Dinkelbröd med valnötter!

Datum: 2010-02-16 Tid: 18:10:10

Idag var det bakdags med sonen igen idag bakade vi ett otroligt gott och saftigt bröd, hade inte nog ingredienser till de brödrecept jag tittade på så jag improviserade ihop ett från några stycken recept.

Du behöver:

1,5 dl valnötter
1 tsk mald pomerans
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk honung
4 msk olivolja
3 dl dinkelsikt
9 dl fullkornsdinkel
2 dl rågsikt
1 dl solrosfrön

1 Hacka valnötterna grovt. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, olja, valnötter och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Blanda sedan. Täck sedan degen med en bakduk och jäs i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
2 Häll resten av mjölet på ett bakbord, knåda degen och dela den i fyra delar. Rulla varje del i mjöl och forma till baugetter eller bröd och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Pensla baguetterna med vatten och strö på flingsalt. Grädda i ca: tio minuter.
Klart!


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (endast för mig)


Länk:


Kommentar: