Choklad kaka
Datum: 2007-12-12 Tid: 14:28:49
Här kommer ett recept på en ovanligt god chokladkaka. TRY IT! or you will miss out.
Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou med valfrismak (förslagsvis mintkrokant eller daim)
80 gram margarin
1 3/4 del vetemjöl
3 msk kakao
Glasyr:
Minst 100 gram Marabou med valfrismak (förslagsvis mintkrokant eller daim)
4-5 msk vispgrädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält margarinet och Maraboun som ska användas till smeten.
Blanda ihop alla ingredienser.
Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.
Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou ihop med grädden.
Lägg på glasyren..
Låt den gärna bli kylskåpskall och ta en klick grädde till!
Kommentera!
| 2 st
Kategori:
Mat och Dryck
Hur kan den bli så hög utan bakpulver? / En som gärna vill testa
Det är inte den på bilden....