Pizza, welcome back into my life!
Datum: 2010-04-21 Tid: 12:17:09
Fiberhusk är min nya bästavän! LCHF-brödet är ett utmärkt exempel på det och nu har den även välkomnat pizza tillbaka in i mitt liv. Med hjälp av fiberhusk gör man pizzadeg utan kolhydrater och den smakar fantastiskt!
Du undrar hur kanske? Like this!
Degen, 4 stora eller 12 mini: (jag fick ihop 2 stora):
2 ägg
en nypa salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
1 tsk basilika
1 tsk oregano
Tomatsåsen:
1 gul lök (jag tog en halv)
1 vitlöksklyfta (jag tog 2)
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk ajvar relish (hade ingen hemma så skippade den)
1 tsk torkad basilika
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader och vispa ihop ägg, salt, olivolja och grädde/vatten. Tillsätt sedan fiberhusk och låt svälla i några minuter.
Blanda i kryddorna och rör om tillsätt mer vätska vid behov och bre ut på en plåt med ugnspapper, grädda i ugnen i 15 min.
Bryn och rör ihop tomatsåsen och låt koka i några minuter.
Bred tomatsåsen och och det du vill ha på pizzan och baka den sedan i ugnen. Det står att man ska baka den på hög värme på 250 grader i 10-20 min beroende på storlek men det fungerade absolut inte på vår ugn utan vi hade ugnen på ca: 220 grader och hade inne pizzorna i ca: 5-10 min.
Vi hade fetaost, kalamata oliver, squash, kalkon och ost på vår och de smakade urgott!
Receptet hittade jag i min bästa kokbok GI Gourmet.

Foto: Privat
Kommentera!
| 0 st
Du undrar hur kanske? Like this!
Degen, 4 stora eller 12 mini: (jag fick ihop 2 stora):
2 ägg
en nypa salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
1 tsk basilika
1 tsk oregano
Tomatsåsen:
1 gul lök (jag tog en halv)
1 vitlöksklyfta (jag tog 2)
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk ajvar relish (hade ingen hemma så skippade den)
1 tsk torkad basilika
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader och vispa ihop ägg, salt, olivolja och grädde/vatten. Tillsätt sedan fiberhusk och låt svälla i några minuter.
Blanda i kryddorna och rör om tillsätt mer vätska vid behov och bre ut på en plåt med ugnspapper, grädda i ugnen i 15 min.
Bryn och rör ihop tomatsåsen och låt koka i några minuter.
Bred tomatsåsen och och det du vill ha på pizzan och baka den sedan i ugnen. Det står att man ska baka den på hög värme på 250 grader i 10-20 min beroende på storlek men det fungerade absolut inte på vår ugn utan vi hade ugnen på ca: 220 grader och hade inne pizzorna i ca: 5-10 min.
Vi hade fetaost, kalamata oliver, squash, kalkon och ost på vår och de smakade urgott!
Receptet hittade jag i min bästa kokbok GI Gourmet.

Foto: Privat
Kommentera!
| 0 st
Kategori:
Mat och Dryck
Kommentarer