Visioner och planer inför 2011

Datum: 2010-12-31 Tid: 15:08:50

  • Dricka vatten!
  • Träning och kost schemat!
  • Boka in en date och barnvakt en gång i månaden, en kväll för Jens en gång i månaden och en kväll för mig en gång i månaden!
  • Planera helgerna med utflykt/aktivitet på förmiddagen eller eftermiddagen!
  • Vid irritation: Bryt och gå och meditera genom att räkna andetagen!
  • Tugga maten långsamt, 25 tuggor per matbit!

2011, jag ser fram emot dig! Gott nytt år alla medmänniskor, hoppas ni får en riktigt skön kväll!

 

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


All you need is love

Datum: 2010-12-26 Tid: 18:29:32

"Jag är kär i dig mamma, och pappa och Milo. Och i julgranen. Jag är kär i allt. Jag är kär i grejer med."
Viggo världens finaste unge, älskar dig så mycket!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Att vara förälder


Se upp i backen

Datum: 2010-12-26 Tid: 18:11:54

Hela familjen i pulkabacken som besökts de senaste dagarna till allas förtjusning.


Foto: Privat

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Förväntans glädje

Datum: 2010-12-24 Tid: 08:39:20

Det spritter av julnerver här hemma, barnen är i högform, godingar!

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Merry Christmas

Datum: 2010-12-24 Tid: 07:29:41

God jul till er alla! Hoppas ni får världens bästa dag tillsammans med dem ni älskar, god mat och varm mysig stämning. För att hjälpa stämningen på traven är ett tips om Diana Krall's julskiva min julklapp till er, du hittar den på Spotify. Ha en riktigt skön jul, det ska jag!





Foto: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Rocky Road

Datum: 2010-12-21 Tid: 20:06:09

Julgodis i form av Leilas Rocky Road - check!

   


Foto: tv4

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Då vet man att det snart är jul

Datum: 2010-12-21 Tid: 19:00:27

När man pysslar med att sätta nejlikor i apelsiner vet man att det snart är jul. Mysigaste familjepysslet.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Kan jag inte vara utan..

Datum: 2010-12-20 Tid: 13:20:37

Eller det kan jag självklart men om min fåfänga ska bli mättad är dessa produkter stadigt innboende i mitt badrumsskåp.

Hudvård ansiktet:
Dagcreme: Exuviance Fundamental Multi-Protective Day Cream på vinterhalvåret och Fundamental Multi-Protective Day Fluid på sommarhalvåret
Nattkräm: Exuviance Evening Restorative Complex
Exuviance Gentle Cleansing Creme

Hudvård kroppen:
Babyolja

Hårvård:
Kerastase Anti Ciment värmelotion
Loreal Professonnel Expert Absolute Repair Serum Silikondroppar

Smink:
Exuviance foundation - Blush Beige
Everyday Mineral rouge - Summer Stroll
Blinc eyeliner
Blinc ögonfransböjare
Blinc mascara
Max Factor Falsh Lash Effekt mascara
Ögonbrynsfärg
Ögonbryns penna från H&M - blond
Ögonbryns skugga från Shiseido






Foton: Google

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Leilas fantastiska vörtbröd

Datum: 2010-12-20 Tid: 11:31:53

Förra julen gjordes jag Leilas fantastiska vörtbröd och det var utan tvekan början på en återkommande tradition. Det är fantastiskt gott och brödets konsistens är helt ljuvlig och på torsdag blir det brödbak i huset. Det blir en jul utan mammas fantastiska finska karelska grötpiroger men förhoppningsvis kan detta bröd väga upp för det liiiiite grann även om faktum kvarstår att det inte är en riktig jul utan piroger.

LEILAS FANTASTISKA VÖRTBRÖD
Färdigt på: 3 tim 5 min
Ingredienser till 2 limpor:

50 g färsk jäst
3 dl porter
2.5 dl julöl
50 g smör
0.5 dl raposolja
1 dl mörk brödsirap
0.5 msk malen pomerans
1.5 msk malen ingefära
1 msk malen nejlika
0.5 msk malen kardemumma
1 msk salt
13.5 dl rågsikt
3 dl russin

Gör så här

1. Lös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap.

2. Smält smöret tillsammans med kryddor och salt. Låt svalna något innan det blandas i degvätskan.

3. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta degen långsamt i maskin tills den är mjuk och elastisk.

4. Jäs i bunken till dubbel storlek.

5. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Forma till limpor och jäs under duk i ytterligare cirka 1 timme.

7. Grädda bröden i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Foto: Recept.nu

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


Adventsfika

Datum: 2010-12-20 Tid: 09:26:54

Andra året nu som vi har adventsfika för alla familjemedlemmar i Jens band hemma hos oss och det ser ut som det blir en kommande mycket välkommen och trevlig tradition. Super mysigt att ha en massa knoddar som knatar omkring och trevliga mammor och pappor att mingla med.

Vi blir en del när alla är samlade ca 15-17 personer och vi stod för fikat och alla gäster hade med sig glögg.

Lussebullar är inte riktigt vår grej efter att vi upptäckt saffranssnäckor så vi bjöd på såna och på pepparkaksgrottor som är en härlig julig variant på hallongrottor med pepparkakssmak och lingonsylt som en arbetskamrat presenterat för mig, de är sjukt goda.

 
SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA ca 20-30 st
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 15 dl dinkelsikt
Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 ägg, till pensling
pärlsocker att strö över
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, russin, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk. Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar! Lägg dem i pappersformar på bakplåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.


Foto: Privat


PEPPARKAKS GROTTOR ca 30 st

4 dl  mjöl 
0,75 dl  potatismjöl 
1 dl  Brun Farin 
1 tsk  bakpulver 
4 tsk  pepparkakskryddor  (jag hade i dubbelt så mycket)
200 gram  smör 
lingonsylt

1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ småbrödsformar på en plåt.

2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kylskåpskallt smör i mindre bitar. Nyp ihop till en smidig deg.

3. Forma degen till en rulle. Skär rullen i mindre bitar. Forma bitarna till kulor och lägg i formarna.

4. Gör en liten grop i varje kula med fingret och lägg i en (rejäl klick) med lingonsylt.

5. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.

Pepparkaksgrottor
Foto: Tasteline

Kommentera! | 1 st
Kategori: Mat och Dryck


Doctors orders

Datum: 2010-12-20 Tid: 09:15:13

Viloläge.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Senaste

Datum: 2010-12-12 Tid: 15:24:26

Super trött, trevligt besök, lussefika bak, inställda planer, chock över Sthlms terrordåd, pulkaåk, hemmafix, härligt häng med familjen och en längtan efter en längre helg.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Imorgon

Datum: 2010-12-09 Tid: 21:00:38

Imorgon är det fredag och jag kan redan känna smaken av helgen. Fredag har aldrig känts så bra. Denna vecka har varit tung, det snurrar i huvudet och jag kan inte tänka klart. De perioder i livet då allting ställs på sin spätts och det rörs runt i grytan då måste känslorna landa och de gör de när jag känner efter och de enda tillfällen det går att känna efter i ekorrhjulet som snurrar på är de få minutrarna på en buss småputtrande fram till tåget eller de minutrar som spenderar huttrande i en busskur. Det gör ont men det finns mängder av hopp i den här kompotten och framför allt en gigantisk stor portion vilja.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Släppa taget

Datum: 2010-12-09 Tid: 20:24:09

Släppa taget är skrämmande men befriande.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


Det är alltid som mörkast före gryningen

Datum: 2010-12-08 Tid: 08:46:32

Det är tungt nu men det är alltid som mörkast före gryningen.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Allmänt Om Allt


White christmas

Datum: 2010-12-07 Tid: 19:15:44

Oddsen för att det blir en vit jul verkar vara på vår sida. Närmar sïg med stormsteg gör den med och min kära make frågade idag vad jag önskade mig so here it comes:

Mine skålar från Kosta Boda



Hudlotion från Kings and Queens - gärna denna sugar serien eller ett prov-kit med en liten tub med varje doft som jag sett på Åhlens bl.a

Klicka för att visa stor bild

SPA weekend med min kärlek



Fransförlängning med Novalash




Kommentera! | 0 st
Kategori: Önskelistor


Kesomuffins

Datum: 2010-12-07 Tid: 07:17:31

I helgen provade jag att göra kesokaka i muffinsformar för att enkelt kunna ta med i portionsförpackningar som mellanmål och det funkade jätte bra!

Ingredienser:

4 ägg
500 gram keso 
Nötter efter tycke och smak
Kanel
Kardemumma

Vispa ihop allting, häll upp i muffingsformar och grädda i ugnen i ca 20 min i 200 grader. Helt perfekt att ta med 2-3 stycken som ett mellis on the go!

Jag fryste in mina två och två så det blir busenkelt att ta med en påse när man vet att man behöver ha ett nyttigt mellis i handväskan.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Mat och Dryck


But I'm gonna love you like I've never been hurt before

Datum: 2010-12-06 Tid: 16:21:29

And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and
it's taking over

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Rolling in the deep

Datum: 2010-12-06 Tid: 13:18:48

Love it.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Gryningspyromanen

Datum: 2010-12-02 Tid: 20:17:11

Kommentera! | 0 st
Kategori: Musik


Work your body

Datum: 2010-12-01 Tid: 07:44:37

Igår styrketränade jag för första gången på ganska länge då jag den senaste tiden kört cardio, bara magpass eller varit sjuk. Gymmade och körde cardio igår (20 min intervaller) och det passet satt riktigt fint, var helt slut efteråt! Glömde dock stretcha så det känns idag.

Upplägg, upplägg, upplägg,  känns som om träningsuppläggen byts ut om vart annat men planering är verkligen a och o för mig för att träningen ska bli bra och jag ska kunna släppa taget och bara låta veckorna gå och träningen sköta sig själv. Det är inte alltid någon funkar i praktiken av diverse anledningar bara för att det ser bra ut när man planerar det men efter att ha provat på lite olika upplägg tror jag detta kommer funka nu:

Måndag
Gymmet: Styrketräning hela kroppen + cardio - intervaller i 25 min
Tisdag Hemma: Bålstabilitet
Onsdag Hemma: Bålstabilitet
Torsdag Gymmet: Styrketräning hela kroppen + cardio - intervaller i 25 min
Fredag Vilodag
Lördag Hemma: Bålstabilitet <-- valfritt, så ev vilodag
Söndag Hemma: Bålstabilitet

Bålstabilitets passet som jag kör hemma består av (passet tar ca 20 min.):
- Plankan 1 min x 30, med 30 sek vila emellan
- Armbågarna på pilatesbollen och tårna i golvet i diagonal vinkel med kroppen. Flytta pilatesbollen fram och tillbaks, 10x5
- Plankan på sidan. Ligg på ena sidan på golvet, ha neder armen under dig i axelhöjd lyft upp kroppen i en rak diagonal vinkel, håll, och ner igen. 12x3 på varje sida.
- Ligg ner på rygg, placera pilatesbollen mellan fötterna, lyft bollen med raka ben och ner igen. 12x3

Kommentera! | 0 st
Kategori: Träning och kost