Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter
Datum: 2008-08-10 Tid: 16:29:20
På vårt bröllop serverade vi denna förrätt som vi själva hade förberett och som våra två fantastiskt duktiga servitriser hjälpte till och lägga upp. Den är otroligt god och väldigt enkel att göra, rekommenderar den varmt.
You need:
Rödbetor 1 kilo
Rucolasallat 100 gram
Basilika 1 kruka
Parmesanost 50 gram
Balsamvinäger 1 dl
Kanel, 1 msk
Strösocker 0,5 msk
Olivolja 0,5 dl
Majsmjöl 1 mks
Pinjenötter 1 dl
Foto och recept: Menyse.com
Kommentera!
| 0 st
You need:
Rödbetor 1 kilo
Rucolasallat 100 gram
Basilika 1 kruka
Parmesanost 50 gram
Balsamvinäger 1 dl
Kanel, 1 msk
Strösocker 0,5 msk
Olivolja 0,5 dl
Majsmjöl 1 mks
Pinjenötter 1 dl
- Förberedelser: Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 min. Sila av vattnet och låt dem svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
- Glazé: Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
- Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin alternativt skär dem i lite tjockare skivor med en kniv och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
- Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika. Servera.
Foto och recept: Menyse.com
Kommentera!
| 0 st
Kategori:
Mat och Dryck
Kommentarer