fasta och 1 upptrappningsdag eftersom jag vill vara färdig med fastan tills jobbet på måndag.

Fasta är inte alls som jag tänkt mig, jag trodde man skulle känna mer fysisk påverkning men det jag märker av är istället det psykiska. Ända fram till 5-6 tiden av första dagen igår gick det som en dans på rosor, mådde jätte bra, kände ingen hunger (man blir mätt av juicerna, bulkongerna och thét man dricker) och kände mig helt normal som på när lite ofokuserad.

Men sen slog det till: tankarna! -Vad håller jag på med? -Klart jag ska äta fredagsmys? -Ska jag inte avbryta och äta en god middag? Tankarna snurrade i 180 och jag hade en rejäl dipp som hämtade sig men återkom kanske 2-3 gånger under kvällen. Tankarna var av samma karaktär som dem när jag slutat röka, tankar som vill ge upp och ge hän för impulsen.

Men jag stod på mig och idag som är dag 2 som "ska" vara värre men som för mig har upplevts som mycket lättare än dag 1 efersom jag med gårdagens erfarenheter vet att jag klarar det. Ingen hunger men jag har känt mig mer svag än igår däremot och känslan som omfamnar en kan beskrivas som väldigt avslappnad och ofokuserad men samtidigt som en touch av meditation. Vid fem-tiden kom en liten dipp som gick över mycket snabbare än gårdagens.

Det är väldigt intressant att iakta ens tankar om det här med mat, givetvis tänker vi mycket på mat för att vi behöver äta ett x antal ggr om dagen men samtidigt blir det så uppenbart för mig när jag fastar hur mycket vi hänger upp oss på mat och hur många känslor och tankar vi bedövar med mat bara genom dagliga intag som lunch och middag. Det är otroligt givande och utvecklande att inte ge hän för sina impulser och när det gäller mat känns det som en extra dimension eftersom föda är ett så otroligt inrotat och livsavgörande mönster där många beteénden kan maskeras.


Två dagar innan fastan ska man ha nertrappningsdagar och äta lite mindre portioner och undvika bröd, kött, kaffe och svart thé och förslagsvis äta fil tex. Vi trappade ner lite lätt på portionerna i onsdags och lite mer i torsdags och imorgon ska jag ha upptrappning med katrnplommonpure, keso och avokado, blåbär och banan, grönsakssoppa och mörkt knäckebröd med ost, det ser jag verkligen fram emot!Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Rollercoaster

Datum: 2010-07-11 Tid: 21:27:52

Idag har familjelivet varit den sämsta av dagar. Gnäll från ena hållet, trots från andra och bråk från vårt. Förra helgen var den en av den bästa sort så man kan minst sagt säga att småbarnsåren är en berg och dalbana.

På vägen hem från badplatsen spydde vår äldsta och det kan förklara både det ena och det andra beteendet idag som varit allt annat än medgörligt. Det kan tilläggas att han spydde kort efter att jag sträckt fram en hamburgare i ansiktet på honom och lockat honom att äta med ett nej tack som resultat i flytande form. Tankarna innan: ingenting kan göras utan bråk eller problem. Efter spyan: stackars äääälskade sötnos <3

Masjuka? Kallsup med alger? Allmän reaktion på värmen? Time will tell.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Sommartid

Datum: 2010-07-10 Tid: 15:13:33


Foto: Privat

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


In the heat of the moment

Datum: 2010-07-09 Tid: 19:30:35

Vämeböljan fortsätter att skölja över oss och jag och min cykel har spenderat 5,5 timme med varandra fram och tillbaks till jobbet denna vecka plus att jag avverkat två pass på gymmet.

In this moment sitter vi och moffar fredagsmys, fastekuren var restad hos leverantören så den levereras först nu i dagarna så fredag nästa vecka kör vi.

Ska bli riktigt skönt med helg nu (i vanlig ordning) då jobbet och de tidiga mornarna verkligen tar ut sin rätt plus att det har varit lite ambulansdrama i veckan då Viggos pollenallergi åter igen exploderade och satte sig på andningen denna gången, verkligen jätte läskigt men en eloge till tappre lille Viggo och min rock steady kärlek som hanterade situationen galant. Sådana tillfällen i livet gör en så tacksam för allt man har, framför allt sin fin fin fina familj.

Helgens planer: oskrivna blad! skönt.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


1912

Datum: 2010-07-07 Tid: 22:52:32

Milo tycker inte om att ha keps eller hatt de åker av lika fort som de åker på men att knyta en bandana, eller i detta fallet sin pappas farfars gamla näsduk, runt huvudet det går jätte bra så det sportar han varje dag numera.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Varmt

Datum: 2010-07-07 Tid: 22:48:31

Efter jobbet har dagen spenderats nere på den sötaste lilla badplats här omkring i krokarna, vårt stammisställe förra sommaren och blir nog så i år igen. Då tog min kärlek dessa bilder, gillar verkligen färgerna.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Perfektionism

Datum: 2010-07-05 Tid: 22:16:38

Innan jag läste Good Enough hade jag aldrig tänkt på att perfektionism kan vara ett symptom på dålig självkänsla. Författarinnan menar på att det är så eftersom vi väger upp vår dåliga självkänsla (vårt egenvärde) med självförtroende och självfortroendet får man genom att prestera och för en perfektionist är det inte mycket som duger förutom perfekt eftersom allt annat gör en påmind om det kassa egenvärdet fast på ett omedvetet och medvetet plan.

Boken var på många sett en nyckeln för mig för att kunna pin pointa grunden till beteendet som jag aldrig riktigt hundra tänkt på eller kunnat se att jag haft, som en instruktionsbok som visar why ungefär och som i många fall så kunde jag släppa det när jag insåg det, otroligt befriande!

Boken förklarar alla tänkbara scenarion en perfektionist drama kan spelas ut på och det förklaras på ett jordnära och enkelt sätt.

Jag känner inte igen mig i allt som en perfektionist beskrivs ha för sig, det tror jag inte någon gör som har denna ådra, och ofta kände jag igen mig fast i gråzoner inte som det stod svart på vitt.

Jag utlovade en recension och jag rekommenderar verkligen boken och har redan frälst minst två till. Du hittar den på Adlibris för 39 kr inklusive frakt.


Good enough : bli fri från din perfektionism
Foto: Adlibris.se

Kommentera! | 0 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Svensson-liv

Datum: 2010-07-04 Tid: 09:41:51

Gårdagen var en av de bästa dagarna på länge. Milo och jag var först iväg på hans premiärtur på cykel till mataffären och det var en mycket trevlig och harmonisk stund. Husfest var mycket lyckad: fantastiskt väder, god mat, trevligt sällskap och trolleri, plaskpool och ballongdjur i mängd och parti för barnen. Kvällen avslutades pratandes i sängen i flera timmar med hunky husband med en skål äppel chips och mörk choklad med pistagenötter. Svensson-livet kicks ass.


Foto: Privat

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Bliss

Datum: 2010-07-04 Tid: 09:34:15


Foto: Privat

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Update:

Datum: 2010-07-02 Tid: 19:02:58

Familjen:
Milo går för fullt och min älskade lilla familj åker på sommarutflyckter hitåt och ditåt

Kost:
Startar dagen med ett glas provia
Dinkelgröt med bär eller banan och sojamjölk + ett ägg till frukost
Nyttig lunch med lågt GI
Keso naturell eller med kanel och bär eller banan till som mellanmål
Nyttig middag med lågt GI
Kesella och bär till kvällsmat

Träning:
Gymmat måndag, onsdag och fredag
Cyklat minst 1 timma och 10 min varje dag fram och tillbaks till jobbet, ibland mer

Jobbet:
Explosiv utveckling, grymt roligt och utmanande

Nu:
Helg!!! Fredagsmys ikväll och imorgon fest med grannarna med trollkarl och bbq! Söndagen får gärna spenderas vid någon sjö med picknick.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Daybreakers

Datum: 2010-07-01 Tid: 21:12:25

Vampyrfantasten i mig hurrar, looking forward.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


La phone

Datum: 2010-07-01 Tid: 20:49:12

I söndags tappade jag min telefon och jag måste säga att det varit befriande att vara utan den ett tag.

Nu surfar jag efter en ny och jag är så långt ifrån tekniknörd man kan komma men känner faktiskt ett sug efter att ha en som man kan surfa på i alla fall, får se vart det landar.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting