Min bästa paj
Datum: 2011-01-09 Tid: 10:09:42
Med en skön helg i ryggen, söndagsjazz i bakgrunden och en god frukost i magen förbereder jag just nu dagens middag med min bästa paj i ugnen. Den kan snabbt kan värmas upp när vi kommer hem från lunchen hos svärmor sen. Life is good.
Prova pajen du med, du kommer inte ångra dig!
Pajdeg:
1,5 dl dinkel sikt
1,5 dl fullkornsdinkel
alt.
1 dl dinkel sikt
1 dl fullkorndinkel
1 dl sojamjöl
+
0,75 dl olivolja
0,5 dl vatten
Lite flingsalt
Fyllning:
Spenat
En riven haloumi
En fetaost
Peppar
Äggstanning:
1 ägg
Lite mjölk
Topping:
Riven ost
Gör så här:
Rör ner pajdegs ingredienserna i en bunke och rör om. Lägg degen i en form och tryck ut den tunt. Förgrädda i ugnen i 200 grader i 15 min.
Värm upp den frysta spenaten, grovriv haloumin och smula fetaosten och lägg allt i en bunke. Peppra.
Bred ut smeten i den förgräddade. Gör iordning äggstanningen och häll över. Ta lite riven ost och strö över.
In i ugen på 200 grader tills den är genomvarm och gyllenbrun. Fantastiskt gott!
Kommentera!
| 0 st
Prova pajen du med, du kommer inte ångra dig!
Pajdeg:
1,5 dl dinkel sikt
1,5 dl fullkornsdinkel
alt.
1 dl dinkel sikt
1 dl fullkorndinkel
1 dl sojamjöl
+
0,75 dl olivolja
0,5 dl vatten
Lite flingsalt
Fyllning:
Spenat
En riven haloumi
En fetaost
Peppar
Äggstanning:
1 ägg
Lite mjölk
Topping:
Riven ost
Gör så här:
Rör ner pajdegs ingredienserna i en bunke och rör om. Lägg degen i en form och tryck ut den tunt. Förgrädda i ugnen i 200 grader i 15 min.
Värm upp den frysta spenaten, grovriv haloumin och smula fetaosten och lägg allt i en bunke. Peppra.
Bred ut smeten i den förgräddade. Gör iordning äggstanningen och häll över. Ta lite riven ost och strö över.
In i ugen på 200 grader tills den är genomvarm och gyllenbrun. Fantastiskt gott!
Kommentera!
| 0 st
Kategori:
Mat och Dryck
Kommentarer