Snygging

Datum: 2010-02-28 Tid: 22:08:00

Shelly Shirt Navy Lee
Shelly Shirt Navy Lee
Foton: http://shop.sivletto.com
Klädesmärke: Lee

Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


Invägning

Datum: 2010-02-26 Tid: 08:15:17

Idag, fredagmorgon, vägde jag mig enligt min nya rutin och på två veckor har jag gått ner 0,5 kg, det är inte mycket men det är alltid något och det går åt rätt håll och det är det viktigaste. Inte bra om det går för fort heller för kroppen men självklart hade det varit nice med mer än ett halvtkilo men man får vara glad åt att det som sagt går åt rätt håll.

På tisdag är det jag som kör ett provträningspass på Nautilus och nu i helgen ska ett par träningsskor inhandlas, nu jävlar, jag är taggad!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Träning och kost


Plug in baby

Datum: 2010-02-25 Tid: 20:23:07

Jag vet inte om det är forna ravenätter som har satt sina spår eller om två barn har tagit knäcken på dem eller vilken kombination det beror på men mina öron piper när jag går och lägger mig. Solstrålen har en period då han testar sin röst oavsett om han är glad, ledsen eller arg och han ger ifrån sig höga skrik och av en ton som riktigt skär in i öronen.

Jag hoppas att det är som tidigare detta hänt mig (men då av anledningar som tex. att dansa alldeles för nära en högtalare nätter och dagar igenom) och att det är tillfälligt och försvinner.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Plankish

Datum: 2010-02-24 Tid: 20:19:15

Det går framåt, heja heja, alldeles nyss stod jag i plankan i 1 min och 10 sek jämfört med 40 sek förra gången jag checkade. Känner mig som en big strong mama ;)


Foto: Google/Familjeliv

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


Sex laxar i en laxsask

Datum: 2010-02-24 Tid: 16:36:19

Lax, jag älskar lax. Jag brukar vanligtvis pimpa den med honung och sesamfrön, fetaost och pecannötter, i aluminiumknippen med färsk dill och citron och även i knippe med ingefära, sesam och citron.

Vad brukar du göra med din lax? Jag vill ha inspiration!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Dagens lunch

Datum: 2010-02-24 Tid: 11:40:19

Tonfisk och äggröra på smörgås, supergott och nyttigt!

Du behöver:

1 burk tonfisk
Majonäs
2 ägg
Kryddor (jag använde flingsalt med cintronsmak, chilli explosion, svartpeppar och fryst dill)

Koka äggen hacka dem och blanda alla ingredienser i en skål och lägg upp på två smörgåsar (jag valde surdegsbröd av råg)

Tada!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Gorgeous

Datum: 2010-02-23 Tid: 16:13:48

pic-dixiefried-madison-ave-grey
Foto: Pinupgirlclothing

Supersnyggt fodral synd att kroppen doesn´t cut it längre, men some day kanske.

 

 

 

Kommentera! | 1 st
Kategori: Clothes & Accessories


Kreativ blogger award

Datum: 2010-02-22 Tid: 22:10:31

Sötaste Linda på BettieLi har gett mig en kreativ blogger award! Länge länge länge sedan jag fick någon utmärkelse och det värmer otroligt mycket! Tusen tusen tusen tack Linda!Förutom att man blir tokglad så ska man skriva ner 7 stycken fakta eller saker om sig själv.


1. När jag var tonåring fantiserade jag om ett ciggpaket och en godispåse som aldrig tog slut. Ultimat materiell lycka a la fjortis-Therese, very deep.

2. Jag är halvfinsk men kan inte ett ord finska (mer eller mindre) och det är hemskt synd tycker jag.

3. My man är nog egentligen den första sunda relationen jag har haft om jag räknar in omständigheter runt relationer. Det betyder inte att alla andra relationer jag haft varit fullkomligt skit eller att jag konstant flyger omkring på rosa moln och det aldrig är några problem, nee vi kan bita ifrån rejält om det vill sig men jag tillåter mig själv att fullkomligt vara mig själv med honom, och han med mig. Och det är det som är den sunda delen - no games - och det är något jag värdesätter något enormt och självklart har det även med min egen utveckling att göra också att relationen fungerar. Förutom det så skrattar vi som galningar ihop och det gör allt med betoing på allt så mycket enklare i livet och så älskar jag att lyssna på när han berättar om funderingar och saker och ting <3

4. Jag är en slav för detaljer och listor oavsett vad de handlar om. Listor är något som är otroligt tillfredställande för mig att knåpa ihop, det är som att dumpa av och få lite extra plats på hårddisken igen.

5. Jag är perfektionist när det gäller mycket och slarvig när det gäller en del annat. Jag är ganska så mycket antingen eller när det gäller det mesta och det tror jag kan vara otroligt irriterande för andra personer om man inte förstått sig på mig.

6. Vissa delar av ens liv känns det som om det inte ens är jag själv som har levt. Man har provat på så många versioner av Therese för att hitta sig själv att det känns som flera reinkartioner i ett och samma liv. Lite weird tanke faktiskt att tänka på hur olika folk måste uppfattat mig från olika perider i mitt liv. Vissa perioder är man ju långt ifrån stolt över och andra minns man med glädje. Yeea yeah, det är ju bara så det är sometimes är man the good guy sometimes the bad one, ibland är man den som gör bort sig och ibland är man the winner.

7. Jag känner mig inte riktigt hemma någonstans. Är born and raised utanför Göteborg men kände alltid en längtan därifrån och för varje plats jag besökte eller bodde på som jag förälskade mig i togs det en del av hjärtat och gjorde hemma till en mer och mer splittrad plats. Now a days känns det som om jag hemma i Stockholm alltid saknar familjen och vänner i Gbg och när jag besöker Götborg saknar jag givetvis familj och vänner i Stockholm. Det känns lite bitterljuvt, men jag kommer acceptera det some day för det är det enda som jag kan göra.

Jag skickar vidare awarden till följande:

http://palindromet.blogspot.com/
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2349370
http://popmorsa.blogspot.com/

Kommentera! | 3 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Creme de la creme

Datum: 2010-02-22 Tid: 20:18:24

Jag precis som de flesta älskar att koppla av framför en bra tvserie eller film ibland och fly verkligheten ett stund och gripas tag av andra människors livsöde för ett ögonblick vare sig det är fiction eller verklighetsbaserat.

Jag och min boy (eller man borde jag kanske säga) brukar för det mesta ha en serie som vi följer men just nu är det torka. Spelar ingen roll om den går på tv eller om man måste haffa den på dvd men det jag undrar är om du har något tips? Vilka serie går ni igång på? Vad har jag missat?

Själv har jag manisk och slavisk plöjt tex. dessa serier: Heroes, True Blood, Dexter, Veronica Mars, Sex and the city, Nip/Tuck, Scrubs.

Är nyfiken på Big Love (sneglat på något avsnitt) och även United States of Tara (sett några enstaka avsnitt) och precis börjat titta på Vampire Diaries. Vad mer då?

CSI Miami, NY och vilken jävla stad det än är intresserar mig inte alls då det är för hjärndött helt enkelt, man listar ju ut plotten innan vinjetten spelats färdigt varenda eviga gång.

2 och en halv män och How I met your mother orkar jag inte se en enda repris av, känns som jag sett varje avsnit minst 3 gånger.

Ni som enligt statistiken besök min sida men inte sagt hej än, har ni något tips? Skulle uppskattas massor om du ville dela med dig, verkligen massor!

Foton: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Underhållning


apråpå kylan

Datum: 2010-02-22 Tid: 19:21:49

Min mamma kommer från finska karelen och hon berätta nu i helgen när hon var här att när hon var liten och gick i skolan fick de tillåtelse att stanna inne på rasten när det var 40 minus grader och thats it!

BRRRRRR.

Kommentera! | 2 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Tejp och plåster

Datum: 2010-02-22 Tid: 17:16:54

Min son tror att allt går att fixa, laga och läka med lite tejp eller plåster och på sin höjd ett besök hos doktorn. Soft bekymmerslöst.


Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


It´s your birthday, we´re gonna party...

Datum: 2010-02-22 Tid: 14:09:05

Idag fyller energiknippet Sandra år, stort grattis till dig darling! Hoppas att du får en fantastisk dag! You, me and a fabulous dinner later!

Födelsedagspresent får du senare men tills dess, varsegod hjärtat, en alldeles egen Chuck till dig!
"Chuck says have a kick as birthday!"


Foto: Google

 

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


To cold

Datum: 2010-02-22 Tid: 14:03:47

Idag är det för kallt för att gå ut, sagt och gjort vi stannar hemma. Bara tanken på att gå ut gör att jag fryser och mitt lilla solsken är snorförkyld med betoning på mängder av snor, så den grad av kyla som råder ute idag hade nog inte kunnat göra den förkylingen annat än värre. Tack älskade make för att du och vår varma bil tar hand om dagishämtningen idag, lots of love!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Under varje yta

Datum: 2010-02-21 Tid: 10:40:10

Addera en ostbricka och gårdagskvällen var en repris av kvällen innan dess i stort sett. Jag är totalt hooked på MTVs Jersey Shore och som vanligt göms det en människa och ett unikt levnadsöde bakom varje stereotyp, eller nästan varje iaf, Mike "The Situation" är såpass avskyvärd att empatin inte riktigt kunnat gripa tag i mig. Inte än iaf men de drar nog till med en tårdryftande bakgrundshistoria snart och så vips blir han fin han med.

Har ni inte sett denna skandalserie än? Do it here.


Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


OS

Datum: 2010-02-20 Tid: 10:00:22

Sport, inte min stora grej men det finns inte så mycket som får barndomsminnen att väckas till liv så mycket som OS och vasaloppet, och kanske Grevinnan och betjänten då.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Branch out coat rack

Datum: 2010-02-20 Tid: 08:22:28

Branch Out Coat RackBranch Out Coat RackBranch Out Coat Rack
Foto: http://www.modcloth.com/store/ModCloth/Apartment/Decor/Branch+Out+Coat+Rack

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


En klick solsken

Datum: 2010-02-20 Tid: 07:27:23

Soda Fountain Dress in Ginger
Foto: http://www.modcloth.com/


När denna lilla solskenshistoria är tillbaka in stock åker den raskare än kvickt in i min garderob! Den är helt perfekt.


Kommentera! | 0 st
Kategori: Clothes & Accessories


WHITE TRASH GALORE HEY!

Datum: 2010-02-19 Tid: 22:09:45

Medans resten av familjen tittar på hockey roar jag mig med white trash galore i form av Jersey Shore. MTV serier are the shiet. Om ni sett The Shore vet ni vad jag talar om i form av "Jwoww" och "The Situation".

Hoppas ni har det najs med det ni företar er med, ciao. 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


When a child unfolds

Datum: 2010-02-18 Tid: 21:58:07

"Vad är det här mamma?" "Vad gör du mamma?" "Vad ska du med den till mamma?" ja dessa är exemel på femtusenfyramiljonertrettiotvå frågor jag får om dagen av min underbara son. Trötta dagar är det tillslut mycket irriterande men döljs förstås så ofta det går av ett förstående mammaleénden och ett överslätande mmmhhh och korta förklaringar. Vid dagar då man är på topp dras man in i en nyfiken och magisk värld och samma meningar är vips charmerande till 100%.

Min man sa till mig igår, eller var det i förrgår, att han någongång läst ett engelsk uttryck som verkligen beskriver den magiska resa man får bevittna och dela med sina barn, when a child unfolds, visst är det vackert!?

På något magiskt sätt blir de bara mer underbara för varje dag som går och tekniskt sätt är det ju omöjligt då de startade på max!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Tjocka släkten

Datum: 2010-02-18 Tid: 21:30:47

Pappa åkte åter till bästkusten idag men avlöstes av min kära mor och hennes man, mycket mycket trevligt med fina besök på rad. Förutom trevligt sällskap har mamma tagit med sig surdegsbröd från lokala bageriet och massa tyg som ska bli gardiner, min mamma rockar!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Unbelievable

Datum: 2010-02-17 Tid: 17:05:08

Två gånger denna vecka har jag hittat ut ur min lilla sfär och träffat andra mammor och bebisar. Denna mammaledighet präglas av ett lugnt lunk och många fikor och träffar har antingen blivit inställda eller så har jag kommit försent till dem så alla mammor som jag umgås med titt som tätt jag ber om ursäkt! Utanför mammaledigheten är jag tro det eller ej en väldigt punktlig person, haha ;)

Idag kommer min kära far på besök och det ska bli jätte kul och se honom även om det inte var särskilt länge sedan sist så är det vanligtvis tyärr allt för länge mellan varven.

Ha en skön kväll!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Dinkelbröd med valnötter!

Datum: 2010-02-16 Tid: 18:10:10

Idag var det bakdags med sonen igen idag bakade vi ett otroligt gott och saftigt bröd, hade inte nog ingredienser till de brödrecept jag tittade på så jag improviserade ihop ett från några stycken recept.

Du behöver:

1,5 dl valnötter
1 tsk mald pomerans
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk honung
4 msk olivolja
3 dl dinkelsikt
9 dl fullkornsdinkel
2 dl rågsikt
1 dl solrosfrön

1 Hacka valnötterna grovt. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, olja, valnötter och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Blanda sedan. Täck sedan degen med en bakduk och jäs i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
2 Häll resten av mjölet på ett bakbord, knåda degen och dela den i fyra delar. Rulla varje del i mjöl och forma till baugetter eller bröd och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Pensla baguetterna med vatten och strö på flingsalt. Grädda i ca: tio minuter.
Klart!


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Today is the tomorrow you worried about yesterday. Was it worth it?

Datum: 2010-02-15 Tid: 08:43:12

.

Kommentera! | 1 st
Kategori: Värt Att Tänka På


Lagt in backen!

Datum: 2010-02-12 Tid: 09:23:27

La ner vår yngsta prins på golvet i vardagsrummet och hittade honom senare i ett annat rum som han ålandes hade backat in i! De senaste dagarna har han övat som en liten blå på att komma upp på alla fyra så jag tror inte det dröjer vansinnigt länge tills han kryper, time will tell :)

Kommentera! | 1 st
Kategori: Att vara förälder


Det fortsätter att gå åt rätt håll!

Datum: 2010-02-11 Tid: 14:15:45

Jag har inte någon speciell dag i veckan som jag bestämt att jag ska väga mig på men när jag ställde mig på vågen idag så visade den återigen att det går åt rätt håll! Kommer inte ihåg när jag vägde mig sist, någon vecka sedan?, men sen dess har det fortsatt att gå åt rätt håll! 0,7kg kg down 7 to go. Från och med nästa vecka har jag bestämt mig för att väga mig på fredagsmorgonar om jag vill kolla vikten för att få en mer exakt viktnerångskurva.

Uppdatering när det gäller träningen är att nu kan jag lätt komma upp i plankan och behöver stå där en stund för att få motstånd. Hela 40 sek klarade jag idag och jag måste säga att jag är mäkta imponerad då det inte var många veckor sedan jag knappt kom upp i den och jag har inte kunnat träna särskilt mycket då jag fått sådan enorm träningsvärk efter varje gång så jag har som mest tränat var tredje dag (eftersom min alldeles egna kära träningsguru upplyst mig och verkligen tryckt på om hur viktigt det är att inte träna med träningsvärk) och sista veckan har jag inte tränat någonting alls pga ont i halsen förutom långa promenader med vagnen.

Men som sagt det går åt rätt håll!

Kommentera! | 2 st
Kategori: Träning och kost


Just nu

Datum: 2010-02-10 Tid: 19:53:51

The City maraton. Whitney aka cute as suger.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


Dagens ihopkok

Datum: 2010-02-10 Tid: 18:05:06

Improviserade ihop en pastasås idag och den blev supergod!

Du behöver:

Kallrökt lax
Creme fraiche
Senap
Gul paprika
Citronsaft
Salt och peppar
Pasta


Släng ihop creme fraiche, senap och citronsaft i en kastrull och salta och peppra .Skär upp paprikan och ha i och klipp sedan upp laxen och lägg även i den i såsen. Jag serverade såsen med fullkorns tagligatelle och riven parmesan! Mycket nyttigt och mycket mycket gott! Rekommenderas!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


åstugan

Datum: 2010-02-09 Tid: 20:31:34Vit kryddlåda i trä
Plåtask man
Foton: Åstugan

Fina saker från Åstugan.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Ljusår sedan

Datum: 2010-02-09 Tid: 18:04:45

En gammal partypolare till mig har lagt upp detta foto på mig på Fejan och det är så otroligt mycket som har hänt sedan detta foto tagits. Förutom att dreadsen och piercingarna har rykt så är det mycket annat skit som har försvunnit thank God. Två barn och en äkta make senare lever hon lyckligt i sitt lilla gula hus.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


donkeyboy

Datum: 2010-02-09 Tid: 17:19:01

Lyssna och njut.
Bandet har tagit hemlandet Norge med storm och nu återstår väl, ja världen. Love it.


Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


MAC

Datum: 2010-02-09 Tid: 10:29:14

Mycket snygga pressbilder nu för tiden, vad sägs om denna från MAC Cosmetics med Cyndi Lauper och Lady Gaga som jag hittat och lånat hos Rocketqueen.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Make up store

Datum: 2010-02-09 Tid: 10:18:59

mus-50s-7_72084929

mus-50s-4_72084834

Hos Linda har jag lånat och hittat dessa snygga pressbilder från Make Up Stores nya kollektion, snyggt!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


BDAY GALORE

Datum: 2010-02-09 Tid: 09:59:29

Tisdagen är här och helgen har varit ljuvlig och den har minst sagt gått i firandets tecken. I fredags fyllde jag år, på lördagen svärmor och i söndags hade min sötnöt Viggo barnkalas då han fyller the big 3 i dagarna. Fredagen var det hemmamys i soffan, lördagen födelsedagslunch hos svärmor och sen iväg med mina underbara vänner på en tjejmiddag för att fira mig! Supergod mat och superduper trevligt sällskap tusen tusen tack för alla fina presenter!

   
Foton: Privata

Igår avrundar vi med födelsedagsfika för släkt och vänner och nu får vi packa ner partyhatten för den här omgången. Kalaset i söndags var succé, inte för stimigt och stojigt, glada kids, ansiktsmålning, goda kakor, härlig tårta, fiskedamm med perfekt blandning i av torkade jordgubbar, clementin, en liten bit choklad, partytuta, en ballong och en massa love.

På söndagskvällen satt vi utmattade vid köksbordet med var sin laptop och överför pengar från konto till konto och knappar in tunga vuxenpoäng, ja och det faktum att man faktiskt är 28 nu med då det är också lite vuxenpoäng då det är första siffran som känns lite old så där tycker jag. Men jag känner mig inte old och precis som alla andra kommer jag nog aldrig göra det.

Hoppas ni haft en lika magnifik helg ni också!

Kommentera! | 1 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Unigueartpendants

Datum: 2010-02-04 Tid: 07:54:04ALICE IN WONDERLAND CHESHIRE CAT IN TREE Print on Vintage Dictionary Page FREE SHIPPING WORLDWIDE


BIRD Print on Vintage Dictionary Page FREE SHIPPING WORLDWIDE

PALM READER Print on Vintage Dictionary Page FREE SHIPPING WORLDWIDE
MARY OUR LADY Print on Vintage Dictionary Page FREE SHIPPING WORLDWIDE
VINTAGE DAY OF THE DEAD SKULL WITH CROW Print on Vintage Dictionary Page FREE SHIPPING WORLDWIDE


Hos Niotillfem blev jag lotsad vidare till Unigueartpendants, en säljare på Etsy, wow vilka fantastiska värk fågeln och spåhanden klickade jag hem som en födelsedagspresent till mig själv!

SALE ... ALICE IN WONDERLAND WHITE RABBIT Vintage Brass Photo Locket UNIQUE ART PENDANTS Molly Spilane FREE SHIPPING WORLDWIDE Sale
SALE ... GYPSY BELLY DANCER Vintage Brass Photo Locket UNIQUE ART PENDANTS Molly Spilane FREE SHIPPING WORLDWIDE Sale
SALE ... GOLDFISH Vintage Brass Photo Locket UNIQUE ART PENDANTS Molly Spilane FREE SHIPPING WORLDWIDE
OCTOPUS ATTACKING SHIP NAUTICAL Large Brass Oval Photo Locket UNIQUE ART PENDANTS Molly Spilane FREE SHIPPING WORLDWIDE

Dessa berlocker och många fler finns också att köpa.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Räddar mina kvällar

Datum: 2010-02-03 Tid: 12:06:32

Kesella med bär och mandelspån räddar mina kvällar från att småäta då jag inte är sugen på någonting överhuvudtaget efter att ha ätit det som kvällsmat vid halv åtta åtta, perfekt!Foto: Google

Kommentera! | 1 st
Kategori: Träning och kost


Intressant och nyttig information om kost

Datum: 2010-02-02 Tid: 20:41:26

Nu pratar vi GI mitt herrskap och personligen tycker jag att det är helt fantastiskt att man kan äta helt fantastiskt goda och härliga maträtter som man samtidigt vet är nyttiga för en.


Kort och mycket informativ förklaring om vad GI är:

Blodsockret är ett av de viktigaste bränslena i kroppen då den håller hjärnan och musklerna igång. Kroppen strävar efter att hålla blodsockret på en lagom nivå. Det får inte sjunka för lågt men inte heller vara för högt. När blodsockret sjunker till en för kroppen låg nivå, signalerar kroppen att det är dags att äta och höja det.

För att kroppen ska vilja ta upp sockret (kolhydraterna) och omvandla dessa till energigivande glykogendepåer behövs hormonet insulin. Insulinet hjälper visserligen till att ta upp socker, men om det produceras för mycket insulin ökar lagringen av fett och fettförbränningen minskar. Det gäller därför att producera tillräckligt med insulin för att hålla blodsockret på rätt nivå, men inte så mycket att kroppen börjar lagra fett.

Ju snabbare kolhydrater vi äter, desto snabbare ökar blodsockret och desto mer insulin kommer att frigöras. En möjlig orsak till övervikt kan just vara obalans i insulinproduktionen, dvs bukspottskörteln producerar mer insulin än vad som motsvaras av blodsockerhalten och kroppen kommer då att lagra fettet istället för att förbränna det.

Glykemiskt index (GI) beskriver hur snabbt blodsockret kommer att stiga efter det du har ätit. Ju högre GI - desto snabbare ökar blodsockret och mer insulin kommer att produceras. Kort beskrivet kan man säga att ju mer förädlat ett livsmedel är, desto högre GI kommer det att ha. Livsmedel med högt GI är t.ex. vitt mjöl, socker, chips och potatismos. Gröna grönsaker, jordnötter och linser finns bland de med lägst GI.

Intressant fakta:

Frukt - Färsk eller torkad frukt bör alltid ätas på fastande mage. Vill man ha frukt som efterrätt, ska den först kokas för att inte börja jäsa i magen.
 
Bröd - Förutom dinkel och olika slags fullkorn och råg är det bra att välja bröd med linfrö, nötter och kärnor för att sänka GI halten i brödet. Surdegsbröd är toppen då surdeg halverar GI-värdet på brödet. Fryst bröd och rostat bröd sänker GI-värdet ytterligare.

Fullkornspasta - vanlig durumvetemjölspasta med fibrer vilket gör att det blir ett lägre GI-värde. Kokar du din pasta all dente och använder det gamla husmors tricket att spola av pastan under kallvattenkran så ändras stärkelsestrukturen, vilket du märker på att pastan inte klibbar sig längre och det sänker GI halten.

Potatis - Om du är sugen på potatis ät sötpotatis som till skillnad från vanlig potatis har ett lågt GI.

Choklad - Kakao har inte bara lågt GI utan sänker även blodsockret vilket gör att mörk choklad med hög kakao halt (tex 70%) är väldigt tillåtet och mycket nyttigt! Innehåller även stora mängder antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Vidgar också blodkärlen så blodtrycket sjunker, ökar kväveoxid i blodet vilket har positiva effekter mannens potens.

Råsocker - Råsocker innehåller bioflavoniod som sänker GI värdet. Innehåller dessutom mer antioxidanter, mineraler och vitaminer än vanligt socker. Byt ut vanligt socker mot råsocker när du bakar eller lagar mat eller byt ut det mot fruktos.

Mjöl- Använd dig av dinkelmjöl eller bovete som till skillnad från vanligt vetemjöl har lågt GI.

Koffein - ökar insulinproduktionen så undvik det om du kan.

Råris - har betydligt lägre GI värde än vanligt vitt ris som har väldigt högt GI, högre än socker.
Ät helst svart eller rött som innehåller mängder av antioxidanter.

Quinoa - Innehåller hög andel av proteiner, vitaminer, mineraler och har extremt lågt GI.
Kokas och ät varm som ris eller kall i sallad. Gott att bland i bak, omelett eller pannkaka. Quinoa härstammar från Anderna och inkaindianerna. Quinoa är precis som bovete inte ett sädesslag utan en ört och är släkt med spenat och rödbeta.

Kombinera inte fett och kolhydrater i samma måltid. Läs mer här.

Källor och lånad text härifrån:
http://www.markazits.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64:gi&catid=26:kost-med-l-gi-montignac&Itemid=209

http://www.giviktkoll.se/default.aspx?id=26740


Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost


En liten fågel viskade i mitt öra...

Datum: 2010-02-02 Tid: 18:41:42

En liten fågel viskade i mitt öra och jag är blixtförälskad, ni hittar den här för 350 kr. Födelsedagspresent - hell yes tack tack tack tack tack tack tack!


Lampa fågel
Lampa fågel
Foto: Designtorget

Kommentera! | 0 st
Kategori: Inredning, prylar & ting


Det närmar sig...

Datum: 2010-02-02 Tid: 11:02:39

11 feb börjar The Vampire Diaries på TV6.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Underhållning


7 sorters kakor and then some

Datum: 2010-02-01 Tid: 14:15:54

Jag och min son som fyller 3 år om en vecka har bakat kakor i mängd och parti här hemma den senaste tiden till barnkalaset och även födelsedagsfikat och han är urduktig på att hjälpa till i köket. Vi har bakat två sorters american chocolate chip cookies (här är receptet på en av dem), havreflan, supergoda kolasnittar, kokostoppar, småkakor med egen smaksättning av apelsin och choklad och mer blir det.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Det går åt rätt håll...

Datum: 2010-02-01 Tid: 08:26:45

67,7 kg. 7,7 kg kvar!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost