Choklad kaka

Datum: 2007-12-12 Tid: 14:28:49

Här kommer ett recept på en ovanligt god chokladkaka. TRY IT! or you will miss out.

  

Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou med valfrismak (förslagsvis mintkrokant eller daim)
80 gram margarin
1 3/4 del vetemjöl
3 msk kakao

Glasyr:
Minst 100 gram Marabou med valfrismak (förslagsvis mintkrokant eller daim)
4-5 msk vispgrädde

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält margarinet och Maraboun som ska användas till smeten.
Blanda ihop alla ingredienser.

Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.

Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou ihop med grädden.
Lägg på glasyren..

Låt den gärna bli kylskåpskall och ta en klick grädde till!

image85

Kommentera! | 2 st
Kategori: Mat och Dryck


Kommentarer
Johanna

Hur kan den bli så hög utan bakpulver? / En som gärna vill testa

Skrivet: 2011-02-14 kl. 16:25:15
Therese

Det är inte den på bilden....

Skrivet: 2011-02-14 kl. 20:38:04
URL: http://alltochlitedartill.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (endast för mig)


Länk:


Kommentar: