Honeymoon

Datum: 2008-06-30 Tid: 09:40:05

Kom hem från två veckors smekmånad för några dagar sedan. Resa gick till magiska Balchik i Bulgarien. Det är en mysig stad om sträcker sig upp mot kalkbergen vid svarta havet. Nybyggd lyx blandat med förfallet öststat chick. Servicen på hotellet, restauranger och butiker är den bästa jag någonsin fått. Balchik är inget utbrett charterresmål och deras största turism kommer från grandländerna.

Balchik är Bulgariens riviera med allt som hör till. Bulgarier är otroligt barnkära, jag har faktiskt aldrig stött på ett sådant barnkärt folk tidigare. Det är faschinerade och se ett sådant genuint varmt bettende mot barn från alla kategorierar av folk. Vår son charmade skiten ur dem, i vanlig ordning givetvis ;), och fick flera presenter av gatuförsäljare och provsmaka mat av yppiga maffiabrudar vid poolkanten.


Foto: privat


Foto: Ving


Foto: Wikimedia Commons

I Balchik finns drottningen av Rumäningens gamla slott som användes som hennes sommarbostad. Det är ett stort område med flera byggnader med olika arkitektur, kapell, vattenfall, trädgårdar och omfattande rosengård.

Det var väldigt växlande väder första veckan vi var där, men stora regnskurar varvat med skinande solsken. Vi fick även uppleva några häftiga åskstormar. Andra veckan var det inga regnskurar alls utan
otroligt varmt, ca 34 grader. Då uppskattar jag personligen ett mer växlande väder som återgår till varmt, men det var givetvis skönt med riktigt hett väder med tanke på sommaren i Svea som aldrig riktigt tar fart.

Vår honeymoon var helt underbar, vi hann slappna av ordentligt och njuta på dessa två veckor. Kommer vara varma romantiska heta minnen för livet framöver.



Kommentera! | 1 st
Kategori: Resor & semester


Kommentarer
Linda

Hej där! You´re back!

Vilka härliga bilder! Hoppas ni haft det helt underbart :)

Vad gör ni framöver, skulle vara kul att ses.

På lördag drar vi till västkusten en vecka, men efter det kommer vi, vad vi vet, vara hemma i stockholm.. sen börjar jag ju jobba 28 Juli .



Hoppas ni mår bra.

Love,

Linda

Skrivet: 2008-07-02 kl. 23:33:31
URL: http://holysweet.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (endast för mig)


Länk:


Kommentar: