Hjärngympa

Datum: 2010-10-06 Tid: 13:01:15

Intressant läsning som jag hittade här.

1. Ha sex ofta
Nyckeln till en alert hjärna är ett starkt och friskt hjärta. Och det finns en riktigt bra sätt att se till att hjärtat mår bra. Ha sex minst två gånger i veckan så sänker du risken att drabbas av en hjärtattack med 50 procent. Ingen partner? Jogging är också bra!

2. Bryt dina rutiner
Att ständigt göra samma saker i samma ordning gör hjärnan lat. Därför är det bra att då och då stuva om lite bland de dagliga rutinerna. Omväxling förnöjer! Ta en annan väg till jobbet, borsta tänderna med andra handen eller testa en ny träningsform.
 
3. Utmana dina tankar
Många av de tankar vi har varje dag är automatiska. Vi är speciellt bra på att säga negativa saker till oss själva. Försök att identifiera de automatiska föreställningar du har, skriv ner dem och vänd sedan på dem, genom att komma på positiva saker du kan säga till dig själv istället.
 
4. Gå med i en bokcirkel
Att läsa är stimulerande och bra för hjärnan. Men det är ännu bättre att ta in och sedan plocka fram informationen. Därför är det en bra idé att gå med i en bokcirkel där ni läser och sedan diskuterar böcker. Hitar du ingen, så starta en egen!

5. Lös korsord eller sudoku
Ibland behöver hjärnan en extra utmaning. Har du inte ett jobb där du behöver tänka analytiskt, eller ska du iväg på semester, så se gärna till att lösa ett korsord eller sudoku då och då. Det gör att hjärnan inte blir lat.

6. Dansa
Att dansa stimulerar både kroppen och hjärnan. Du rör på kroppen, får blodet att pumpa snabbare och övar upp koordinationsförmågan.

Kommentera! | 0 st
Kategori: Skönhet, hälsa & kropp


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (endast för mig)


Länk:


Kommentar: