The secret is out...

Datum: 2009-03-21 Tid: 09:13:15

Det har varit torftigt med inspirerande inlägg här första kvartalet av året och det har varit många kryptiska inlägg som innefattar suck, stånk och stön. Anledningen är livets mest magiska under då det växer ett nytt litet liv inuti min mage.
V kommer att få en syster eller bror i slutet av augusti om allt går enligt planerna :) Dagen innan julafton fick vi ett plus på stickan och det var en oväntad välkommen julklapp utan dess like!

Illamående och sänkt liggande i horisontall läge i soffan har dessvärre varit en mer ovälkommen vardagsmat från annandagen tills strax för 3 veckor sedan. De första månaderna av detta år har varit tunga och ju längre och längre tid som gick ju mer började det tära på min kära lilla familj då jag mer eller mindre mestadels av tiden legat okontaktbar i soffan och bokstavligen dregglat.

Nu är det över och äntligen kan vi verkligen glädjas i ordets rätta bemärkelsen över att vi blivit välsignade med en blivande fjärde familjemedlem :D

Igår var vi på ultraljud, en milstolpe under graviditeten, och även om vi mest fick se en otroligt söt rumpa så var allting välskapt så långt deras tränade öga kunde se! Vid V´s ultraljud fick vi med oss några klockena profil bilder men Canneloni (arbetsnamnet på bebisen) verkade ha hitta en riktigt skön vinkel som den inte ville ge upp så den eftertraktade profilbilden blev av en mer suddig kvalité, men vad gör det när man väl fått se hjärtat slå och att alla ben och armar är på plats!


Foto: Google


v.18

"I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den hela 150 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.


Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra."


Taget ur: www.blimamma.se

Kommentera! | 2 st
Kategori: Att vara förälder


Kommentarer
Lola

Oh, grattis!! :) kram

Skrivet: 2009-03-21 kl. 12:42:03
URL: http://lolasix.se
Karin

Grattis!!! :D

Skrivet: 2009-03-23 kl. 23:44:30
URL: http://vackerunderbar.se

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (endast för mig)


Länk:


Kommentar: